ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Rengim Gökmen CSO'daki görevini Prof. Erol Erdinç'e devretti 28.10.2011


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanat kurumlarının yönetimiyle ilgili bazı düzenlemeler yaptı. Buna göre, CSO Genel Müzik Direktörlüğü (1. Şeflik) görevini vekaleten sürdüren Prof. Rengim Gökmen, bu görevini bıraktı. Rengim Gökmen asil olarak atanmış bulunduğu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevini sürdürecek ve mesaisini bu kurumda yoğunlaştıracak.

CSO Genel Müzik Direktörlü
ğü görevine ise, kısa bir süre önce Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevine de vekaleten atanan, orkestra şefi Prof. Erol Erdinç getirildi. Erdinç'in bu göreve getirilmesi, mevzuat gereği 6 kurumun yöneticileri tarafından da onandı. Prof. Erol Erdinç'in asli kadrosu Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda bulunuyor. Erdinç bu kurumda da, Kompozisyon ve Şeflik Anabilim Dalı Başkanlığını asaleten, Caz Bölüm Başkanlığını da vekaleten yürütüyor. Üniversite Erdinç'in Kültür Bakanlığı bünyesinde çalışması için gerekli izni vermiş bulunuyor. Ancak önümüzdeki günlerde Erdinç'in Kültür Bakanlığı'ndaki görevlerden birine asaleten atanması, diğer görevi ise vekaleten yürütmesinin mümkün olabileceği belirtiliyor.

Erol Erdinç'in (d. 1945) kendi websitesinde özgeçmi
şi (eski tarihli) şöyle veriliyor: 

“Erol Erdinç müzik e
ğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda A. Adnan Saygun' un kompozisyon sınıfında başladı. Kompozisyon bölümünden mezun olduktan sonra aynı okulda öğretim görevlisi olarak atandı ve aynı zamanda Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde piyanist olarak çalışmalarını sürdürdü. Altı yıl sonra 1975 yılında Fransa'ya gitti. Paris Konservatuarı'nda Jean Martinon ile başladığı orkestra şefliği çalışmalarına, Ecole Normale de Musique de Paris'de Pierre Dervaux ile devam etti. Pierre Boulez ve Kiril Kondrashin'in "master-class"larına katıldı. Ayrıca Pierre Pontier ile piyano eşlikçiliği, Nadia Boulanger ve Pierre Petit ile kompozisyon çalıştı. 1980 yıllarında ülkesine dönerek Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefliğine atandı. 1983- 2000 yıllarında Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi ve müzik yönetmeni olarak görev yaptı.  

Düzenli sezon konserleri yanısıra,
İstanbul Senfoni'yi Avrupa ve Türkiye içinde turnelere götürdü. Fransa, İtalya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksenburg, Rusya, Bulgaristan, Litvanya, Çekoslovakya, Meksika, Amerika, İspanya, Polonya, Brezilya ve Arjantin'de konuk şef olarak konserler verdi.  

E
ğitime çok önem veren sanatçı, Belçika'da Kraliyet Konservatuarı'na, Portekiz'de Porto Devlet Müzik Fakültesi'ne ve Brezilya'da Londrina Festivali'ne konuk profesör olarak davet edildi. Bugün, Türkiyede ilk kurulan Müzik Okulu ve eğitim kalitesi açısından bir lider olan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı kompozisyon ve orkestra şeflik ana sanat dalı baskanı oldu. Kanada Uluslararası Müzik Yarışması ve Romanya'da Enescu Orkestra Şefleri Yarışması da dahil olmak üzere, çok sayıda uluslararası yarışmalara birçok kez jüri üyesi olarak katıldı.  

Henüz kariyeri'nin ba
şındayken TRT'de müzik yapımcılığı görevini yapmıştır. Besteci olarak, Türk modal müziği, popüler stiller, caz ve kendine öz müzik dilini de içine katarak, çok sayıda orkestra, koro, senfonik caz ve çocuklar için eserler yazmıştır.  

E
şlikçi piyanist olarak dünyanın birçok yerinde konserler vermiş olan Erol Erdinç'in caz müziğine büyük bir tutkunluğu vardır. Konservatuar'da henüz bir öğrenci iken, değişik formasyonlarda solo piyano çalmaya başlamıştır. Yıllar sonra, İstanbul Devlet Senfoni ile yaptığı "İlkbahar Konserleri" vasıtasıyla Türkiye'ye senfonik caz'ı tanıtmıştır. 1998 yılında St. Petersburg Flarmoni Orkestrası eşliğinde Gershwin Rapsody in Blue adlı eserini çalmıştır.  

Erol Erdinç üç yıl boyunca Kültür Bakanlı
ğı'nda Artistik Danışmanlığı yapmıştır ve daha sonra Türk Hükümet'i tarafından kendisine "Devlet Sanatçısı" ünvanı verilmiştir.  

Erdinç'in St. Petersburg Filarmoni Orkestrası,
İstanbul Senfoni Orkestrası, Bulgaristan Radyo Orkestrası, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gibi topluluklarla CD kayıtları bulunmaktadır. Halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulan Hacettepe Senfoni Orkestra'sının Müzik Direktörlüğünü ve Şefliğini yapmaktadır.” 

Şefik Kahramankaptan 
www.kahramankaptan.com


Andante
 

 

Tüm Haberler