♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Siz hiç aynı çoksesli evrensel müzik yapıtını üst üste üç kez canlı olarak dinlediniz mi? Önceki akşama kadar ben dinlememiştim. Yoğunçalardan dinlemişimdir belki, ama canlı olarak ilk kez, 5 Haziran Cuma akşamı Süreyya Operası’nda, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Piyano Yarışması 2013’ün sonuç konserinde, üç genç yarışmacıdan aynı yapıtı üç kez üst üste dinledim. Gerçekten çok ilginç ve derinleştirici, her müzikseverin yaşaması gereken bir deneyimdi kanımca.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın, Kuğu Müzik ve Fazioli Piyano desteğiyle düzenlediği yarışma yalnızca çoksesli evrensel müziğimiz için değil, toplumumuzun çağdaş uygarlığa yürüyüşü için de umut verdi içinden geçtiğimiz karanlık günlerde. Dinlediğimiz üç genç piyanistin düzeyleri de bu umudu güçlendirdi.
Temmuzun ilk üç günü yapılan elemelerden sonra son üçe kalan genç piyanistler sonucun belli olacağı konserde Mozart’ın K.488 La Majör 23. Piyano Konçertosu’nu seslendirdiler. Ad çekmeyle belirlenen sırayla sahnedeki piyanonun başına geçen piyanistlere, aynı zamanda seçici kurul üyesi olan Gürel Aykal’ın yönettiği İstanbul Sinfonietta Oda Orkestrası eşlik etti.
Dinlediğimiz üç genç piyanistin üç Anadolu kentinden gelmesini, çoksesli evrensel müziğin ülkemizde yaygınlaşmaya, benimsenmeye başladığının belirtisi olarak görüyorum. Birinci olan Orçun Yıldıran 1994 Balıkesir; ikinciliği paylaşan gençlerden Ecem Alnıaçık 1991 Bursa, Atakan Oyal ise 1994 Mersin doğumlu. Müzik eğitimine Orçun İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlamış; şimdi Avusturya’da Universitat Mozarteum Salzburg’da. Ecem ve Atakan ise kendi kentlerinde başlamışlar; şimdi Ecem, Uludağ Üniversitesi, Atakan Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda.
Yarışma, ülkemizin çok değerli piyanistlerinden (Ayşegül Sarıca başkanlığında İdil Biret, Burçin Büke, Emre Elivar, İris Şentürker, Judith Uluğ ve Gürer Aykal’dan) oluşan seçici kurulun kararı açıklamasıyla sonuçlandı. Birinciye 5000, ikinciye 3500, üçüncüye 2500 TL ve Süreyya Operası’nda birer konser olan ödülleri yarışmacılara Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk verdi.
Egemen Berköz/Cumhuriyet