ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Festivalde yarışma heyecanı başladı... 18.07.2013


Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden büyük usta Ahmed Adnan Saygun, bu yıl da adına düzenlenen yarışmayla Gümüşlük’te anılacak. Yarışmanın hemen ardından 22 Temmuz’da Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında sahne alacak Rus Piyanist Yury Martynov ise kaçırılmaması gerekenler arasında…

 

İlki geçen yıl düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması, bu yıl 18 – 21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Yarışmanın finalleri ise 20 – 21 Temmuz’da Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Antik Taş Ocağında yapılacak.

 

Saygun anısına yarışma

Türk ulusuna armağan ettiği sayısız yetenek ve bestelediği eserlerle andığımız Ahmed Adnan Saygun adına sürdürülen yarışma, sosyal bir sorumluluk anlayışıyla genç yetenekleri teşvik etmek ve bestecinin adını layıkıyla yaşatmayı amaçlayarak geçen yıl başlatıldı. Bu yıl da genç yeteneklerin ilgi odağı olan yarışma iki ayrı yaş kategorisinde gerçekleşecek. 1983 – 95 doğumlu yetenekler A sınıfında yarışırken; 1995 sonrası doğumlu yetenekler B sınıfında yarışacak. Yarışma Gümüşlük sahilinde Zemda Otel’in yanındaki festival ve GMA merkezinde düzenlenecek, finaller ve final konserleri Antik Taş Ocağında yapılacak. Final konserleri hariç yarışma performansları halka açık ve ücretsiz olacak. Antik Taş Ocağında gerçekleşecek finaller ücretli olarak izlenebilecek.

 

2. Ahmed Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması’nda bu yıl jüri olarak Gülsin Onay, Eren Levendoğlu, Mauricio Vallina, Misha Dacic ve Yury Martinov yer alacak. Yarışmada her iki sınıftan dereceye girecek ilk 3 yarışmacıya para ödülü verilecek. A Sınıfında dereceye giren birinci 3.000, ikinci 1.500 ve üçüncü 1.000 TL; B Sınıfında dereceye giren birinci 2.000, ikinci 1.000 ve üçüncü 500 TL ile ödüllendirilecek.

 

“Kaçırmayın bu müthiş piyanisti”

Festival, 22 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:00’de Yury Martynov’un Antik Taş Ocağında vereceği konserle devam edecek. Devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın “Kaçırmayın bu müthiş piyanisti” dediği Rus Piyanist Yury Martynov, Antik Taş Ocağında vereceği konserin ilk yarısında Schubert ve S. Prokofiev’ten eserler seslendirecek. Sanatçı gecenin ikinci yarısında, R. Schumann’ın iki eserine yer verecek. 

 

Rus piyano ve Batı Avrupa klavyeli çalgılar ekolünün en iyi geleneklerini, kendi özgün kişiliğiyle bağdaştıran, çağımızın en ilginç, çok yönlü Rus müzisyenlerinden biri olarak anılan Yury Martynov, aynı zamanda bu kadar farklı enstrüman ve stile hakim, nadir müzisyenlerden biri olarak tanınıyor. Sanatçı, 1989 yılından beri solist ve oda müziği topluluklarının üyesi olarak dünyanın her yerinde en iyi konser salonlarında sahneye çıktı ve birçok saygın festivale katıldı. 2000’de D. Sokolov ve S. Filchenko ile PLAYel üçlüsünü kurdu. 2006’dan beri V. Pessin üçlüsünde kemancı olarak yer alıyor. Birçok ödül sahibi Rus piyanistin çok sayıda CD kaydı da bulunuyor.

 

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı

20 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri B sınıfı

21 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri A sınıfı

22 Temmuz - Yury Martynov (Piyano, Rusya)

25 Temmuz - Mauricio Vallina (Piyano, Küba)

28 Temmuz - Endellion Dörtlüsü (Yaylı dörtlü, İngiltere) & Gülsin Onay (piyano) Bosch sponsorluğunda

01 Ağustos - Aldo Ragone (Piyano, İtalya)

04 Ağustos - Pierre Réach (Piyano, Fransa) BODTO sponsorluğunda

10 Ağustos - Boğaziçi Caz Korosu

16 Ağustos - Carlo Domeniconi & Derek Gripper (Gitar, İtalya) Kempinski Barbaros Bay sponsorluğunda

 

Konserlerin başlama saati 21.00’dir.

 

 

İletişim

0 507 349 59 68

0 537 656 71 27

0 535 519 58 50

www.gumuslukfestival.org

gumuslukfestival@gmail.com

twitter.com/gumuslukfest

www.facebook.com/gumuslukfestival

 

 

 

 

 

Yury Martynov Biyografi

 

Yury Martynov (piyano, klavsen, fortepiano, klavikort, org) Rus piyano ve Batı Avrupa klavyeli çalgılar ekolünün en iyi geleneklerini, kendi özgün kişiliğiyle bağdaştıran, çağımızın en ilginç, çok yönlü Rus müzisyenlerinden biri olarak anılır. Aynı zamanda bu kadar farklı enstrüman ve stillere hakim, nadir bir müzisyendir. 

