ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 14 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Okay Temiz'den 'Ritmin Günü' konseri 03.02.2010


Ünlü cazcı ve vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, 2002 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiği ''Ritmin Günü'' konserinde, dünyaca tanınmış ritm ustaları ile Okay Temiz Ritm Atölyesi öğrencilerini bir araya getirecek.

Ünlü cazcı ve vurmalı çalgılar ustası
Okay Temiz, atölyeye devam eden iş adamlarından eczacılara, toplumun değişik kesimlerden öğrencilerinin, öğrendiklerini paylaşması ve insanlara ritmi sevdirmek amacıyla her yıl yapmaya çalıştıkları ''Ritmin Günü'' konserlerinin 8'incisini, Hindistan'dan ritm ustaları ile bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vereceklerini söyledi.

Temiz, bu yıl Hindistan ritmine yöneldiklerini ve konserde yıllarca beraber turnelere çıktığı Hindistanlı grup The Karnataka College Of Percussion ile sahne alacaklarını belirterek,
''Ritmde, müzikte, dansta, dünyada en ileri Hindistan'dır. O açıdan bu grubu çağırdım. Konserde, Hint müziği ile karışık Afrika ritmleri olacak. 85 kişi arkada, önde 3 Hindistanlı müzisyen. Bu, dünyada ilk defa olan bir şey'' dedi. Konserde küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla yaptığı müzikleri de seslendirerek ''suyun önemini'' vurgulayacaklarını söyleyen Temiz, DAP Yapı'nın sponsorluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle verilecek konserde, Okay Temiz Ritm Atölyesi'nden 3 ay ile 9-10 yıl kadar eğitim alan öğrencilerinin yer alacağını dile getirdi.

'Müzik piyasasından memnun değilim'

Türkiye'deki dinleyiciden memnun olduğunu fakat müzik piyasasından memnun olmadığını dile getiren Temiz,
''Popla yatıp popla kalkıyor herkes. Caz, dünya müziği... Etnik müziği modern şekilde çalabileceğimiz kulüpler yok. 2-3 tane var İstanbul'da. İşin kötü tarafı eğlence gibi olmuş her şey, çok geç başlıyor. Müzik 23.00'de başlar mı? İsveç'te, Almanya'da müzik 20.30'da başlar, 00.00'da biter. Burada 01.00'de başlayan yerler var. Böyle olunca müzisyen de yoruluyor. Caz dinleyen insanlar o kadar geç yatmaz, Türkiye çok enteresan'' diye konuştu. Bütün müzik menajerlerinin de çabuk para kazanma amacıyla pop müziğine yöneldiğini söyleyen Temiz, caz müziğini pazarlayan menajer de olmadığını kaydetti.

'Medeniyetler Orkestrası anlaşılmadı'

Her dinden bir müzisyenin yer aldığı
''Medeniyetler Orkestrası'' projesini de Türkiye'de gerçekleştiremediğini anlatan Temiz, ''Medeniyetler Orkestrası projemi, finansmanı çıkmadığı için hayata geçiremedim. Onu bekliyoruz. Devasa bir orkestra kurduk. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap bekliyorum. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konuştuk. Herkes sıcak baktı fakat verilen teklif bir yerde kalıyor'' diye konuştu. ''Medeniyetler Orkestrası'' projesine Vatikan'dan teklif geldiğini söyleyen Temiz, proje Türkiye'de gerçekleşemeyince bir önceki Papa'nın ''Gelin, burada yapın'' şeklinde davette bulunduğunu kaydetti.

Temiz,
''Biz bunu yapmış olsaydık, Konya'da Mevlana'nın anısına bir konser verecektik. Arkadan Selçuk'a gidip Efes Antik Tiyatrosu'nda çalacaktık. Vatikan'da, Moskova'da ve Japonya'da çalacaktık. Bir dünya orkestrası olarak bütün dünyayı dolaşacaktık. Çünkü müzisyenler en iyileriydi. Bu da anlaşılmadı'' diye yakındı. 28 yıl yaşadığı İsveç'te, İsveç Kültür Bakanlığı'nın çok büyük desteğini gördüğünü ve bu sayede birçok çalışmaya imza attığını vurgulayan Temiz, şöyle devam etti: ''Orada yaptığınız projeyi dinliyorlar. Komite var, dinliyor, not alıyorlar, finansmanı hepsi kağıda dökülüyor. İki hafta sonra cevap veriyorlar. Bekletme de yok öyle aylarca. Küskün değilim, kızgınım. Kızarak ben kaç kere gittim Türkiye'den. Ben 4 kez Türkiye'ye nakli hane yaptım. Baktım hiçbir imkan yok. Bir şey çıkmadı. Sonunda 'mehter takımı ile bir proje yapayım' dedim. Mehter takımı barış orkestrası yaptık. Savaş orkestrasından barış orkestrası yaptım.''


AA

 
 
Tüm Haberler