ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


27. festivalde üçüncü hafta... 19.04.2010


 İki Star, Bir Konser                                 
Sedat Öztoprak, bariton           Selman Ada, piyano

İstanbul’da doğan Sedat Öztoprak,  müzik eğitimine, Devlet Konservatuvarı’nda soprano Belkıs ARAN’ın yanında başladı. Mezuniyetinden sonra 1987 yılında İtalyan Hükümeti’nin verdiği bir bursla İtalya’nın Siena kentindeki Chigiana Müzik Akademisi’nde mastır çalışmalarını Prof. Daniel Ferro ile gerçekleştirdi. Türkiye’ye dönüşünden sonra İstanbul Devlet Operası’nda solist olarak şarkı söylemeye başladı. 2000-2002 yılları arasında İstanbul Devlet Operası’nda yönetici olarak görev yaptı.

1953’te Adana Ceyhan’da doğan Selman Ada, 1965’te devlet tarafından üstün yetenekli çocukların eğitimini sağlayan yasa kapsamına alınarak Paris Ulusal Yüksek Konservatuvarı’na gönderildi. Dünyaca ünlü ustalarla çalışarak ve beş ayrı dalda birinci olarak 1971'de mezun oldu. 1973'te İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde göreve başladı. 1979'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde genel müzik direktörü olarak çalıştı. 1980'de Paris’e dönerek "Ecole Normale Superieure de Musique" te opera korrepetitörlüğü ve orkestra yönetimi bölümünü kurdu. Yedi yaşından beri beste yapmakta olan Selman Ada, orkestra şefi, besteci ve piyanist olarak Türkiye’de ve Avrupa’da binden fazla temsil, konser ve resital vermiştir.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın
katkılarıyla 19 Nisan Pazartesi akşamı Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu'nda gerçekleşecek resitalde sanatseverler
F.Schubert'in Serenat gibi klasiklerinin yanısıra A.A.Saygun-Masa, N.K.Akses-Altın Kum Vapuru’ndan, A.Karlıbel -Dalgın geceler, Ç.Işıközlü-Kandilli Rüyada, M.Sun-Seni sevdim diye, ve Selman Ada'nın  Taş, Katedral, Fırsat tanısan (Ali Baba operasından) gibi eserlerinden oluşan özel repertuvarı dinleme fırsatına sahip olacaklar. 

Terem Quartet, Balalayka Dörtlüsü
“Farklı tınılardan içinize işleyen melodiler”

Andrey Konstantinov,
soprano domra - Alexey Barshchev, alto domra
Andrey Smirnov,
akordeon - Mikhail Dzyudze, bas balalayka

Terem, Rusça tepesi olan tahta ev demek. Terem Quartet de farklı  müzik disiplinlerinden olan insanların aynı çatı altında buluşması  fikri ile oluşmuş bir grup.

Her biri kendi dalında ün yapmış olan sanatçılardan oluşan Terem Quartet, Rusya’nın ve     St. Petersburg’un Kültür elçileri ilan edilmişler. Yapıtları ve konserleri o denli ses getirmiş ki  basın “St. Petersburg Telefon Kartı” lakabını yakıştırmış.

İlk defa Türk seyircisi ile buluşacak olan topluluğun ne denli sevildiğinin bir başka göstergesi de yerel televizyon kanallarının yanı sıra National Geographic'nin de  grup hakkında bir belgesel hazırlamış olması

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın
katkılarıyla 20 Nisan Pazartesi akşamı MEB Şura Salonu'nda gerçekleşecek konserde Terem Quartet'in düzenlemeleri ile
J. S. Bach Re Minör Toccata & Fugue'den  A.Piazzolla'nın Libertango'suna,  Rus halk ezgilerinden Görevimiz Tehlike filminden Lalo Schifrin'e kadar uzanan farklı türleri kapsayan bir repertuar seslendirilecek.



www.ankarafestival.com

 

Tüm Haberler