♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek “Gümüşlük Caz Günleri”, 16 Ağustos Perşembe günü Piyanist Erol Erdinç konseriyle başlıyor.
Bodrum’un Gümüşlük beldesinde devam eden 9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünyanın dört bir yanından gelen virtüözlerin verdiği konserlerin yanı sıra bünyesinde barındırdığı A.A. Saygun Piyano Yarışması ve Eklisia Yaz Müzik Okulu’nun yanı sıra bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Gümüşlük Caz Günleriyle de ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve kapsamlı festivalleri arasında olma özelliğini sürdürüyor.
Cazın ustaları Gümüşlük’e geliyor
Özellikle yaz aylarında gerçekleşen seçkin sanatsal etkinliklerle Bodrum’un kültür ve sanat merkezi haline gelen Gümüşlük, önümüzdeki günlerde birbirinden değerli caz sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Caz müziğinin Türkiye’deki önde gelen temsilcileri arasında yer alan Devlet Sanatçısı unvanına sahip Piyanist Erol Erdinç’in 16 Ağustos’ta vereceği konserle başlayacak olan caz günlerine büyülü sesiyle Sibel Köse, ülkemizi dünyada da başarıyla temsil eden Saksafoncu İlhan Erşahin, başarılı ikili Ayşe Gencer&İmer Demirer ve gerek kendi besteleri gerek yorumlarıyla caz gitarının ustaları arasına giren Sarp Maden, gruplarıyla birlikte Gümüşlük Caz Günleri’nde müzikseverlerle buluşacak.
T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasının resmi sponsorluğunda; Bilkent Senfoni Orkestrası, TÜRSAB BYK, Bosch, Denizbank, Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 400. yılı etkinlik sponsorluğunda devam eden festival, Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneğinin girişimleriyle hayat bulurken, Dernek Başkanı Mesut Pekergin, 1989’dan bu yana Eklisia Sanat Merkezinde birçok caz konseri gerçekleştirdiklerini ve iki yıldır, müzikseverlerin de talepleri doğrultusunda caz konserlerini Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesine taşıdıklarını belirtiyor.
Festival mekânı olarak kullanılan ve 400 yıllık bir tarihe sahip olan Eklisia’nın terasında açık havada, yıldızların altında gerçekleşecek olan Gümüşlük Caz Günleri, 1 Eylül tarihine kadar devam edecek.
Sponsorlar
9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasının resmi sponsorluğunda; Bilkent Senfoni Orkestrası, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, Bosch, Denizbank, Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 400. yılı etkinlik sponsorluğunda; Müzeciler Derneği, Ekin Ofset, Lambda, Erenler Sofrası, Otel Gümüşlük, Victoria’s, Risa Hotel, Myndos, Bodrum Life, BSF Elektrik’in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Festivalin medya sponsorluğunu ise İZ TV üstleniyor.
Gümüşlük Caz Günleri
16 Ağustos – Erol Erdinç (Piyano)
18 – 19 Ağustos - Sibel Köse Grubu
21 Ağustos – İlhan Erşahin İstanbul Sessions
24 – 25 Ağustos - Ayşe Gencer, İmer Demirer Grubu
31 Ağustos – 1 Eylül - Sarp Maden Grubu
Bilet Satış
Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68
Mybilet - www.mybilet.com
Biletler:
Eklisia Açıkhava ve Eklisia Teras konser bilet fiyatları 25 TL'dir.
İletişim
0 507 349 59 68
Konserlerin başlama saatleri 21:30
SANATÇILAR BİOGRAFİ
Erol Erdinç
Sanatçı, müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda A. Adnan Saygun'un kompozisyon sınıfında başladı. Kompozisyon bölümünden mezun olduktan sonra aynı okulda öğretim görevlisi olarak atandı ve aynı zamanda Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde piyanist olarak çalışmalarını sürdürdü. Altı yıl sonra 1975 yılında Fransa'ya gitti. Paris Konservatuvarı'nda Jean Martinon ile başladığı orkestra şefliği çalışmalarına, Ecole Normale de Musique de Paris'de Pierre Dervaux ile devam etti. Pierre Boulez ve Kiril Kondrashin'in "master-class"larına katıldı. Ayrıca Pierre Pontier ile piyano eşlikçiliği, Nadia Boulanger ve Pierre Petit ile kompozisyon çalıştı. 1980 yıllarında ülkesine dönerek Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefliğine atandı. 1983 - 2000 yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi ve müzik yönetmeni olarak görev yaptı.
