ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Bilkent Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı Konseri'ni 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirecek. 26.10.2011


Konseri  halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü olan Naci Özgüç yönetecek.

Johannes Brahms Yarı
şması'nda iki yıl üst üste kazandığı ödüllerle yarışma tarihinde "beş ödül alan tek sanatçı" unvanına sahip olan Atilla Aldemir konserin solisti.

Atilla Aldemir Dvorak'ın ünlü "Op.104, Si minör Viyolonsel Konçertosu"nun viyola düzenlemesini,  1560 yapımı Zanetto Peregrino enstrümanıyla icra edecek.

Naci Özgüç yönetimindeki BSO Cemal Reşit Rey'in "Türkiye Senfonik Rapsodiler"ini seslendirecek. Çağdaş Türk Müziğinin önderlerinden Cemal Reşit Rey'in 1973 yılında yazdığı "Türkiye Senfonik Rapsodiler"i birbirine kesintisiz olarak bağlanmış 10 ayrı bölümden oluşuyor. Eser izlenimci yaklaşımıyla Anadolu’nun bir ucundan diğerine yapılan bir yolculuğu çağştırıyor.

Naci Özgüç, ilk şeflik çalışmalarını Ankara’ da Rengim Gökmen ile yaptı. Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Piyano ve Kompozisyon Bölümlerini bitirdikten sonra, orkestra ve opera şefliği eğitimi almak üzere ABD'ye Indiana Üniversitesi’ne gitti. Amerika’da ayrıca bir yıl opera rejisi üzerine çalıştı ve iki yıl oda operası müzik direktörlüğü görevinde bulundu. Ünlü soprano Virginia Zeani’nin sınıfında korrepetitör olarak çalıştı. 1990 yılında mezun oldu ve Ankara’ya dönerek Devlet Operası'ndaki şeflik kariyerine başladı.

Avusturya, İtalya, Çekoslovakya ve Amerika’ da çeşitli ustalaşma sınıflarına katıldı ve konserler yönetti. Birlikte çalışğı önemli şefler arasında Lorin Maazel, Jiri Belohlavek, Daniel Lewis, Alexander Machek, Thomas Baldner ve Bryan Balkwill bulunmaktadır. Türkiye’de Rengim Gökmen ve Gürer Aykal ile ileri seviyede çalışmalar yaptı. 1991 yılında, Siena’da Accademia Musicale Chigiana’da Ferdinand Leitner ve Julio Malaval ile çalışmalar yaptı, “Diploma of Merit” ile ödüllendirildi ve konser verdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi olarak imza attığı prodüksiyonlar arasında; Arşın Mal Alan, Damdaki Kemancı, İstanbulname, Zaide, Don Giovanni, Mahagonny, Midas’ın Kulakları, Rigoletto, Uyuyan Güzel, Şımarık Kız, Korsan, Üç Silahşörler, Aşk İksiri, Carmina Burana, Uçarcasına, Anna Karenina ve Cosi Fan Tutte sayılabilir.

1993 Yılında TOBAV tarafından Çaykovski’nin Uyuyan Güzel balesi ile “Yılın En Başarılı Orkestra Şefi” ödülüne layık görülmüştür.

31 Ekim-4 Kasım 1998 tarihleri arasında, İdil Biret ile Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde, Beethoven’in tüm piyano konçertolarını yorumlamıştır. Bu yorumların CD kayıtları BMP etiketiyle yayınlanmıştır. 2000 yılında Roma AIDA Akademisi'nde, “İtalyan Operası” alanında uzmanlaşma kursunu, Maestro Bruno Aprea ile tamamlamıştır. Ekim 2001’de Fazıl Say'ın “Nazım” oratoryosunun dünya prömiyerini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Çoksesli Korosu ve TRT Çoksesli Korosu’nun katılımlarıyla gerçekleştirmiş ve bu eserin CD kaydını yapmıştır.

