ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 34 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Benyamin Sönmez'e Hacettepe'de Hüzünlü Veda... 02.12.2011


Uluslararası alanda büyük takdir görmeye başlayan, Rostropoviç'in beğenisi kazanmış genç çello solisti Benyamin Sönmez'in (16.01.1983 - 30.11.2011) zamansız kaybı müzik camiasında büyük üzüntü yarattı. Sönmez, İstanbul'da yaşıyor, Ankara'ya gelişlerinde genellikle, bir dönem kendisine eşlik de eden piyanist hocasının evinde kalıyordu. Sönmez'in 30 Kasım çarşamba gecesi, evde yalnız olduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği, hocası tarafından yerde bulunarak ilgili makamlara ve doktora haber verildiği, gelen doktorun kalp krizi teşhisi koyduğu öğrenildi. Bugün alınan adli tıp raporununun da , doktorun ilk teşhisini doğruladığı belirtildi. Sönmez'in yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, genç sanatçının kalbinde bir ritm bozukluğu saptanmış, kendisine sigarayı bırakması tavsiye edilmiş, verilen ilaçları kullanmaya başlamıştı.  

Sönmez'in naa
şı, adli tıptan alınarak Yenimahalle Belediyesi'ne ait araçla Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na getirildi. Burada ADK Yaylı Çalgılar Bölüm Başkanı Reyyan Yücelen'in yaptığı konuşmadan sonra, törene gelenlerce tabutu önünden saygı geçişi yapıldı. Törene GSG Müdürü Prof. Erol Erdinç, DOBG Müdürü Prof. Rengim Gökmen, konservatuvarın eski müdürü, emekli Prof. Ali Doğan, Sönmez'in hâmisi Yüksel Erimtan, CSO'nun müdürü Tahsin Aslan, dönem arkadaşları, konservatuvarın öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldılar. Özellikle CSO çello grubu üyelerinin çok üzgün oldukları, birbirlerine sarılarak ağladıkları gözlendi.  

Son dönemde, “bedelli askerlik” konusuna hayli umut ba
ğlayan, ancak 28 yaşında olduğundan bu fırsattan yararlanamadığı için çok üzüldüğü belirtilen Benyamin Sönmez'in naaşı, annesi, babası ve CSO kontrbas grubu üyesi ağabeyi Mehmet Sönmez tarafından toprağa verilmek üzere  Fethiye'ye götürüldü.  

Benyamin Sönmez 16 Ocak 1983'de babasının çalı
şğı Almanya'nın Bremen kentinde doğmuş, Ankara Devlet Konservatuvarı lise bölümünde Nuray Eşen'le çalışş, daha sonra Moskova Çaykovski Konservatuvarı ile Stutgart Müzik Yüksek Okulu'nda ünlü çello solisti ve pedagog Natali Gutman'ın öğrencisi olmuştu. Mistlislav Rostropovich, David Geringas, Philippe Muller, Alexander Rudin, Stevan Popov, Frans Helmerson ve Anner Bylsma gibi çello dünyasının dev isimlerinin ustalık sınıflarına katılan, kabul edildiği uluslararası yarışmalarda çeşitli dereceler alarak “Viyolonsel dünyasının genç ve karizmatik yeni üyesi” olarak nitelendirilmeye başlayan Benyamin Sönmez, son dönemde Anne-Sophie Mutter Vakfı'nın ilgisini çekmeyi başarmış, bizzat Mutter tarafından ünlü şeflere konser yapması için tavsiye edilmeye başlanmıştı. Ne yazık ki bu erken ve hesapta olmayan yitik, bu sürecin çalışmasına izin vermedi.Sönmez'i çeşitli defalar, hem oda müziği dinletilerinde, hem de orkestra eşlikli konçerto icralarında dinledim. Çok müzikal, yapıtın ruhunu adeta süzerek ortaya koyabilen, önü açık bir çellistti. Tüm müzik camiasının başı sağ olsun, sevgili Benyamin de nur içinde yatsın...  

Şefik Kahramankaptan 
www.kahramankaptan.com 
 
Tüm Haberler