ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1954
Şu an 12 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Adalet Bakanlığı Fazıl Say'ın istediği kararı verdi. 03.07.2013


Adalet Bakanlığı, dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle Fazıl Say'ı mahkûm eden hakimin 'hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararının bozulmaması' talebini reddetti

 

Adalet Bakanlığı, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle 10 ay hapis cezası veren ve hükmün açıklanmasının ertelenmesini içeren kararın bozulmaması için bakanlığa başvuran İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin talebini reddetti. Say, kendisini mahkûm eden, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını içeren karara itiraz ederek, mahkemeden hüküm tesis edilmesini istemişti. Say'ın avukatı Meltem Aksoy, Adalet Bakanlığı'nın sürece dahil edilmesinin uygun olmadığını belirtirken, gelişmeyi yanlış yorumlayan medyadaki haberlere karşın kararın kendi istekleri doğrultusunda olduğunu söyledi. Bakanlığın kararı üzerine, dosyaya bakan mahkeme, 20 Eylül'de duruşma yapılmasını kararlaştırarak taraflara tebligat gönderdi.

 

Bakanlık, konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazıda, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararına, sanık Fazıl Say'ın avukatının itiraz ettiğini ve İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin de itirazı kabul ettiği hatırlatıldı.

 

Yazıda, "sanık avukatının itirazı, sadece hükmün açıklanmasının geri bırakılması şartlarının oluşup oluşmadığı yönünden incelenmesi gerektiği, söz konusu itirazın da İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek karar verilmiş olması karşısında, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesince hükmün açıklanmasının gerekeceği ve açıklanan hükmün de olağan kanun yoluna tabi bulunduğu" ifade edildi.

 

Bakanlık yazısında, dosya kapsamına, dayandığı gerekçeye ve mahkemenin takdirine göre, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı aleyhine "kanun yararına bozma yoluna" gidilmediği ifade edilerek, gereğinin takdir ve ifası için başsavcılığın dava dosyasını esas mahkemesine geri göndermesi istendi.

 

Bakanlığın bu kararı üzerine, dosyaya bakan İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, 20 Eylül'de duruşma yapılmasını kararlaştırarak, taraflara tebligat gönderdi.

 

Fazıl Say'ın avukatı Meltem Aksoy, Adalet Bakanlığı'nın sürece dahil edilmesinin uygun olmadığını belirtirken, gelişmeyi yanlış yorumlayan haberlere karşın kararın kendi istedikleri yönde olduğunu tekrarladı.

 

 Davanın geçmişi

 

 İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, 15 Nisan'da, Fazıl Say'a, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırmıştı.

 

Say'ın avukatı Meltem Akyol, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itiraz ederek mahkemenin hüküm tesis etmesini istemişti. İstanbul Nöbetçi 29. Asliye Ceza Mahkemesi de itirazı 26 Nisan'da kabul ederken, "yerel mahkemede sanığa, sanığın aleyhine verilen kararla ilgili haklarının yeterince hatırlatılmadığını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararında usulî hatalar bulunduğunu" gerekçe göstermişti.

 

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hulusi Pur, bu karar üzerine, dosyayı "Say'ın itirazını kabul eden kararın kanun yararına bozulması" talebiyle, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

T24

Tüm Haberler