Düzenli sezon konserleri yanı sıra, İstanbul Senfoni'yi Avrupa ve Türkiye içinde turnelere götürdü. Fransa, İtalya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Rusya, Bulgaristan, Lituanya, Çekoslovakya, Meksika, Amerika, İspanya, Polonya, Brezilya ve Arjantin'de konuk şef olarak konserler verdi.
Eğitime çok önem veren Erdinç, Belçika'da Kraliyet Konservatuvarına, Portekiz'de Porto Devlet Müzik Fakültesine ve Brezilya'da Londrina Festivaline konuk profesör olarak davet edildi. Erdinç, Türkiye’de ilk kurulan Müzik Okulu ve eğitim kalitesi açısından bir lider olan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şeflik Ana Sanat Dalı Başkanı oldu.
Henüz kariyeri'nin başındayken TRT'de müzik yapımcılığı görevi üstlenen, sanatçı, besteci olarak, Türk modal müziği, popüler stiller, caz ve kendine öz müzik dilini de içine katarak, çok sayıda orkestra, koro, senfonik caz ve çocuklar için eserler yazmıştır.
Erol Erdinç üç yıl boyunca Kültür Bakanlığı'nda Artistik Danışmanlığı yapmıştır ve daha sonra Türk Hükümeti tarafından kendisine "Devlet Sanatçısı" unvanı verilmiştir.
Sibel Köse
Sibel Köse Türkiye'nin önde gelen caz şarkıcılarındandır. Ankara'da yetişmiş ve daha çok müzik üzerinde kendini yetiştirmiştir. ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde öğrenci olduğu yıllarda profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı.
Bir yandan caz ustalarıyla çalışarak deneyim kazanırken, diğer yandan uluslararası seminerlere ve yaz okullarına katıldı, festivallerde yer aldı. Zamosc Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışmasına katılarak Birincilik Ödülü kazandı.
Sibel Köse düzenli olarak önde gelen caz müzisyenlerinin eşliğinde konserler vermekte, albümlerde yer almakta, festivallere, radyo ve TV programlarına katılmaktadır. Caz vokalisti Sibel Köse’ye, gitarla Neşet Ruacan, basla Nezih Yeşilnil, davulla Deniz Dündar eşlik ediyor.
İlhan Erşahin
1965’te İsveç’te doğan İlhan Erşahin, müzik yaşamına oldukça geç başlamış. 16 yaşında ilk kez tenor saksafonu eline almış, 19 yaşında ciddi olarak etüt etmeye başlamış ve bugün başarıyla sürdürdüğü profesyonel müzik kariyerinin ilk tohumlarını atmış. İlhan Erşahin, 20'li yaşlarında New York'ta müzik kariyerini sürdürmeye karar veriyor ve ünlü müzik okulu Berklee’den aldığı bir burs ile Amerika Öyküsü başlıyor. “İsveç çok fazla hayal gücüne imkân vermiyordu. New York farklı, eğer müzik söz konusuysa New York’la hiçbir şehri karşılaştıramazsınız” diyen sanatçı, ayrıca bu şehirdeki rekabetin gücünü de vurguluyor.
Berklee Müzik Okulundaki eğitiminden sonra İtalyan usta Joe Lavano ile çalışmalarına başlayan sanatçı, ardından Wallace Rooney, Jeff Williams, Cameron Brown,Victor Lewis, Eddie Henderson ve Valery Ponomarev gibi ünlü isimlerle sahneyi paylaşarak kariyerine devam ediyor. İlhan Erşahin’in Türkiye’de sahneye ilk adım atışı, tatil için Bodrum’a geldiği ve izleyici olarak bulunduğu bir caz kulübünde oluyor. Sahneye çıkıyor ve Nüket Ruacan, İmer Demirer, Tuna Ötenel ve Nezih Yeşilnil’e eşlik ediyor, daha sonraları yaz tatillerinde sık sık Türkiye’ye gelerek The Marmara ve Roxy’de çalıyor ve 1994’te 4. Uluslararası Akbank Caz Festivalinde dinleyicisi ile asıl buluşmasını gerçekleştiriyor. Ardından, 1996’da 3.Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde çalıyor. 1997’de ise Eddie Henderson ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda basından ve izleyiciden büyük bir ilgi gören konserini gerçekleştiriyor.
