♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Türk klasik müzik tutkunlarının Pera Piyano Festivalinden tanıdığı, İtalya’nın genç nesil başarılı piyanistlerinden Aldo Ragone konseriyle Koyunbaba Antik Taş Ocağında devam etti.
2500 yıllık tarihi mekânın etkileyici ortamında gerçekleşen piyano resitalini çok sayıda klasik müziksever izledi. 2 saat süren konserde, eleştirmenlerce kusursuz bir yetenek olarak anılan Aldo Ragone, J.S. Bach, Simone Molinaro, Richard Wagner, Alexander Scriabin ve Fazıl Say gibi bestecilerin eserlerinden oluşan güçlü bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıktı.
Scriabin’in müziğiyle özdeşleşen mutlak başarı
Avrupa’nın önemli piyano okullarında eğitimini tamamlayan Piyanist Aldo Ragone, kusursuz bir yetenek olduğunda hemfikir olan büyük çağdaş piyanistlerin saygısını ve beğenisini kazanmış bir sanatçı olarak yorumlanıyor. Katıldığı dünya çapındaki yarışmalarda birçok başarıya imza atan Ragone, sekizi derece olmak üzere toplam 19 ödülle onurlandırılmış. Washington DC İtalyan Kültür Derneği tarafından sanatsal başarıları nedeniyle “Genç Sanatçı Ödülü”ne layık görülmüş. Piyano Performansı dalında doktora derecesi sahibi olan Ragone’nin, tez konusunun Alexander Scriabin’in 10 Piyano Sonatı ve 24 Prelüd, Opus 11’in performansı olması, sanatçıyı Scriabin yorumlarında öne çıkarıyor. Scriabin’in müziğiyle özdeşleşen mutlak başarısı üzerine ünlü Rus bestecinin yeğeni Raisa Scriabine’nin davetiyle Washington DC’deki Rus Büyükelçiliği’nde Scriabin’i Anma Gününde resital vermiştir. Aldo Ragone zihnini ve ruhunu, hayatın karmaşıklığı ve güzelliğini müziğin karmaşık ve duygusal dilini kullanarak anlatmaya adamış bir sanatçı. The Southern Gazete, sanatçıdan “Yüksek kalite ses ve virtüöz” şeklinde bahsetmiştir. Avrupa ve Amerika geleneklerini özgün bir şekilde sentezleyen sanatçı, İtalyan konser piyanisti Massimiliano Damerini tarafından “Çağdaş bir sanatçının sahip olması gereken merak, yeni ve olağandışı olanı keşfetme arzusuna sahip” şeklinde yorumlanır.
“Türk dinleyicisi çok sıcak”
Türkiye’de dördüncü, Gümüşlük’te ilk konserini veren Ragone, İstanbul’da Pera Festivali çerçevesinde Cadde Bostan Kültür Merkezinde sahneye çıktığını belirterek, Eskişehir’de, Eskişehir Senfoni Orkestrasıyla, bu konserde de çalacağı Scriabin’in eserini ilk defa Eskişehir’de seslendirdiğini hatırlattı. Türk seyircisini çok sevdiğini söyleyen Ragone, “Türk dinleyicisi çok sıcak, onlara bayılıyorum. Bunları kalbimden söylüyorum. Burada olmaktan ve festivalinizin bir parçası olmaktan şeref duyuyorum, çok memnunum” dedi.
Ragone, sahneye dikkat çekici bir programla çıktı
Gümüşlük Koyunbaba Antik Taş Ocağında güçlü ve ilginç bir repertuvarla seyircinin karşısına çıkan Aldo Ragone, gecenin ilk yarısına J.S. Bach’ın “Prelude and Fugue in A minör – (Transcription from the BWV 543 for the organ)” adlı eseriyle başladı. Ardından Ragone, programına şöyle devam etti; Ottorino Respighi Ancient Dances and Arias for Lute – free trancription for piano; Simone Molinaro, “Balet called, Il Conte Orlando”; Unknown (end of 16th Century), “Villanella”; Vicenzo Galilei, “Gagliarda”; Unknown - Italiana; Unknown – Siciliana ve Lodovico Roncalli, “Passacaglia”.
Etkileyici tarihi mekânda gerçekleşen konserin ikinci yarısında İtalyan piyanist, ilk olarak Richard Wagner’in, “Franz Liszt Am stillen Herd from Die Meistersinger” adlı eserine yer verdi. Daha sonra müziğini çok iyi tanıdığı Alexander Skrjabin’in “Third Sonata op. 23 in F sharp minor, Drammatico – Allegretto – Andante - Presto con fuoco” başlıklı eserini seslendiren sanatçı, programını Fazıl Say’ın Paganini varyasyonları üzerine yaptığı “Paganini Variations Op. 5E, early version” adlı yorumuyla bitirdi.
Bis yaptı, “Kumru”yu seslendirdi
Seyircinin ısrarlı alkışları üzerine tekrar sahneye gelen Aldo Ragone, bis yaparak tekrar Fazıl Say’dan “Ballad no.2 from Kumru” adlı eseri seslendirdi. Konseri izleyenler arasında yer alan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, “Ne güzel bir müzik akşamı oldu. Fazıl Say'ın kulakları çınladı bu akşam. Ragone, coşkulu alkışların ardından bis olarak da Kumru'yu çaldı” şeklinde yorum yaptı.
Bodrum Klasik Müzik Derneğinin girişimleriyle gerçekleştirilen, Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 4 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de BODTO sponsorluğunda sahneye çıkacak Fransız piyanist Pierre Réach konseriyle devam edecek.
Festival Sponsorları
Festival Ana Sponsoru, Let's Bodrum (Let's Bodrum'un Ana sponsoru: İş Bankası; Let’s Bodrum sponsorları: Türkcell, HaberTürk, EtsTur, Mudo, Mobilera); Festival Co-sponsorları, Kempinski Barbaros Bay, Bosch; Festival Kurumsal Sponsorları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Gümüşlük Belediyesi, BODTO, TURSAB; Festival Basın Sponsorları, Sabah Gazetesi, Bodrum Ajans; Diğer Sponsorlar, Gümüşkaya Sitesi, THY, Victoria's, Otel Gümüşlük, Dobrum Bilgisayar, Limon Restoran, Günbatımı Restoran, Ekin Ofset, Studio Nord, Koçteş Elektrik, Erenler Sofrası.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı
15 Temmuz - Gülsin Onay & Erkin Onay (Piyano/Keman) BODTO sponsorluğunda
20 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri B sınıfı
21 Temmuz - 2. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Final Konseri A sınıfı
22 Temmuz - Yury Martynov (Piyano, Rusya)
25 Temmuz - Mauricio Vallina (Piyano, Küba)
28 Temmuz - Endellion Dörtlüsü (Yaylı dörtlü, İngiltere) & Gülsin Onay (piyano) Bosch sponsorluğunda
01 Ağustos - Aldo Ragone (Piyano, İtalya)
04 Ağustos - Pierre Réach (Piyano, Fransa) BODTO sponsorluğunda
10 Ağustos - Boğaziçi Caz Korosu
16 Ağustos - Carlo Domeniconi & Derek Gripper (Gitar, İtalya) Kempinski Barbaros Bay sponsorluğunda
Konserlerin başlama saati 21.00’dir. Biletler, Festival Merkezi, www.sosyotix.com, Let’s Bodrum! Standları, Antik Taş Ocağından (Yalnız konser günleri) temin edilebilir.
İletişim
0 537 656 71 27
0 535 519 58 50
0 532 163 17 65
www.facebook.com/gumuslukfestival