ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 41 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


İnsanlık Anıtı 'Yüz Yüze' bu kez müzikle yaratıldı. 21.06.2011


39. İstanbul Müzik Festivali'nde, en eski mevlevihanelerden, Galata Mevlevihanesi'nde usta kanun sanatçısı Ruhi Ayangil ve ud virtüözü Ara Dinkjian'ın "Yüz Yüze" müzik sohbetine tanık olundu.

İki bilge besteci, iki büyük yorumcu sololarının ardından Tanburi Cemil Bey, Kemani Tatyos Ekserciyan, Bimen Şen, Ara Dinkjian, Kemençeci Nikolaki, Mes’ud Cemil, Hovsep Şamlıyan’ın eserlerini yorumladılar. Heykeltraş Mehmet Aksoy’un ucube kabul edilip yıktırılan insanlık anıtı “Yüz Yüze/ Face to Face”in temsil ettiği insanlık durumunu Ruhi Ayangil ile Ara Dinkjian karşılıklı müzik yaparak “aynı ruhta iki bedene” dönüştürerek olağanüstü bir icrayla hayata geçirdiler. Sanatın gücünü, yaratının tüketilemeyeceğini bir kez daha gösterdiler.

Ruhi Ayangil’e konserin ardından bu projenin nasıl do
ğduğunu sorduk? 

-Festivalin yıllık programının bir yıl ve daha öncesinden planlanmı
ş olmasına karşın, uzun bir aradan sonra festival programına bir Türk Müziği konseri konulması gereksinimini de duyan festival yönetimi, Galata Mevlevihanesi’nin renovasyonu sonunda yeniden hizmete açılmasını da fırsat bilerek, hem bu mekânı yeniden İstanbul Festivali konser mekanları arasına katmak, hem de bu mekânın anlam ve önemine uygun düşecek “nitelikli bir etkinlik” tasarımı ile bizim üzerimizde durmuşlar. Herşey son üç aylık bir zaman diliminde kotarılmak üzere, bu konserin yapılmasında mutabık kaldık.

Ara Dinkjian’la bu ilk beraberli
ğiniz mi?

-Evet.
İlk defa birlikte çalıyoruz. Festivalin bu yılki teması bildiğiniz gibi “Çok uzaklardan” başğı ile belirlenmiş. Ben de çok uzaklarda, Amerika’da yaşayan yakın dostum, uluslararası üne sahip değerli müzikçi Ara Dinkjian’la bir “makam müziği konseri” yapmak istediğimi söyledim. Bu kararın ve seçimin ne denli anlamlı ve isabetli olduğunu dün akşamki sonuç bizlere göstermiş oldu.

Konserin teması nasıl belirlendi?

-Konserin ba
şğını, heykeltraş Mehmet Aksoy’un kamuoyunda geniş tartışmalara neden olan insanlık anıtı üzerindeki spekülasyonlardan hareketle “Yüz Yüze/ Face to Face” olarak belirledim. Yani bir anlamda, heykelin temsil ettiği insanlık durumunu birlikte, karşılıklı müzik yapan “aynı ruhta iki bedene” dönüştürerek hayata geçirmek, sergilemek istedim. Ara da bu düşüncemi hararetle destekleyip önerimi kabul edince, dün akşamki güzellik doğdu. Bir anlamda, - sebepleri her ne olursa olsun - çok uzak düşşğün dramını yaptığımız ortak müzikle ortadan kaldırıp kamuoyuna, sanat/ müzik yolu ile “sevginin ve barışın insana huzur vaad eden ebedi mesajını” iletmeye çalıştık. Hepsi bu.  

 

Tüm Haberler