♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Mûsikiyle doğduğu Kilis'te tanışan, 84 yıla çoğu klasik mertebesinde 643 beste sığdıran, Türk mûsikisi eğitiminin başlaması, yaygınlaşması ve kurumsallaşmasına Prof. Dr. Nevzat Atlığ ile birlikte öncülük eden Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça dün akşam "Ustalara Saygı"yı onurlandırdı.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, eşi Ayten Yavaşça’nın katkılarıyla Faruk Şüyun’un hazırladığı geceyi TRT spikerlerinden Nuriye Eraçar sundu. Gece öncesinde Kilis Vakfı’nın katkılarıyla Yavaşca’nın ebru üzerine hat sanatıyla yazılmış 102 güftesinden 98’inin yer aldığı sergi, Kilis’in boyan şerbeti ve semsek pidesi ikramıyla açıldı.
Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun konuşmasıyla başlayan gece boyunca, Alâeddin Yavaşça’nın aile, tıp ve mûsiki yaşamından, eğitimciliğinden fotoğraflar perdeye yansıdı.
Sahneye davet edilen Ayten Yavaşça sergi, konuklara hediye edilen “Gönülden Gönüle” adıyla kitaplaşan şiirleri ve bestelerini içeren iki CD ile gecenin hazırlanmasında kendisine destek olan Beşiktaş Belediyesi’ne, Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ve Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı Başkanı Hikmet Özkahraman, tüm eserleri yazan ve güftelerini çıkaran Dr. Sema Özgün başta olmak üzere emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. Ayten Yavaşca; “Eşime 26 Aralık’taki 50. evlilik yıldönümümüzde armağanlar sunmak istedim. Sağ olsun, dostlarımızda yardımlarını esirgemediler” dedi. Geceye katılan meslektaşları Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, Prof. Dr. Nevzat Atlığ ve Prof. Dr. Ali Rıza Kural ise, anı ve tanıklıklarına dayanan konuşmalarında üstadın fevkalade sakin, şevkatli, çalışkan örnek kişiliği, asaleti, sanatta ve tıpta üstün başarısı, Türk Mûsikisi Konservatuarı’nın kurulması için 60’lı yıllardan beri verdiği mücadele, halen Haliç Üniversitesi’nde devam etmekte olan eğitime verdiği büyük hizmetler üzerinde durdular. Böylesine kıymetli bir hocanın 1993’te devlet tarafından emekli edilmesinin ayıbı da hatırlatıldı.
Ardından Nesrin Körükçü ve eşi Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü Çetin Körükçü, konservatuarın öğretim görevlileri ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan sazlar eşliğinde üstadın eserlerini seslendirdiler.
Sahneye davet edilen Alâeddin Yavaşca; “Bende çok emeği var” dediği ünlü besteci Sadettin Kaynak’tan iki eser icra etti. İleri yaşına rağmen pırıl pırıl sesi ve icrasının mükemmelliğiyle herkesi şaşırtan Yavaşca; “Konuşmacıların her biri abidesi dikilecek arkadaşlarım. Onların her söyledikleri cümlede tarifi mümkün olmayacak heyecana kapıldım. Zannediyorum, bir fani insan için kıskanılacak bir saadet yaşıyoruz bu akşam. Hepimizin, saz arkadaşlarım, ses arkadaşlarım ve siz gönül dostlarımın aynı atmosferde buluşması hakikaten büyük bir kazanç oldu benim için sağ olun var olun” sözleriyle salonu selamladı. Sunulan çiçeği eşine uzatarak; “Ben bunu beceremezdim. Aferin sana” diyerek şükranlarını bildirdi.
Geceye manevi evlatları olan sevgili yeğenleri Suzan ve Cemil Yavaşca ile eşleri, akrabaları, Kilisli hemşerilerinin yanı sıra tıp ve müzik camiasından aralarında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr. Cihat Aşkın, Fatih Salgar, Faruk Salgar, Mutlu Torun, Yaşar Özel, Zeki Çetin, Beyza Koral, Prof.Dr. Dündar Kalyoncuoğlu, Fatma Yücel, Tamer Başer Üçok, Sinan Sipahi’nin de bulunduğu çok sayıda dostu ve hayranı katıldı. Salondan taşan sahne kenarında bile yer bulamayan katılımcıları gören Çiloğlu bir daha ki buluşma için büyük salon sözü verdi.