♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
2006'da 'Türk Piyano Ezgileri', 2008'de 'Türk Çocuk Şarkıları', 2011'de 'Çağdaş Minyatürler' adlı albümlerle çağdaş çok sesli Türk müziğinin en değerli bestecilerin yapıtlarının ilk seslendirilişlerini gerçekleştiren piyanist Yeşim Gökalp, bu yöndeki çalışmalarına 'Mavi Anadolu' albümüyle devam ediyor.
Hocası İlhan Baran'ın tüm piyano yapıtlarını kayıt altına alma amacıyla yola çıkan Yeşim Gökalp, yine Baran'ın önerisiyle bu albümlerde, kendilerinden sonra gelen bestecilere besteleme, teknik ve stilleriyle yol gösteren bu bestecilere yer vererek genç piyanistlere de Türk bestecilerini yakından tanıma ve seslendirmeleri adına öncü bir rol üstlendi.
Aynı şekilde, A.K. Müzik için kaydettiği son albüm olan 'Mavi Anadolu'da İlhan Baran'ın 'Üç Bagatel', 'İki Sesli Sonatina' ve 'Küçük Süvit', Mithat Fenmen'in 'Piyano İçin İki Parça', Hasan Ferit Alnar'ın 'Scherzino' ve 'Sekiz Piyano Parçası' ve Necil Kazım Akses'in 'Türkische Invention' yapıtlarına yer veren Yeşim Gökalp böylelikle Türkiye'nin ilk üç bestecilik kuşağını bir araya getirmiş de oluyor.
8 yaşında iken Ankara Devlet Konservatuvarı 'Piyano Bölümüne' girerek Prof. Ayşe Savaşır'ın öğrencisi olan, sınıf atlayarak 1982-1983 öğretim yılında konservatuvarın yüksek devresinden pekiyi derece ile mezun olan Yeşim Gökalp aynı yıl 'Devlet Bursu' kazanarak Federal Almanya'da ihtisas öğrenimini yapma hakkı elde etti.
İlk konserini 16 yaşında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde veren sanatçı, yurt içi konserlerinin yanı sıra Almanya, Fransa ve Rusya Federasyonunun çeşitli kentlerinde de konser ve resitaller verdi. Prof. Dr. B. EBERT'le çalıştı. Köln ve Detmold Yüksek Müzik Akademilerindeki öğrenimini Prof. G. LUDVIG ve W. KASSEBAUM'la tamamlayarak 1990 yılında 'Sanatta Olgunluk' diploması aldı. Amadeus Kuartet ile oda müziği çalışmaları yaptı. Bunun yanı sıra Prof. Hikmet Şimşek, Rengim Gökmen, Ender Sakpınar, Erol Erdinç, Borislav Ivanov, Marek Pıjarowski, Tadeus Strugala, Jose Conta, Robert Janssens gibi yabancı ve Türk şefler ile konserler verdi.
Köln Senfoni Orkestrası ve KVB Orkestrası ile yapılan konserleri Belçika televizyonundan ve WDR tarafından yayınlandı. St. Petersburg Senfoni Orkestrası eşliğinde CD kaydı yaptı. Halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist sanatçısıdır ve aldığı yurt içi ve yurt dışı davetler ile konserlere ve kayıt çalışmalarına devam etmektedir.
Eser Listesi
İlhan Baran Üç Bagatel
1. Bagatel No. 1
2. Bagatel No. 2
3. Bagatel No. 3
Hasan Ferid Alnar
4. Scherzino
Necil Kazım Akses
5. Turkische Invention
İlhan Baran İki Sesli Sonatina
6. Bölüm 1
7. Bölüm 2
8. Bölüm 3
Hasan Ferid Alnar Sekiz Piyano Parçası
9. Şu Yamaçta
10. Uyuşuk Dans
11. Deniz Kıyısında Gün Doğrusu
12. Sisli Sabah
13. Biraz da Yürükçe
14. Emprovizasyon
15. Perdeden Sızan Ay Işığı
16. Oyun Havası
Mithat Fenmen Piyano İçin İki Parça
17. Köyden Geçerken No. 1
18. Köyden Geçerken No. 2
İlhan Baran Küçük Süvit
19. Ben marcato
20. Sensibile
21. Scherzando
22. Con sonorita
23. Affettuoso
24. Con emozione
25. Pesante
26. Semplice
27. Brillante