ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 49 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Nihan Atalay Ulusal Flüt Derneği'nin 40. yılında Las Vegas'ta düzenlenen, büyük buluşmada yer alan Barok Flüt Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı 05.09.2012


Bir çalgı topluluğuna baktığınız zaman flüt, altınımsı ya da gümüşî rengiyle dikkati çeker. Günümüzde bu metallerin alaşımlarıyla yapılmasına karşın flüt, topluluklarda “tahta üflemeliler” grubunda yer alır. Çünkü günümüzün modern flütü, evrim sürecinde ahşaptan gelmektedir. Pek çok Avrupa orkestrasında abanoz veya Africa karaağacından yapılmış, aksamı metal, gövdesi ahşap flütlere rastlanmaktadır.

Flüt, 1600-1750 yılları arasını kapsadı
ğı varsayılan Barok dönemde, obua ve fagotla birlikte en sık kullanılan üç tahta üflemeli çalgıdan biriydi. Dönemin flütleri de el işçiliğiyle ahşaptan yapılıyordu. Barok flüt, uzmanlaşma gerektiren bir çalgı. Bu alanda, bir flütcümüz kariyerinde güvenli adımlarla ilerliyor. Nihan Atalay (d.1977), Mimar Sinan Devlet Konservatuarı'nın ardından Fransa'da Lyon, İsviçre'de Lozan Konservatuarlarını bitirdi. İlk hocası, yaşadığı dönemdeki orkestra müdürlükleri ve İsmet İnönü'nün dostluğunu kazanmasıyla anımsanan Mükerrem Berk'ti. Barok flütteki uzmanlaşması, bu kez Cenevre Konservatuarı'ndan da çok iyi dereceyle yeni bir diploma daha kazanmasıyla sonuçlandı. Bu süreci hep kazandığı burslar ve eğitim çalışmalarında yer alarak geçirdi. Nihan Atalay halen Cenevre Konservatuari’nda öğretici olarak görev yapıyor, Cenevre Oda Orkestrası’nda çalıyor. 18.yüzyıl flüt yapımcı ve bestecileri üzerine bir de tezi bulunuyor.

Nihan Atalay geçtiğimiz günlerde, Amerika'da Ulusal Flüt Derneği'nin 40. yılında Las Vegas'ta düzenlenen, beşyüze yakın flütcünün katıldığı büyük buluşmada yer alan Barok Flüt Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı. Yarışmaya katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gönderilen yüzlerce kayıt arasından, yarışmak üzere seçilen altı flütçü arasına giren Atalay, öteki beş flütçüyü geride bırakmayı başardı. Ayrıca jüri özel ödülü de kendisine verildi. Kendisi «sporcu» olmadığı için, konu Türkiye'de yankı bulmadı ama ben işini, sanatını « sevgiyle » yapan Atalay'ı yürekten kutluyor ve çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Türkiye'deki konservatuarlar da Atalay'a en azından ustalık dersleri verdirtebilirler. Müzikcilerimizin yurtdışı başarılarına önümüzdeki haftalarda da yer vermeyi sürdüreceğim.

Şefik Kahramankaptan /
İzlence 031/ 30 Ağustos 2012 / Cumhuriyet Ankara / Yansımalar

Tüm Haberler