ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 23 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Barış Dinletisi 03.11.2010


Halk Sağlığı önderi Prof.Dr.Nusret Fişek anısına her yıl olduğu gibi 3 Kasım’da düzenlenen Bir Barış Dinletisi’nin bu yılki sanatçıları Meriç Fıratlı ve Sanem Berkalp keman piyano ikilisi. Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre için Sağlıkçılar Derneği (NÜSED), Çankaya Belediyesi, ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliği ile düzenlenen konser 3 Kasım Çarşamba akşamı saat 19.45’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde

Örnek bilim ve eylem adamı Prof.Dr.Nusret Fişek (1914-1990) insanlığa bıraktığı en özgün mirası, “Bir toplumu oluşturan herkesin bedence, ruhsal ve toplumsal yönden tam iyilik hali için kişiye ve çevreye yönelik önlemlerin tümelci bir yaklaşımla planlanması ve uygulanması” olan Toplum Hekimliği’dir.

Örnek devlet adamı Prof. Dr. Nusret Fişek’in Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak mimarlığını yaptığı 224 Sayılı Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi Hakkındaki Kanun, evrensel insan haklarına göre herkese gereksinimlerine göre ücretsiz olarak ulaşan ve özellikle Doğu ve kırsal bölge toplumuna öncelik taşıyan ulusal bir sağlık sistemini getirmiştir. Yine eseri olan Nüfus Planlaması Yasası bütüncül yaklaşımla insan hakları temelinde kadın, çocuk ve toplum sağlığıyla ekonomik kalkınmayı öngörerek on yıllardır çok başarılı kazanımlar sağlamıştır.

Ülkemizin gerçek sorunlarını çözecek halk sağlığı kadrolarını insan sevgisi, hoşgörü ve ekip çalışması şevkini aşılayarak yetiştiren büyük eğitmen Prof. Fişek ülkemiz ve gelişmekte olan ülkelerin sağlık sorunlarına evrensel çözümler getirmiştir. Prof. Dr. Nusret Fişek’in Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı, Nükleer Savaşın Önlemesi İçin Hekimler Derneği (NÜSHED) ve Atatürkçü Düşünce Derneği kuruculuğu gibi pek çok toplumsal önderlik eylemi, günümüzün demokrasi, aydınlanma, hukuk savaşımı, insan hakları, sağlık ve barış çabaları için sönmeyecek bir insanlık ışığıdır.

Meriç Fıratlı-Sanem Berkalp Keman Piyano ikilisi
konserde Mozart, Beethoven, Vivaldi, Bartok, Massanet, Leclair ve Bach’ın eserlerini Prof. Dr. Nusret Fişek anısına seslendirecekler.

Meriç Fıratlı, keman eğitimini Prof. Server Ganiev  ve Tayfun Bozok ile çalıştığı H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı’nda  aldı. 2005’de  B.Ü. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Server Ganiev’in öğrencisi olarak kabul edildigi master programını, Vseslava Kudinova ile tamamladı. H.Ü.Oda Orkestrası, H.Ü. Akademik Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası, Orkestra@Modern, Anadolu Gençlik Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışında konser ve festivallere katıldı.2003-09  yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda "sözleşmeli orkestra sanatçısı" olarak yer alan  Fıratlı,  halen  Başkent Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nda görev yapmaktadır.

Sanem Berkalp, Prof. Kamuran GÜNDEMİR’in öğrencisi olduğu H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Lisans Devresi’nden; Piyano Bölümü Özel Takdirnamesini, Müzik Bölümü Birincisi olarak İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü’nü ve Yüksek Okul Birincisi olarak da Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü’nü alarak 1992 yılında mezun oldu. Aynı okulda Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik (doktora) programını bitirdi.  Öğrencilik yıllarında pek çok solo resital ve oda müziği konserleri veren, ayrıca TRT için kayıtlar yapan Berkalp, 2004-2007 yılları arasında B.Ü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yaptı. 2007 yılında Hacette Üniversitesi tarafından “Sanatta Teşvik Ödülü”ne layık görülen Berkalp, halen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Sanatçı Öğretim Elemanı olarak görev yapmaktadır.
Tüm Haberler