ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Leyla Gencer'in siyahi veliahtı Güney Afrikalı soprano Pretty Yende... 31.08.2010


Opera dünyasında ‘La Diva Turca’ lakabıyla anılan Leyla Gencer, adına düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması’nın finalini Aya İrini’nin kubbesinden süzülen ışıkların arasından izlediyse eminim çok gururlanmıştır. Perşembe akşamı Aya İrini en dolu ve coşkulu gecelerinden birini yaşadı.

La Scala Akademisi ve İKSV işbirliğiyle Doğuş Holding ve Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 6. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final gecesi her şeyden önce Türkiye’de pek alışkın olmadığımız biçimde çok başarılı bir organizasyondu. Yarışma Halit Ergenç’in abartısız, son derece ölçülü sunumuyla sorunsuz aktı.

Romanya’dan Adelina Diaconu, Almanya’dan Anna Lapkovskaja, Güney Afrika’dan Pretty Yende, Türkiye’den Aylin Sezer, Esra Çetiner, Pervin Çakar, Sirel Yakupoğlu, Bahadır Noyan Coşkun ve Kartal Karagedik dünyanın dört bir tarafından yarışmaya katılan 119 aday arasından finale kalan isimlerdi. Yaşları 30-23 arasında değişen genç yorumcuların aslında hepsi çok başarılıydı. Ama yarışmaya Almanya’dan katılan Belarus’lu mezzo saprano Anna Labkovskaja, Güney Afrikalı soprano Pretty Yende ve Türkiye’den Bahadır Noyan Coşkun bana göre gecenin yıldızlarıydı.

Çok değerli müzik insanlarından oluşan, Leyla Gencer’in yıllarca birlikte çalıştığı artistik yönetmen Pier Luigi Pizzi’nin başkanlık ettiği jüri kararını vermek üzere aramızdan ayrıldığında yarışmayı birlikte izlediğimiz Gila Benmayor’la kendi birincimizi ilan etmiştik: Güney Afrikalı Pretty Yende.

Önceki yarışmanın birincisi soprano Nazlı Deniz Boran’nın Borusan Filarmoni eşliğinde verdiği mini konserin ardından Pier Luigi Pizzi sonuçları açıkladı. Evet, tahminimiz tuttu ve bu yılki Leyla Gencer Şan Yarışması’nda Pretty Yende birinciliği aldı. Türkiye’den bariton Kartal Karagedik ikinci olurken soprano Pervin Çakar ile Almanya’dan Anna Lapkovskaja da üçüncülüğü paylaştılar. Dünya değişiyor, anlayışlar değişiyor. Bir zamanlar siyahlar opera söyleyemez denilen günlerden, Güney Afrikalı bir operacının La Scala’da çalıştığı, başrole çıkabildiği günlere geldik. Tabii ki bu bir ilk değil, bu eşik 1930’lu yıllarda Marian Anderson ile aşılmıştı...
Tüm Haberler