Özgüç’ün gerçekleştirdiği dünya prömiyerleri arasında önemli yer tutan diğer bir eser de Sabri Tuluğ Tırpan’ın 2007 Mevlana Yılı nedeniyle bestelediği “Mevlana–Simyacı" adlı senfonik şiirdir. Özgüç bu eserin ilk seslendirilişini 29 Mart 2007’de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile, Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, Ziya Azazi, Sabri Tuluğ Tırpan ve Sertab Erener’in katkılarıyla gerçekleştirmiştir.

Mart 2010'da Bavyera Radyo Televizyon Orkestrası’nda tamamı Türk bestecilerin yapıtlarından oluşan “Klassik Alla Turca” başlıklı konseri, Hande Özyürek ve Güneş Gürle’nin solistliğinde gerçekleştirmiştir.

2007-09 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörlüğü görevinde bulunan Özgüç, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın birinci şefliği ve Genel Müzik Direktörlüğü görevlerini sürdürmektedir.

Keman ve viyola alanında kazandı
ğı birçok uluslararası ödülle ismini duyaran Atilla Aldemir için Ayla Erduran “Atilla sıradışı bir yetenek. Çalışındaki virtüoziteyi tutku, zarafet ve içten müzikalitesiyle bütünleştirebilen ender bir sanatçı” yorumunda bulunmuştur. 2007 yılında Uluslararası 14. Johannes Brahms Yarışması keman kategorisinde ikincilik ve iki özel ödül kazanan Aldemir, aynı yarışmanın 2008 yılı viyola kategorisinde üçüncülük ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görülerek, bu yarışmanın tarihinde beş ödüle sahip tek yarışmacısı unvanına sahip oldu. Sanatçının kazandığı diğer ödüller arasında Premio R. Lipizer Yarışması (2006) “The passion for music, strong artistic temperament” ödülü, 8. Zagrep Vaclav Hulm (2005) finalist, Essen Folkwangpreis (2002), Vestfalya Kültür Ödülü (1998), T.C. Kültür Bakanlığı Genç Yetenekler Keman Yarışması (1998) ikincilik ödülü bulunmaktadır. Aldemir bugüne kadar birçok Avrupa ülkesinde, ABD, İsrail ve Mısır’da verdiği konserlerde Berlin Filarmoni, Viyana Konzerthaus, Musikverein Viyana konser salonlarında, Camerata Salzburg, Orchestre National de Bordeaux, Orchestre National de Montpellier, Viyana Filarmonia, Viyana Oda Senfoni, Zagreb Filarmoni, Berlin Senfoni, Borusan Filarmoni, Bilkent Senfoni gibi orkestralar ve Türkiye’deki tüm Devlet Senfoni Orkestraları ile Rengim Gökmen, Gürer Aykal, Alexander Rahbari, Sascha Göztl ve Lawrence Foster gibi şeflerle çalışştır.

Birlikte çaldığı sanatçılar arasında piyanist Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Polina Leshenko, Itamar Golan gibi isimler bulunmaktadır.

İstanbul’da doğan sanatçı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Çiğdem İyicil ile çalıştı. Mezun olduktan sonra Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı bursuyla 1999’da Almanya Detmold Müzik Yüksek Okulu'nda Prof. Lukas David ile lisansüstü eğitimini tamamladı. Çalışmalarına Folkwang Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Mintcho Mintchev ile devam eden sanatçı, konçerto solisti diplomasını takdir derecesi ile 2002’de aldı. 2008 yılına kadar Viyana’da Barbara Gorzynska ve Prof. Matthias Maurer ile çalışan sanatçıya 2011 Donizetti Müzik Ödülleri tarafndan “Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülü verilmiştir. Aldemir konserlerinde 1840 yapımı J.B. Vuillaume keman ve 1560 yapımı Zanetto Peregrino viyola ile çalmaktadır. Yakında piyanist Itamar Golan ile gerçekleştirdiği CD kaydı piyasaya çıkacaktır.

29 Ekim Cumartesi günü Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri; www.mybilet.com adresinden temin edilebilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 290 1775
www.bso.bilkent.edu.tr
 
Tüm Haberler