ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Müzikli dostluk mesajları 13.07.2010


İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Anadolu Kültür ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek konserde, Türkiye ve Ermenistan ezgilerinin yanı sıra ortak birleştirici güç olarak gördükleri Beethoven ve Bizet’den de eserler çalacaklar. Orkestranın basına açık olarak yapılan provasında biraraya geldiğimiz Nvart Andressian ve Cem Mansur ile proje üzerine konuştuk.

İki ülke birbirini tanımalı

Projenin fikir öncüsü şef Nvart Andressian. İstanbul doğumlu olan Andressian 15 yaşında Türkiye’den ayrılmış fakat bağlarını hiç koparmamış. Orkestranın filizleniş öyküsünü şöyle anlattı: “Geçen yıl Türkiye’ye geldiğimde Ermenistan protokolü konuşuluyordu. Ben bu sürece nasıl katkı sağlayabilirim diye düşünmeye başladım. Türkiye ve Ermenistan arasında birleştirici bir şey yapmak istedim. Bu fikrimi Osman Kavala’ya açtım. Kavala ‘daha kuvvetli’ bir şey yapmalıyız dedi. Daha sonra beni Cem Mansur’la tanıştırdı. Cem burada Uluslararası Gençlik Orkestrası için zaten seçmeler yapıyordu. Ben de Ermenistan’da seçme yapmaya başladım. Sonuç olarak seviyeleri birbirine yakın 65 kişiyi biraraya getirebildik. Birbirlerine çok kolay uyum sağladılar. Biz de kaynaşmaları için oturum sırasını bir Ermeni bir Türk düzenledik. Düz olarak da çarpraz olarak da bakarsanız hep aynı şeyi görürsünüz bir Türk ve bir Ermeni. Bize göre iki ülkenin birbirini tanıması çok önemli. Irk, dil, din farkı gözetmeksizin, ülke olarak birbirini tanımalı. Farklılıklarını görmeli ve anlayış göstermeli, öyle kabul etmeli asıl istediğim bu. Burada bu gençler aynı dili konuşuyor. Müziğin dilini.” Andressian parça seçimlerinde her iki ülkenin ezgilerinin yanı sıra, daha birleştirici ve evrensel bir dil yaratması açısından Batı ezgilerini de tercih ettiklerini dile getirdi. Orkestra, Ulvi Cemal Erkin ve Aram Haçaturyan’ın eserlerinin yanı sıra Beethoven ve Bizet’nin eserlerini de seslendirecekler.

Müziğin bileştirici yanı

Cem Mansur ise orkestranın burada siyasi bir amacı olmadığını, orkestra yoluyla barış gelmesini istemenin çok sığ bir bakış açısı olduğunu, burada toplanan bu gençlerin ortak bir dili paylaştıklarını söyledi. Hep ayrılıkların konuşulduğunu belirten Mansur, müzik yoluyla kurulan ilişkide din, dil, ırk ayrımı yapılamayacağını, müziğin birleştirici bir yanı olduğunu. Aynı anda Beethoven çalan iki kişinin birbirlerini aşağılaması, hâkir görmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Orkestra’dan konuştuğumuz genç sanatçılar Viyola Ecem Akkuş, Solist ve Kemancı Hande Küden ve Deniz İbrahimoğlu ise müziğin evrensel bir dil olduğunu, çok güzel bir deneyim yaşadıklarını söylediler. Ermeni gençlerden diğer bir solist Avetik Gevorkiyan ise Ermenilerden çok, Türk arkadaşları olduğunu, birlikte sadece müzik yapmadıklarını, top oynadıklarını, spor yaptıklarını da söyledi. Projenin kendisi için biraz zor olduğunu fakat bunun için çok çalıştığını sözlerine ekledi.

Esra Karataş

Tüm Haberler