♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 20 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21:30’da Flütist Gülşen Tatu, Viyolonselist Ümit İşgörür ve festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu konseriyle devam edecek.
Bu yıl birbirinden değerli sanatçıları ağırlayan 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde bu defa ülkemizde ve yurtdışında her biri kendi enstrümanında adını başarılarla duyurmuş 3 müzisyen Eklisia’nın sahnesinde birlikte yer alacak.
Gecede Tatu, İşgörür ve Levendoğlu üçlüsü programa Carl Maria von Weber’in, “Sol minör Trio, Opus 63, Flüt, Piyano, Viyolonsel” başlıklı eseriyle başlayacak. Ardından Franz Joseph Haydn’ın, “Re majör Trio, Flüt, Piyano, Viyolonsel” adlı eserini seslendirecek olan üçlü, programa aradan sonra Ludwig von Beethoven’ın, “Sol majör Trio, Flüt, Piyano, Viyolonsel” ve Carl Reinecke’nin, “Mi minör sonata "Undine", Flüt ve Piyano”suyla devam edecekler.
Flütist Gülşen Tatu
İzmir’de doğan Prof. A. Gülsen Tatu, İzmir Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra bir yıl kurumda eğitmenlik yaptı. DAAD bursunu kazanarak gittiği Almanya’da Folkwang Musikhochschule ve Freiburg Müzik Akademilerinde Prof. Rütters ve dünyaca ünlü Prof. A. Nicolet ile çalışıp Solistlik diploması alan Gülşen Tatu, daha sonra Prof. Nicolet’in teklifini kabul edip 3 yıl süresince asistanlığını yapıp aynı zamanda Güney Batı Radyo Senfoni Orkestrası’ndaki Solo-Flütist görevini sürdürdü. Eğitimci olarak göstermiş olduğu başarılı çalışmalar nedeni ile Karlsruhe ve Stuttgart Müzik Akademilerinden de teklif alan sanatçı bir süre her üç Müzik Akademisinde doçent olarak çalıştı.
Pek çok Avrupa ve Uzak Doğu ülkesinde sayısız başarılı konserler ve kayıtlar gerçekleştiren ve Flüt Kursları vermekte olan Gülşen Tatu, birçok Uluslararası Flüt yarışmalarında ödüller aldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı olan Tatu, 1986 senesinde Trossingen Müzik Akademisi’ne Profesör olarak atandı. Gülşen Tatu, Türkiye’de yapmış olduğu çeşitli kurslarla ülkemizdeki genç flüt sanatçılarına destek olmaya devam etmekte. Mozart’ın tüm Flüt, Flüt&Arp Konçertolarını, Sazlburg Mozart Solistleri ve Macar Devlet Orkestrası ile Şef. Prof. Hikmet Şimşek yönetiminde CD olarak kayıtlarını gerçekleştirdi.
Viyolonselci Ümit İşgörür
Gecede sahne alacak olan bir diğer isim ise başta ABD olmak üzere, Almanya, Fransa, İtalya, Equador, Küba, KKTC ve yurdumuzun çeşitli kentlerinde orkestra eşlikli konserler ve resitaller veren geçtiğimiz yılda da festivale konuk olan Viyolonselci Ümit İşgörür.
1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından Prof. Erol Şekeramber'in öğrencisi olarak mezun olan sanatçı, iki yıl İzmir Devlet Opera ve Balesinde çalıştıktan sonra Amerika Birleşik Devletlerine davet edilerek “Michigan State University”de viyolonselci Owen Carman ile yüksek lisans çalışmalarına başladı. 1991 yılında “Master” diplomasını alarak aynı okulda orkestra şefliğinde doktora çalışmalarına başladı. Bu arada New York'taki “Julliard” müzik okulunda Harvey Shapiro ile çello ve Julliard Yaylı Çalgılar Kuartetinin viyolonselcisi Joel Krosnick ile de oda müziği ve çello çalışmalarına devam etti. Sanatçı 1988 yılı Bach yarışmasında birincilik ödülü aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın kurucu koordinatörü olan İşgörür, 2008 yılında Profesör oldu. Sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Piyanist Eren Levendoğlu
Eklisia’da gerçekleşecek konserde festivalin de yaratıcısı olan Piyanist Eren Levendoğlu piyanosuyla yer alacak. Piyano çalmaya 6 yaşında başlayan Levendoğlu, 1983’te yerleştiği Zimbabwe’de, piyano, keman ve şan dersleri alarak müzik eğitimine başladı. Zimbabwe’de yaşadığı 12 yıl boyunca piyano, keman ve şan yarışmalarında dereceler kazandı. 1993’te İngiliz “The Associated Board of the Royal Schools of Music” tarafından, İngiltere’de Royal Schools of Music’te eğitim görmek üzere burs için hak kazandı.
