ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 54 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Millî Eğitim Bakanlığının 19 Mayıs Genelgesi Konusunda MÜZED'in Basın Açıklaması... 16.01.2012


19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI, ATATÜRK’ÜN SAMSUN’A ÇIKMA İSTENCİ VE KARARLILIĞININ YAŞANDIĞI ORTAK DEĞERİMİZDENDİR

Millî E
ğitim Bakanı Ömer Dinçer adına Müsteşar Emin Zararsız imzasıyla il Millî Eğitim müdürlüklerine gönderilen 11.01.2012 tarih ve 817 sayılı genelge ile Ankara dışındaki illerde öğrencilerin katılımı ile yapılacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin okullarda kutlanması istendi. Genelgede, ilgili yönetmelikte “yer almadığı” öne sürülen “Başkent dışındaki il ve ilçelerde senaryo, değişik renk ve nitelik arz eden gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesi” istendi.

Stadyumlarda ve kent alanlarında ö
ğrencilerin de katılımıyla yapılacak kutlama törenlerinin iptal edildiği anlamına gelen bu kararın gerekçesinde ise "Kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmasına, çalışma süresinin uzun olması nedeniyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır." ifadesine yer verildi.

Bu karara yurtta
şların, kamuoyunun, demokratik kitle örgütlerinin ülke çapında yükselen yoğun tepkisi üzerine Bakan Dinçer, 'Biz 19 Mayıs ve benzeri bayramlarımızı Cumhuriyetimizin en sembolik ve Cumhuriyet'in varlığına işaret eden temel değerlerden birisi olarak görüyoruz(…). Bugün yapılan şey, herhangi bir değişiklik değil sadece 1981 yılında çıkmış yönetmeliğin uygulanmasından ibaret.'' dedi.

Dinçer, bu son açıklamasının devamında geçmi
şteki Cumhuriyet yönetimi yıllarını da suçlayarak bugüne dek yapılmakta olan törenlerdeki gösteriler konusunda ''Özellikle 1940'lı yılların daha çok otoriter yönetim anlayışının ritüeli olarak ortaya çıkan bu ve benzeri türden kutlama şekilleri, modern dünyanın çok uzun zamandan beri terk ettiği şekiller.” açıklamasını getirdi.

Bakan Dinçer’in aldıkları kararı, Törenler Yönetmeli
ğine dayandırarak savunması, gerçeği yansıtmamaktadır. 14.01.1981 tarih ve 8/3456 sayılı “Ulusal ve Resmî Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği”nde düzenlenen törenlerin amacı “Bayramların anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve Ulusal birliği pekiştirmek” olarak karar altına alınmıştır.

Aynı Yönetmelikte: Bayramların özelli
ğine ve mahallin durumuna göre anma, tören ve gösteri programları hazırlanacağı;

Hava ko
şullarının uygun bulunmaması halinde, açık alanlarda yapılacak olan gösterilerin Komitece haftanın ilk tatil gününde yapılmak üzere bir defaya mahsus olarak ertelenebileceği;

Yapılacak program içerisinde çe
şitli gösterilere, yarışmalara, süslemelere, ışıklandırmalara ve fener alayları gibi bayramla ilgili faaliyetlere yer verileceği

Ba
şkent'te ve diğer illerde gençlik adına, bir öğrenci tarafından konuşma yapılacağı ve bir öğrenci tarafından da şiir okunacağı; Atatürk’ün gençliğe seslenişinin ve gençliğin Atatürk’e cevabının seslendirileceği; alt komitece belirlenen sıraya göre tören geçişinin, gösterilerin ve programda yer alan diğer faaliyetlerin yapılacağı; günün anlam ve önemine uygun olarak, halk oyunları, konferanslar, sergiler, yarışmalar, tiyatro, bale, konser gibi çeşitli faaliyetlere yer verileceği hükme bağlanmıştır.

Öte yandan  1739 sayılı Millî E
ğitim Temel Kanununda  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarının en başında “Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek” ifadesi yer alır.

Tarihsel ve toplumsal ortak de
ğerlerimizin başında gelen ulusal bayramlarımızın, çocuklarımıza ve gençlerimize bu amaçların kazandırılmasında çok önemli bir yeri vardır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ülkemizin en ba
şta gelen ulusal bayramlarından biridir. Bu bayram için düzenlenen törenlerin, en güç koşullarda Atatürk’ün Samsun’a çıkma istenci ve kararlılığıyla ulusal bağımsızlığımıza, cumhuriyet devrimlerimize başta gençlik olarak bütün ulusça sahip çıkılmasının coşkusunu, sevincini yansıtması hedeflenir.

Ulusal Bayram törenlerinin basmakalıp biçimde yapılmaması, sıradanla
ştırılmaması, yozlaştırılmaması, bu arada derslerin de aksatılmaması, çocukların soğukta bekletilmemesi; öğrencilerin ve yurttaşların katılımıyla amacına uygun biçimde gerçek içeriğiyle yapılması; eğitimcilerin de başta gelen isteğidir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının önemsizle
ştirilmesine yönelen bu uygulama, Bakanlığın bir süredir eğitim sisteminin Atatürk devrimlerinden; laik demokratik cumhuriyet ilkelerinden uzaklaştırılması yönünde aldığı kararların son halkasıdır. Anımsanacağı üzere 3797 sayılı Millî Eğitim Teşkilât ve Görevleri Hakkındaki Kanun bir gecede Meclis’ten de kaçırılarak lâğvedilmiş, “Kanun Hükmünde Kararname”ye dönüştürülmüş; Bakanlığın görevleri arasından “Atatürk inkılâp ve ilkelerini davranış hâline getirmiş yurttaşlar yetiştirme” görevi kaldırılmıştı. Van Depremi gerekçe gösterilerek Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri iptal edilmişti.

Okullarımızda özveriyle ve sorumlulukla görev yapan Atatürk’ün ö
ğretmenleri, ulusal bayramların önemsizleştirilmesini kabul etmeyecek; ulusal marşlarla, ezgilerle, sanatsal ve sportif etkinliklerle, cumhuriyet bağımsızlık bilincini güçlendirmeye, bayramlarımızı amaçlarına ve içeriklerine uygun olarak daha kararlı biçimde kutlamaya devam edeceklerdir.

Millî E
ğitim Bakanlığını ulusal bayramlarımızı önemsizleştiren bu genelgesini geri almaya; eğitimin laik yapısını değiştirme girişimlerine son vermeye çağırıyoruz. 14.Ocak.2012

Refik Saydam
Müzik E
ğitimcileri Derneği (MÜZED)
Genel Ba
şkanı 
Tüm Haberler