ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Atilla Aldemir Dvorak'ın viyolonsel konçertosunu neden viyola ile çalacağını anlatıyor… 16.10.2011


Bana göre Antonin Dvorak, dünyanın en güzel ezgilerini yaratan bestecilerin başında gelir. Dvorak'ın Si minör Viyolonsel Konçertosu, hiç şüphe yok ki, bu enstrüman için bestelenmiş en güzel konçertolardan biridir. Aynı zamanda, eşsiz ve zengin melodilerin, isyan ve coşkunun büyük bir virtüoziteyle, adeta şarkı söylercesine işlendiği bu eser, viyolonsel repertuvarının mihenk taşlarından biridir.    

Uzun bir süredir, viyolaya uyarlayıp çalmayı arzu ettiğim bu konçertoyu ilk olarak bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, şef Naci Özgüç yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile Ankara'da seslendireceğim. Çalacağım enstrümanın, 46 cm'lik boyuyla normal ölçülerin çok üzerinde olması, sesini viyolonsele yakın bir koyulukta ve derinlikte kılıyor. 1560 yılında Zanetto Peregrino tarafından yapılan ve dünyada nadir bulunan sazlardan biri olarak bilinen bu viyolanın, Dvorak'ın Viyolonsel Konçertosu ile güzel bir bütünlük sağladığını düşünüyorum. Bilindiği gibi, Franck'ın meşhur Keman-Piyano Sonatı hemen her enstrüman ile yorumlanır. Umarım, Dvorak'ın Viyolonsel Konçertosu da, yakın bir zaman içinde viyolacıların sıklıkla ve zevkle çaldığı bir eser haline gelir.    

 Diğdem Gezek / Andante 
Tüm Haberler