♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16 Ağustos Cuma akşamı, İtalyan gitarist Carlo Domeniconi ve Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper’ın, Kempinski Barbaros Bay sponsorluğunda verecekleri konserle son bulacak.
15 Temmuz’da Devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı oğlu Erkin Onay’ın birlikte sahne aldıkları, Gümüşlük’ün Koyunbaba mevkiinde yer alan 2500 yıllık tarihi taş ocağında start alan Let’s Bodrum! 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16 Ağustos Cuma akşamı saat 21:00’de İtalyan gitarist Carlo Domeniconi ve Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper’ın sırayla sahne alacakları iki gitar resitaliyle son buluyor.
Domeniconi, “Koyunbaba”yı seslendirecek
2500 yıllık sessizliğini bu yıl festivale gelen birbirinden değerli sanatçılarla bozan tarihi taş ocağı, 2013 festival döneminde 15 bin civarında klasik müzikseveri konuk etti. Tarihi mekânda bu yılın son konserinde ilk olarak sahne alacak olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, oldukça renkli ve sıra dışı bir repertuvarla seyircinin karşısına çıkacak. Gripper sırayla, şu eserleri seslendirecek; “Alfa Yaya”, Amadu Bansang Jobarteh; “Chamber Music /Joni”, Ballake Sissko and Derek Gripper; “Jarabi”, Toumani Diabate; “Tubaka”, Toumani Diabate; “Selva Amazonica /Danca Das Cabecas”, Egberto Gismonti; “Sete Aneis”, Egberto Gismonti; “‘56”, Ali Farka Toure.
Programın ikinci yarısında sahneye gelecek olan Carlo Domeniconi ise şu eserleri seslendirecek; “Trilogie”, “Gita” ve “Koyunbaba”. Carlo Domeniconi, “Koyunbaba” adlı eserini Gümüşlük’te yaşadığı dönem olan 1985 yılında bestelemişti. Dünyanın dört bir yanında seslendirdiği ve övgüler aldığı “Koyunbaba” adlı eserini, günümüzde festivalin konser mekânı olarak kullanılan Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda seslendirecek olması ise konsere daha büyük bir anlam katıyor. Festivalin kapanış konserinin etkinlik sponsorluğunu ise Kempinski Barbaros Bay üstleniyor.
Festival Sponsorları
Festival Ana Sponsoru, Let's Bodrum (Let's Bodrum'un Ana sponsoru: İş Bankası; Let’s Bodrum sponsorları: Türkcell, HaberTürk, EtsTur, Mudo, Mobilera); Festival Co-sponsorları, Kempinski Barbaros Bay, Bosch; Festival Kurumsal Sponsorları, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Gümüşlük Belediyesi, BODTO, TURSAB; Festival Basın Sponsorları, Sabah Gazetesi, Bodrum Ajans; Diğer Sponsorlar, Gümüşkaya Sitesi, THY, Victoria's, Otel Gümüşlük, Dobrum Bilgisayar, Limon Restoran, Günbatımı Restoran, Ekin Ofset, Studio Nord, Koçteş Elektrik, Erenler Sofrası.
Konserin başlama saati 21.00’dir. Biletler, Festival Merkezi, www.sosyotix.com, Let’s Bodrum! Standları, Antik Taş Ocağından (Yalnız konser günleri) temin edilebilir.
İletişim
0 537 656 71 27
0 535 519 58 50
0 532 163 17 65
www.facebook.com/gumuslukfestival
Carlo Domeniconi biyografi
Klasik gitara yeni bir soluk katan besteci ve yorumculardan İtalyan asılı Carlo Domeniconi, 1977'de konservatuvarda öğretmenlik yapmak üzere Türkiye'ye gelmiş ve üç yıl İstanbul'da kalmıştı.
Uzun süredir Almanya'da yaşayan sanatçının, klasik gitara yeni bir ses, sıcak bir üslup getirmeye çalıştığı bu yeni yaklaşım, farklı kültürlerden müzikseverlerin ilgisini çekiyor. Klasik gitarda kalıcı tınılar arayan sanatçı, bu arayışın klasik gitarda yeni bir tarz olmasını umuyor ve “Gitar benim kaderim. Yaşadığım sürece hayal ettiğim renkleri, sesleri klasik gitar geleneğine kazandırmak istiyorum” diyor.*
Carlo Domeniconi, bestelediği eserlerin çoğunu solo, iki, üç ve dört gitar için yazmış olmakla beraber gitar ile başka enstrümanlar veya sesin beraberliği için de yazmış. Bunun yanı sıra bu güne dek yarısı solo gitar için yarısı değişik enstrümanlardan oluşan gruplar için 20 gitar konçertosu bestelemiş.
