♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bu yıl 10. yaşını kutlayan festival, önemli müzisyenleri konuk etmeye devam ediyor. Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünyanın en gözde yaylılar dörtlülerinden biri olan Endellion Quartet’in ve dünyaca meşhur piyanistimiz Gülsin Onay’ın birlikte verecekleri konserle devam edecek.
Tarihi mekânda gerçekleşecek konser 28 Temmuz Pazar akşamı saat 21:00’de başlayacak. Klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konserde birlikte sahneye çıkacak olan Endellion Dörtlüsü ve Gülsin Onay, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Yılın en önemli konserlerinden biri
Cambridge Üniversitesinin 20 yıllık yerleşik sanatçı grubu ve Kraliyet Filarmoni Derneğinin en iyi Oda Topluluğu Ödülünün sahibi olan Endellion Dörtlüsü, dünyanın en seçkin dörtlülerinden biri olarak tanınıyor. Diğer yandan 64 ülke ve tüm kıtalara yayılan uluslararası bir kariyere sahip dünyanın en büyük müzik merkezlerinde, en büyük şeflerin yönettiği, öncelikli orkestralarla sahne alan Türkiye'nin yaşayan en ünlü piyanistlerinden biri olarak adlandırılan Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın birlikte sahne alacak olmaları bu konseri ilgi odağı yapmaya yetiyor.
Seçkin bir repertuvar seslendirilecek
Kemanlarda Andrew Watkinson ve Ralph de Souza, Viyolada Garfield Jackson ve Viyolonselde David Waterman’dan oluşan Endellion Dörtlüsü ve Piyanist Gülsin Onay’ın, Koyunbaba Antik Taş Ocağının sahnesinde seslendirecekleri repertuvarın ilk yarısı şu eserlerden oluşacak: Haydn String Quartet, Op.71 No.1, Allegro, Adagio, Menuetto: Allegretto, (Finale): Vivace; Britten – String Quartet No 1 in D major, Op 25 Andante sostenuto – Allegro vivo, Allegro con slancio, Andante camlı, Molto vivace. Programın ikinci yarısında ise sanatçılar şu eserlere yer verecek: Schumann – Piano Quintet in E flat major, Op. 44 Allegro brillante, In modo d’una marcia. Un poco largamente Scherzo: Molto vivace Allegro ma non troppo.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı
28 Temmuz - Endellion Dörtlüsü (Yaylı dörtlü, İngiltere) & Gülsin Onay (piyano) Bosch sponsorluğunda
01 Ağustos - Aldo Ragone (Piyano, İtalya)
04 Ağustos - Pierre Réach (Piyano, Fransa) BODTO sponsorluğunda
10 Ağustos - Boğaziçi Caz Korosu
16 Ağustos - Carlo Domeniconi & Derek Gripper (Gitar, İtalya) Kempinski Barbaros Bay sponsorluğunda
Konserlerin başlama saati 21.00’dir. Biletler, Festival Merkezi, www.sosyotix.com, Let’s Bodrum! Standları, Antik Taş Ocağından (Yalnız konser günleri) temin edilebilir.
İletişim
0 537 656 71 27
0 535 519 58 50
0 532 163 17 65
twitter.com/gumuslukfest
www.facebook.com/gumuslukfestival
Endellion Dörtlüsü Biografi
Cambridge Üniversitesinin 20 yıllık yerleşik sanatçı grubu, Kraliyet Filarmoni Derneğinin en iyi Oda Topluluğu Ödülünün sahibi dünyanın en seçkin dörtlülerinden biri olarak tanınan Endellion Dörtlüsü "izleyiciyi ışıl ışıl yakıyor" (Daily Telegraph) ve "konser izleyicisini, olağanüstü dostça bir ilişki kurarak büyülüyor, birbirlerini yeniden keşfedercesine çalıyor, izleyiciyle alışılmadık samimi bir seviyede iletişim kuruyor" (Guardian). Endellion Dörtlüsü’nün geçmiş yıllar içerisindeki programları düzenli olarak Avustralya, Uzak Doğu, Orta Doğu, Güney Afrika ve Batı Avrupa’nın tüm ülkelerine turneler içerir.
Yakin geçmişte ve ileriki zamandaki dikkat çekici performansları (Warner Classics'ten çıkmış övgüyle karşılanmış kayıtlarını takiben) New York'un Metropolitan Müzesindeki Beethoven Serisinin icrası, Avrupa, Çin, Kanada ve Güney Amerika'daki konserler ve Warner Classics'teki diğer Schubert ve Haydn kayıtlarını da içermekte.
1992'den beri Cambridge Üniversitesinde yerleşik sanatçı olmalarına ilaveten ABD'de MIT'de üç kısa süreli yerleşik sanatçı grubu ve Guildhall Müzik ve Dram Okulunda misafir sanatçı grubu sıfatını üstlenmişlerdir. Eski Amadeus Quartet'in üyeleri ve Sir Thomas Allen, Joshua Bell, Michael Collins, Steven isserlis, Mitsuko Uchida ve Tabea Zimmerman gibi müzisyenlerle de misafir sanatçı ilişkisinde çalışmışlardır.
"...Bu olağanüstü müzisyenler karakteristik Beethoven kuartetlerinin o koyu anaforlarını aynı zamanda o her an yeniden beliren tatlı lirizmini yakalarlar. Bize de ağzımızın suyu akarak dinlemek kalır." Observer (Beethoven Yaylı Dörtlüler, bölüm 2 ile ilgili)
The New Grove Dictionary of Music and Musicians "Endellion, Britanya’nın muhtemelen en iyi dörtlüsüdür. Temkinli, gerçek bir ses uyumu, mükemmel bir denge ve harika bir tonla çalmaktalar. Klasik Viyana Müziği konu olunca rakipleri sayılı fakat repertuarları çok daha geniş ve o geniş repertuarı çalarken de övgü toplamaktalar. Özellikle Beethoven ve Bartok serilerinin hayranları çok.
Festivalin Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Gülsin Onay Biografi:
“Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist” Peter Cosse Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan Gülsin Onay ilk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosunda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara'da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa'ya gönderildi. Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” kazanarak mezun oldu. Sanatçı, Marguerite Long–Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başlamış oldu.
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Venezüella'dan Çin'e uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 59 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde solist olarak sahne aldı. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, İstanbul, Miami gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
Son yıllarda Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslarası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun'un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov'un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun'un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche'ı bestelemiştir.
Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil “sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist” olduğu konusunda da birleştikleri Gülsin Onay'ın 20'ye yakın albüm kaydı, sanatçının yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. 2007 yılında yayınlanan Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü, Vladimir Ashkenazy başta olmak üzere pek çok virtuoz ve eleştirmen tarafından büyük övgüyle karşılanmıştır. Her iki Saygun konçertosunu yorumladığı albümü ise Ekim 2008'da dünyanın önemli müzik firmalarından CPO etiketiyle piyasaya çıkmıştır.
Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası verildi. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de Sürekli Sanatçısıdır.