ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 42 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gülsin Onay’ın Frankfurt’ta icra ettiği harika piyano resitali... 12.10.2011


Ülkemizden  Almanya’ya iş gücü göçünün 50’nci yılı kutlamaları çerçevesinde, Frankfurt’a davet edilen ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, Alte Opera binası Mozart Salonu’nda icra ettiği resitalle büyük beğeni topladı.

Sanatcı programına ba
şlamadan önce, Frankfurt Başkonsolosu Sayın İlhan Saygılı ve zarif eşi davetlileri fuayede karşıladılar. Davetliler salonda yerlerini aldıktan sonra, Başkonsolos gecenin anlamını belirten konuşmasını yaparken; organizasyona destek veren Gama Gurubuna ve gurubun Almanya temsilcisi Hakan Uysal’a da ayrıca teşekkür etti. Akabinde Gülsin Onay’ı programını icra etmek üzeresahneye davet etti.

Altmı
şbeş ülkede, dünyaca ünlü senfoni orkestralarıyla sahne almış olan Gülsin Onay, dinleyicilerini selâmladıktan sonra programını Ludwig van Beethoven’nin ‚‘Mondschein=Ayışığı‘‘ sonatı ile açtı.

İki bölüm halinde iki saat süren konserde sanatcı, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Ahmed Adnan Saygun, Bela Bartok ve Franz Liszt’ten eserler sundu. vardı. Türkiye’yi salondaki Alman ve Türk dinleyiciler önünde fevkâlade temsil etti.  Piyanoyu çalarken,bestecinin vermek istediği duygu yüklü mesajları, parmaklarıyla dinleyicilere iletiyordu.

Müzi
ğin görevi, yansımaları davet etmek, duyguları uyandırmak, tepkileri tetiklemek, hafızaları canladırmak ve dinleyicilerin kâlplerine hitap etmektir. Konser sonunda kendi bedenimde  bütün bunları hissediyordum.

İki saat sonunda ayakta alkışlanırken; etrafa başarmış bir sanatcının gülücüklerini saçıyordu. Tahmin ediyorum ki, ülkesi için önemli bir tanıtım görevi yaptığının bilincinde olarak mutluydu. O, Türkiye’nin gururu olmayı en çok hak edenlerden biri olduğunu bir kez daha ıspatlamıştı.

Tarihten not:
Macar asıllı büyük piyanist ve kompozitör Franz Liszt’in Istanbul’da konser vermek arzusu olduğu müzik literatürüne girmiştir.Osmanlı Devleti’nin başkentinde konserler vermek için duyduğu büyük arzunun arkasında, başta Kossuth olmak üzere çok sayıda Macar milliyetçisine kucak açan Sultan Abdülmecid’e duyduğu sempatinin bulunduğu söylenir. İstanbul’a gelmek için ilk teşebbüsünü 1838 yılında yapan Liszt, bu arzusunu 1847 yılında gerçekleştirebilmiştir.Sultan Abdülmecid’e iki Parafraz Tanınmış parçaları başka ortamlara uyarlayarak düzenlemek) bestelemiştir.

Ayhan Azak
 
Tüm Haberler