ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 45 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği –Vakfı THM konserinin konuk sanatçıları Erdal - Mercan Erzincan 23.05.2013


Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği –Vakfı’nın eğitime katkı çalışmalarından sonra kültür ve sanata katkıda bulunma çalışmaları hızla devam etmekte. 1936 yılında bir talebe cemiyeti olarak ilk kuruluşunu gerçekleştiren ve en eski dernek olma özelliğini taşıyan dernek-vakıf 28 yıl sonra konservatuar öğretim üyelerimizden  Doç.Dr. Özlem DOĞUŞ VARLI VE Yrd.Doç. Ersen VARLI şefliğinde tekrar kurdukları Türk Halk Müziği Toplulu’ğu ile ilk konserini geçtiğimiz ocak ayında kaval icracısı Cihan Yurtçu ve Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Yücel Paşmakçı’nın katılımlarıyla gerçekleşmişti. Topluluk ikinci konserini 25 mayıs 2013 cumartesi akşamı saat 20:00’da gerçekleştirecek. Konserin konuk sanatçıları ise bağlama çalgısının en önemli icracılarından olan Erdal ERZİNCAN ile Mercan ERZİNCAN. Tüm sanatseverlerin konsere davetlidir.

Erdal Erzincan hakkında
1971 yılında Erzurum'da do
ğdu. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başladı ve bağlamayla da o yaşlarda tanıştı.

1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı.  1989 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi ve aynı süreçte; "Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği"(Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı.

Üniversitedeki bitirme tezini ise;

"Parmak Vurma Tekniğinin Bağlamadaki Uygulanışı ve Notasyonu" konu başğıyla sundu.

1994 yılında hazırladığı "Töre" isimli ilk solo albümünden sonra;"Garip", "Gurbet Yollarında", "Anadolu"(Enstrümantal), "Al Mendil" isimli solo albümlerini ve bunların yanında Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte "Türküler Sevdamız"; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte de "Türküler Sevdamız 2"; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte "Türküler Sevdamız 3"isimli albümleri hazırladı. 2006 nin yedinci ayinda "Kervan" isimli solo Albümü çıktı.

1996 yılında Köln'de Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte; Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrasıyla bir konser verdi. Bu konserin repertuarı da; "Concerto for Baglama" adı altında albüm olarak piyasaya çıktı.

2004 yılının ilk yarısında Viyana'da; Avusturya Cumhurbaşkaı Heinz Fischer'in desteğiyle, Wiener Konzerthaus'ta, Russell McGregor yönetimindeki Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte bir konser verdi. Bu konserde birçok Anadolu ve klasik batı müziği eserini Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte çaldı.

2004 yılı sonbaharında İran'lı Kemança sanatçısı Kayhan Kalhor'la birlikte konserler verdi ve enstrümantal bir albüm hazırladı.

Öğrencilerinden oluşan yirmi beş kişilik "Bağlama Orkestrası"nı kurdu. On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan Müzik Kurs'unda eğitim vermekte olup, halen bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.

Sanatçı son olarak; Arif Sağ ile birlikte 2 ciltlik "Bağlama Metodu" isimli kitabı bağlama severlere sundu.

On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan Müzik Kursunda eğitim vermekte ve ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak da bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir


Kendisi gibi sanatçı olan Mercan Erzincan ile evli olup bir çocuk babasıdır.


Albümleri

              Töre (1994)

              Garip (1996)

              Türküler Sevdamız (1997) - İsmail Özden ve Tolga Sağ ile birlikte

              Concerto For Bağlama (1998) - Enstrümental - Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte

              Gurbet Yollarında (1999)

              Anadolu (2000) - Enstrümental

              Türküler Sevdamız 2 (2001) - Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte

              Al Mendil (2002)

              Türküler Sevdamız 3 (2005) - Tolga Sağ ,Muharrem Temiz ve Yılmaz Çelik ile birlikte

              Kervan (2006)

              "The Wind" (2006) - Enstrümental - Kayhan Kalhor ile birlikte

              Giriftar (2008)

              Girdab-ı Mihnet (2011)



Mercan Erzincan hakkında
1976 yılında Sivas’ın Divri
ği ilçesinde doğdu. İlköğrenimi tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çalgı Eğitim Bölümüne başladı ve 1998 yılında temel bilimler bölümünden mezun oldu.

1998 yılında ilk albümü “Alican’ Ağıt”, 2003 yılında “ Düşlerim Yol Alır” ve 2008 yılında “Mihman”, 2012 yılında “Seyir” adlı albüm çalışmalarını hazırladı.  2005 yılında Haliç Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini yaptı. “ Türk Halk Müziğinde Uyarlama Kavramı ve Dört Zeybek Ezgisi Üzerinde Müzikal Analiz” başğında tez çalışmasını sundu.

2007 yılında  “Sözümüz Var Şarkılarla” 2008 “Kırk Yamalı Bohça” adlı Kadın Müzisyenler Grubunda üç yıl görev almış ve yurt içi ve yurt dışında birçok konsere katılmıştır.

2009 yılında Yunanistan’da Girit adasında “ Labyrinth Musical Workshop’da”  Türk Halk Müziği Repertuar hocası olarak katılmıştır.

1994 yılında başladığı Bağlama ve Türk Halk Müziği repertuarı eğitmenliğini Erdal Erzincan Müzik Merkezinde ve 2010 yılından itibaren Nazım Hikmet Akademisinde halen devam ettirmektedir.

Tüm Haberler