ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 23 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


"Ellerimde 10 kalbim var" 01.03.2011


Piyanist ve yazar Anjelika Akbar, Tekirdağ'daki Tekira AVM'de verdiği mini konser sonrası soruları yanıtladı.

Piyanist Akbar, Sovyetler Birli
ği'nde yaşarken Türkiye hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığını ancak 1990'dan sonra Türkiye'ye geldiğinde çok şaşırdığını ifade etti. Akbar, Türkiye'de opera ve balenin yapılıyor olmasına çok sevindiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Genellikle Avrupa'ya göre Türkiye'de klasik müzik ve güzel sanatların geli
şiminin daha yavaş olduğu söyleniyor. Ancak, benim tahminlerime göre çok çok iyi durumda. Türkiye'de sanat gittikçe gelişiyor. Gençler artık pop müzik dışında daha derin müzik arıyor. Bunu hem ilahilerde hemde klasik müzikte buluyorlar. Dolayısıyla, pop, metal, rock müziğin dışına çıkmaya çalışan çok ciddi bir kitle var. Çünkü, popüler müzik gençlerin ruhuna ve düşünce sistemine çok fazla katkıda bulunmuyor. Sadece o an eğlendiriyor. Gençler, hayata dair daha derin ip uçları aramak zorunda kalıyor ve bunu da klasik müzikte buluyorlar.''

Türkiye'de sanat e
ğitimi

Türkiye'de sanat e
ğitimi veren birçok kurumunun bulunduğuna işaret eden Akbar, bu kurumlarla kendisinin de çalışğını aktardı.

Akbar, sanat e
ğitimi adına özellikle öğrencilerle bir araya gelmeyi tercih ettiğini dile getirerek, öğrencilerin canlı örnekleri görmelerinin eğitimleri açısından daha faydalı olacağını söyledi. Akbar, ''Türkiye'de insanlar hayatlarını sürdürebilecekleri en basit şeyleri bile zor elde ediyorlar. Dolayısıyla, sanata çok fazla eğilim gösteremiyorlar. Çünkü hayati ihtiyaçları daha henüz giderilmemiş. Onun için çok da eleştirmemek gerekiyor. Biz elimizden geleni yapmalıyız'' dedi.

Piyanoya ba
ğlılık

Annesinin koro
şefi ve piyanist, babasının ise orkestra şefi ve felsefe profesörü olduğunu anlatan Akbar, bu nedenle bebekliğinden bu yana sürekli müzikle iç içe olduğunu söyledi. Akbar, sözlerini ''Ailem daha ben ufakken müziğe olan büyük ilgimi fark etti. Ben müzikle büyüdüm. Piyanoyla aramda büyük bir bağ var. Piyano sırdaşım ve dert ortağım oldu. Piyanistken ellerimde 10 parmak yerine 10 kalbim var'' diye tamamladı.

AA
Tüm Haberler