İlhan Erşahin’in 1995’te çıkan “She Said” isimli albümünde İlhan Erşahin’in dokuzu kendisinin, biri de Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” olmak üzere on kompozisyonu var. “She Said”, sanatçının Özgün bir sound yakaladığı, akustik yapısıyla yer yer naif tatlar veren, zoru başararak sade kalabilen bir çalışması. İlhan Erşahin, “She Said” albümünden sonra, bugüne değin, “Our Song”, “Home” ve “Wax Poetic” ve “Virgo” olmak üzere dört albüm daha gerçekleştirdi.
Ayşe Gencer
Alışılmışın dışında, özgün vokalı ile dikkat çeken Ayşe Gencer, caz standartlarını yorumladığı “But Beautiful” albümüyle yıllara dayanan caz deneyimini müzikseverlere sunuyor. Müzisyen bir aileden gelmesi sayesinde deyim yerindeyse doğduğundan beri caz dinleyen Gencer, profesyonel müzik hayatında Elvan Aracı, İmer Demirer, Nezih Yeşilnil ve Canut Özgül ile başladı. Birçok mekânda ve festivalde sahneye çıkıyor, yeni albümünden parçaları ünlü caz müzisyenlerinin müziği eşliğinde seslendiriyor. Özellikle albümündeki “Luiza” yorumu tüm cazseverler tarafından dinlenmeli.
İmer Demirer
Türkiye'de “trompet” kelimesi kullanıldığında ilk akla gelen isim. 12 yaşından beri trompet çalıyor, 1982 yılından beri cazla ilgileniyor. Acid Trippin', İstanbul Caz Dörtlüsü, Emin Fındıkoğlu Group, TRT Caz Orkestrası üyesi oldu, EBU Jazz Orchestra'ya misafir olarak katıldı. 1998 - 2004 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı; trompet ve ensemble üzerine ders verdi. 2009 Temmuz ayında, yıllardır beklenen ilk albümü “You, Me and Char” adlı albümü Pozitif Yapım etiketiyle müzikseverlerle buluştu.
Sarp Maden
Birçok caz sanatçısıyla çalışan ve farklı projelerle adını duyuran Sarp Maden, gitar tekniği ve armoni bilgisiyle, genç yaşına rağmen Türkiye'nin önemli gitaristlerinden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle katıldığı birbirinden farklı birçok proje ile tanınan Sarp Maden, Volkan Öktem ve Çağlayan Yıldız ile 1997 yılında trio-mrio’yu oluşturdu ve ertesi yıl kendi adlarıyla çıkan albümlerini kaydettiler. Daha sonra grup Quartet Muartet ismini aldı. Quartet olarak ilk albümleri “Dokuz parça” 2004’te kaydedildi.
Quartet Muartet dışında Lodos’la da çalışmalarını sürdüren Sarp maden, Acid trippin, Can Kozlu, Ricky Ford, Jazzistance, Ali Perret, Neşet Ruacan, Önder Focan, Nilüfer Verdi, Oğuz Büyükberber, Erkan Oğur, Mike Wilkins, Bülent Ortaçgil ve çeşitli müzisyenlerle de çalıştı. Yer aldığı albümler arasında Trio Mrio (1999), Lodos (1997), Boyoz (1998), Midnite Rebels (1998), Nix (2000), Günlük (1999), Selen Gülün (2004) albümleri sayılabilir. Maden, ülkemizdeki hemen hemen tüm caz festivallerinde yer aldı. Akademi İstanbul’da armoni ve gitar dersleri verdi. Yer aldığı lodos albümü 1997’de yılın en iyi caz albümü seçildi. Sarp Maden solo albümü “Bence” ile Türk caz sahnesinde dikkatleri üzerinde topladı.