 

1969 doğumlu Yury Martynov, Moskova “P.İ. Çaykovsky” Devlet Konservatuvarında, Profesör S.L. Dijour ile piyano; Profesör Y.N. Kholopov ile müzik teorisi okuduktan sonra Moskova Devlet Konservatuvarında, Voskresensky ile piyano ve Parshin ile org okudu. 1993 ve 1994’te Fransa’da, Profesör İ. Wjunisky’den ders aldı; Bobigny’de “Jean-Wiener” Yüksek Müzik Okulunun klavsen ve basso kontinuo bölümü ile Paris’te C. Debussy konservatuvarını altın madalya ile bitirdi.

Yury Martynov, 1989 yılından beri solist ve oda müzi
ği topluluklarının üyesi olarak dünyanın her yerinde en iyi konser salonlarında sahneye çıktı ve birçok saygın festivale katıldı. 2000’de D. Sokolov ve S. Filchenko ile PLAYel üçlüsünü kurdu. 2006’dan beri V. Pessin üçlüsünde kemancı olarak yer alıyor.

 

Yury Martynov uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı: “Maria Canals” Barselona’da birincilik, “Ennio Porrino” Caglari’de birincilik, Ville d’Epinal’da ikincilik ve “W.A. Mozart”, Salzburg’ta birincilik.

 

Rusya’da J.S. Bach’ın “Wohltemperiertes Klavier”ini, klavsende icra eden ilk sanatçı oldu ve Rus dinleyicilere Rönesans, Barok ve erken Klasisizm dönemlerinden tek çalgı ve oda müziği için besteler sundu. Klavsen ve orkestra ile Mozart’ın Pasticcio konserlerini,  Bach’ın keman ve lavta bestelerinin kendi yaptığı uyarlamalarını, klavsende Couperin ve Rameau’nun bestelerini, piyanoda C. Debussy ve M. Ravel bestelerini sunan çeşitli özgün program dizilerini düzenledi. Dinleyici kitlesi, 1840 yapımı Erard piyanoda çalınan tüm Beethoven senfonilerinin F. Liszt uyarlamalarının konser dizisini coşkuyla karşıladı. Konserler, Moskova Devlet Konservatuvarının klavyeli çalgılar bölümünün öğretim görevlileri, öğrencileri ve Tarihsel ve Çağdaş Performans Sanatı Bölümünün  (FISII) oda müziği topluluğunun işbirliğinde organize edilmişti.

 

Martynov tanınmış Rus ve yabancı stüdyolarda kayıtlar yaptı; örneğin sanatçı, en eski Alman etiket olan “Christophorus” için 4 CD hazırladı. Haklarının tümü, 2011 yılından beri OUTHERE-müzik’e (ZigZag-territoire) aittir. Sanatçı ayrıca “Orfey Radyo, ORT 1, WDR ve BBC için destek kayıtlar yaptı ve ileriye dönük daha çok kayda odaklamayı hedefliyor. Diğer yandan Martynov’un, iki solo piyano Beethoven – Liszt (“Erard” piyano ile 2. ve 6. Senfoni ile 1. ve 7. Senfonileri) albümlerini çıkartmış olan “Zig-Zag – territoire” kayıt stüdyosu, Beethoven senfonilerinin tüm Liszt uyarlamalarını, bir Prokofyev piyano eserleri CD’sini ve sanatçının, Bach’ın lavta ve keman eserlerinin piyano için yaptığı uyarlamalarının kayıtlarını da yapmayı planlamakta.

 

2012 yılında “Zig-Zag territoire”dan çıkan iki CD, en saygın dergilerde övgüyle bahsedildi. A. Lubimov ile icra edilen Mozart’ın iki piyano için eserleri “Diapason d’Or” tarafından ödüle layık görüldü; BBC dergisinde birinci Beethoven-Liszt CD’si, “Ayın CD’si” seçilirken, Classica dergisi ise CD’yi “Choc de la Musique” sıfatıyla ödüllendirdi. 

 

Yury Martynov, 1994 yılından beri Moskova “P.I. Tchaikovsky” Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak yer alıyor. (2003’de anlaşmalı profesör oldu ve 2006 – 2010 yılları arasında Klavyeli Çalgılar ve Tarihsel ve Çağdaş Performans Sanatı Bölümünün oda müziği topluluğunun başkanlığını yaptı). Martynov’un öğrencileri artık dünyanın her yerinde yarışmalarda birincilik kazanmış, Rusya’nın en iyi salonlarında konserler veren hatta eğitimlerine başladıkları okulda ders veren profesyonel müzisyenler oldular. Yury Martynov, Rusya ve dışında “masterclass”lar vermekte ve Rusya Kültür Fonunun “Müzikal Gezintiler” adlı programına katılmaktadır.

Tüm Haberler