ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 39 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


2006 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Ayla Erduran'a Veriliyor. 24.11.2006


Sevda – Cenap And Müzik Vakfı'nın ülkemiz çoksesli müziğine büyük emeği geçmiş bir  besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye katkılarından dolayı Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere  her yıl takdim ettiği  “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın bu yılki sahibi belli oldu.

2006 YILI VAKIF ONUR ÖDÜLÜ ALTIN MADALYASI

AYLA ERDURAN’A

VERİLİYOR

19'uncu “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın Devlet Sanatçısı Ayla Erduran'a verilmesine dair Karar:

Vakıf Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu'nun da önerisini değerlendirerek; 2006 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası'nın, “50 yıl süreyle gerek ülkemizde, gerek yurtdışında yaptığı konserler, İsviçre ve ülkemizde keman eğitimine getirdiği katkılar” nedeniyle devlet sanatçısı Ayla Erduran'a verilmesini oybirliği ile kararlaştırmıştır.

Türk müzik dünyasının harika çocuklarından, keman sanatçısı Ayla Erduran, dört  yaşında annesiyle kemana başlamış, Karl Berger ile ilk çalışmalarını yapmış; Paris, New York, Moskova gibi dünyanın önemli merkezlerinde, Benedetti, Benvenuti, Galamian, Francescatti ve David Oistrakh gibi önde gelen keman pedagoglarıyla yetiştirilmiştir. 1957 Wieniawski Yarışmasında ilk altı finalistin arasına girmiş; 1958’de Brüksel’de Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun ilk çalınışını bestecisi yönetiminde gerçekleştirmiştir. Elgar’ın keman konçertosunu Türkiye’de ilk kez seslendiren kişi olmuştur.  Amerika, Kanada, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Anadolu’da bir çok konser turnesine çıkmış, resitaller vermiştir.

Birlikte sahneyi paylaştığı  sanatçılar arasında Yehudi Menuhin, Szeryng, Navarra, Igor Oistrakh, Valery Oistrakh, Pikaizen, Fallot, Guy, Collins, Weinberg, Rudin, Mithat Fenmen, Verda Erman ve Ayşegül Sarıca gibi isimler sayılabilir. Londra Senfoni, Suisse Romande, Berlin RIAS, Çek Filarmoni gibi orkestralarla; Ernest Ansermet, Karel Ancerl, Paul Kletzki, Gennadi Rozhdetsvenski, Jean Fournet, Michel Plasson ve Armin Jordan gibi şeflerle çalmıştır.

UPR Classics etiketinde Ayşegül Sarıca ile birlikte; Gallo etiketinde Richard Beck ve Armin Jordan yönetimindeki Suisse Romande orkestrasıyla; arşiv kayıtlarından derlenen icralar da dört CD halinde “Ayla Erduran Archive Series” başlığı ile piyasaya çıkmıştır. Sanatçı, kayıtlarında, Antonio Stradivarius’un 1710 yapımı “Nelson-ex, The Roderer” kemanıyla çalmaktadır.

1971’de TC. Devlet Sanatçısı ünvanını alan Ayla Erduran, 1973’ten 1990’lara kadar İsviçre’de öğretmenlik yapmış, Lozan Konservatuvarında ustalık sınıfını çalıştırmıştır. Evin İlyasoğlu’nun yazdığı “Ayla’yı Dinler misiniz?” başlıklı biyografik romanı, 2002’de yayımlanmıştır.

İlk kez 1989 yılında Cevad Memduh Altar'a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ile Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof. Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı layık görüldü.

Devlet Sanatçısı Ayla Erduran'a madalyası 6 Aralık 2006 Çarşamba akşamı Ankara'da gerçekleşecek törenle tevdii edilecek. 

 

Tüm Haberler