♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Devlet Konservatuarlarının ve müzik öğretmeni yetiştiren, eğitim fakülteleri güzel sanatlar bölümlerinin bu yıl yapılan yetenek sınavlarında, bu sınavlara giren agsl (Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri) mezunları, diğer liselerden gelen mezunlara oranla daha başarısız oldular.
Konuyla ilgili yaptığımız araştırma sırasında bilgisine başvurduğumuz akademisyenler, agasl mezunlarının kendi alanları olmasına rağmen, alanı olmayan düz liselerden ve diğer okullardan mezun olan öğrencilere oranla yetenek giriş sınavlarında daha başarısız sonuçlar aldığını belirttiler.
Başka bir deyişle, alan dışı öğrencilerin devlet konservatuarı ve eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştiren güzel sanatlar bölümlerinin sınavlarında, agsl öğrencilerine göre melodi hafızası, ritim ve deşifrede başarılı oldukları görüldü.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyük illerde bulunan agsl'lerden mezun olan öğrencilerinin, diğer illerdeki agsl'lerden mezun olan öğrencilerden daha başarılı olmaları, bu büyük illerdeki agsl'lerin eğitim öğretim kadrolarının daha iyi olmasından kaynaklandığı vurgulandı.
Özellikle Devlet Konservatuarlarının müzikoloji bölüm sınavlarında uygulanan test sınavında, agsl mezunlarının genel bir başarısızlığı gözlenirken, alan dışından gelen öğrencilerin bu testlerde agsl öğrencilerine göre daha başarılı olduğu görüldü
Bilgisine başvurduğumuz bir akademisyen tarafından, alan dışından gelen öğrencilerin puan hesaplamasında kullanılan katsayının, agsl öğrencilerin puanının hesaplandığı katsayıdan yüksek olmasının, agsl öğrencilerinin, devlet konservatuarı ve eğitim fakültelerinin müzik öğretmeni yetiştiren güzel sanatlar bölümlerine girişlerinde dezavantajları olduğu belirtildi.
Ayrıca müzik yetenek giriş sınavlarına öğrenci hazırlayan özel dershanelerin, sadece sonuca yönelik hazırlık eğitimi vermesi ve alan dışından bu dershanelerden hazırlık eğitimi alan öğrencilerin, yetenek giriş sınavlarında agsl mezunu öğrencilerinden daha başarılı olmaları, agsl'lerin müfredatından kaynaklandığı düşüncesini açıkça ortaya koyuyor.
Bilgisine başvurduğumuz akademisyenler, agsl'lerin müfredatının tüm Türkiye'de aynen uygulandığını, iller arasında farklılık göstermediğini belirtirken, müfredattaki kültür ve bilgi derslerinin, öğrencinin sanat ana dalındaki çalışma programını ve eksersiz performansını olumsuz yönde etkilediğini, bu nedenle öğrencinin ana dal çalgısına ve müzik eğitimine yeterli zaman ayıramadığını özellikle vurguladılar.
Yukarıda saydığımız büyük iller dışındaki agsl'lerin eğitim ve öğretim kadrosunun büyük oranda yetersizliği üzerinde duran bilgisine başvurduğumuz akademisyenler, bunun hükümetlerin müzik öğretmeni yetiştirme programlarına bakış açısıyla doğrudan ilgili olduğunu ve ayrıca agsl'lerin kuruluşundan buyana programında yapılan değişiklikler ve en son eklenen 'spor' vurgusunun bu okulları olumsuz olarak etkilediğini önemle belirtiler.
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol'un büyük hayali ve projesi olarak 1991 yılında kurulan Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri'nin, günümüze gelen kadar kuruluş müfredatına müdahaleler olmuştur.