Orta Şekerli Gitar Conçerto, iki gitar için Conçerto Mediterraneo, saz (bağlama), gitar ve oda orkestrası için Conçerto di Berlinbu, ve solo keman, konuşmacı, soprano, iki gitar, yaylı dörtlü, akordeon, piyano, viyola da gamba ve perküsyon için El Trino del Diablo (The Devil's Trill) Domeniconi’nin en çok icra edilen eserleri arasındadır.
Carlo Domeniconi, son 30 yıldır kendi müziğini dünyanın her yerinde verdiği konserlerle aralıksız olarak icra etmektedir. David Russell, Alvaro Pierri, John Williams, the LAGQ, Dale Kavanagh, Marco Socías, Pavel Steidel and Shin-ichi Fukuda gibi tanınmış müzisyenler dâhil bestelerinin birçoğunu icra ettiler.
Koyunbaba, Anatolia (Dostum Türküsü üzerine çeşitlemeler), Hommage à Jimi Hendrix, Toccata in Blue ve Sindbad gibi eserler konser programlarının vazgeçilmezleridir. Bu bestelerin birçok CD kayıtları bulunmaktadır. Classical Guitar, Le Cahier de la Guitare, Il Fronimo, Gitarre Aktuell, Gitarre und Laute and Guitart vb. dergilerde Carlo Domeniconi hakkında sayısız yazılar yayınlandı. Bunlardan iki tanesine örnek verecek olursak:
“Domeniconi’nin müziği bir süreklilik içinde Doğu ve Batı’nın sentezini aramakta. Özünü bulup farklı kültürleri yepyeni bir anlatımla sunmakta. Müziğine hipnotize eden bir kaçınılmazlık hâkim.” Michel Lydon, Soundboard, New York 2001
“Carlo Domeniconi’nin eserlerinin çoğunda bir çeşit hipnoz mevcut. Teslim olun, bu bir lütuf, kendinizi onun anlatımına bırakın ve müziğinden keyif alın.” Colin Cooper, Classical Guitar 2008
Derek Gripper biyografi
Güney Afrikalı Derek Gripper altı yaşındayken müzik eğitimine kemanla başladı. On üç yıl klasik müzik okuduktan sonra ilham kaynağını daha uzaklarda aramaya başladı. Bu arayış onu geleneksel karnatik müziği eğitimini aldığı Hindistan’ın güneyine getirdi. Ülkesine döndükten sonra burada edindiği tecrübeyi gitarla sentezleyerek yeni açılımlar aradı. Olivier Messiaen’ın çok katmanlı müziği, Steve Reich’in Afrika’dan etkilenmiş yapısallığı ve bir o kadar da J.S.Bach’ın müziğinin gitar için uyarlamalarına ilgi duyduğu sırada Cape Town’lı caz trompetçisi Alex van Heerden ile tanışınca, yaptığı araştırmaları Güney Afrika’nın müziğinde yeni yollar bulmak için kullanılabileceğini anladı.
Güney Afrika müziğinin manzarasını yeniden biçimleyen, birçok çığır açan albümleri; özellikle de Alex van Heerden ile yaptığı düşsel Sagtevlei albümünden sonra Derek, başka bestecilerin müziğini icraatlarına dâhil etmeye başladı. Gripper’in “Zamanımızın Heitor Villa Lobos’u” dediği Brezilyalı Egberto Gismonti’nin müziğine duyduğu heyecandan, müzisyenin gitar müziğini uyarlama projesi doğdu. Derek Gripper’in Egberto Gismonti’nin müziğinin kaydı olan The Sound of Water adlı albüm 2012’de Güney Afrika Müzik Ödülüne yılın en iyi klasik ve enstrümantal albümü için aday gösterildi.
2009’da Derek’e Batı Afrika’da çalınan 21 telli bir arp-lavta olan kora hediye edildi. Geleneksel Mali kora bestelerini öğrenerek bu enstrümanın çalma tekniklerini araştırmaya başladıktan iki yıl sonra büyük bir buluş yaptı: İspanyol Rönesans lavtasının (vihuela) basit dokusal dilini kullanarak büyük Mali kora sanatçısı Toumani Diabate’nin olağanüstü karmaşık kora bestelerini, orijinal icraların tek bir notasını atlamadan altı telli gitarda çalmayı başardı. Derek Gripper’in Afrika’nın kimi en büyük müzisiyenlerin eserlerinin uyarlamalarını temel alarak bir Afrika klasik gitar repertuarı yaratma projesi giderek büyüyen üstün bir Afrika Gitar uyarlamaları derlemesine dönüşüp, gitara yeni ve heyecan verici bir hayat kattı. 2012 yılında Derek Gripper’in solo gitar için Mali müziği kaydı olan “One Night on Earth: Music from the Strings of Mali” çıktı. Derek Gripper, eğitimli bir Montessori öğretmenidir. 2006 yılından beri Montessori yöntemini temel alan bir gitar eğitim yöntemi geliştirmektedir. Montessori Gitar Metodu artık atölyelerde, kitaplarda ve nota ile eğitici malzemelerin özgün dizilerinde sunulmaktadır.