Levendoğlu, 1995’te müzik çalışmalarına Cape Town Üniversitesi devam etti. İlk yılında okul birincisi olarak eğitimine burada devam etmek üzere burs ile ödüllendirildi. 1999’da Guildhall School of Music and Drama’da eğitimini sürdürmek için Londra’ya yerleşti. Burada Artur Pizarro, Paul Roberts ve Ronan O’Hora ile çalıştı. 2003’te, o yılın ikinci en iyi derecesi ile mezun oldu. Eren Levendoğlu, Ekim 2003’te Türkiye’ye yerleşti. Türkiye’deki ilk yılında Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ni gerçekleştirdi ve halen Festival’in sanat yönetmeni ve Eklisia Yaz Okulu’nun kurucusu ve yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçı, Türkiye’deki yıllarında, Nana Jashvili, Valery Oistrakh ve Ruşen Güneş gibi uluslararası sanatçılarla konserler verdi. 2009 yılı festival programında ve 2011 Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri kapsamında keman virtüözü Cihat Aşkın ile birlikte iki konser verdi. 2010’da Adnan Menderes Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde solo konser ve masterclass verdi. Yaşamını sürdürdüğü Bodrum’da sürekli konserler vermeye devam ediyor.
Sponsorlar
8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsor olarak destek veriyor.
Ayrıca, Bosch, Salmakis Resort and Spa ve Engel & Voelkers festivalin Etkinlik Sponsorları olarak yer alıyorlar. Festivale sponsorluk yapan diğer kurum ve kuruluşlar ise şöyle: A2 ses, Arion Hotel, Club Hotel Zemda, The Marmara – Bodrum, Amavi – Gümüşlük, Hollanda Kraliyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Çağdaş Peyzaj, Valtur Tatil İşletmeleri, İbak Homes, THY, Yarımada Gazetesi, İge Giysi ve Tasarım ve Bebek Güzellik Salonu, Günbatımı Restaurant.
8. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı
7 Temmuz – Bodrum Kalesi - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası – Frank Wakelkamp ( Viyolonsel )
11 Temmuz – Christine Wolff (Soprano) ve İbrahim Yazıcı ( Piyano)
14 Temmuz - Eklisia Yaz Müzik Okulu Şan Konseri
15 Temmuz - Misha Dacic - (Piyano) ‘Bir Liszt Gecesi’. Liszt’in 200. Doğum Yılı Konser
17 Temmuz – Bodrum Kalesi - Zeynep Tanbay Modern Dans Topluluğu
23 Temmuz – Julian Gorus – (Piyano)
29 Temmuz- Eklisia Yaz Müzik Okulu Piyano Konseri
30 Temmuz – Ilya Itin – (Piyano)
3 Ağustos – Ilya Itin – Gülsin Onay - (Piyano) ‘2 konçerto–2 virtüöz - 2 piyano’. Liszt’in 200. Doğum yılı Konser
8 Ağustos - Peter Katin - (Piyano)
10 Ağustos – Hakan Dinekli - Doğaçlamalar (Piyano)
11 Ağustos - Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü
12 Ağustos - Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser
13 Ağustos - Gülsin Onay - (Piyano)
17 Ağustos – Jackie Jaekyung Yoo - (Piyano)
19 Ağustos - Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri
20 Ağustos - Gülşen Tatu - Ümit İşgörür - Eren Levendoğlu
23 Ağustos – İlhan Erşahin – Burhan Öçal
4 Eylül - Alexander Baillie - (Viyolonsel)
7 Eylül - Bodrum Kalesi - Burhan Öçal ve Paganini Trio
8 Eylül - Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri
13 Eylül - Escher Quartet
14 Eylül - Escher Quartet
Bilet Satış
Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68
Biletix – www.biletix.com
Bilet fiyatları
25tl – 20tl – 15tl – 10 tl
İletişim
0 507 349 59 68
www.gumuslukfestival.org
gumuslukfestival@gmail.com
Konserlerin başlama saatleri 21:30