♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
CHAMBAO: Güneş, deniz kokusu ve müzik... Adını Güney İspanya'da deniz kenarında güneş ve rüzgârdan korunmak için kurulan çadırlardan alan Chambao geleneksel flamenkoyla chill out’un birleşiminden doğan hem İspanya’ya özgü hem de kozmopolitliği vurgulayan özgün bir sound’a sahip. Güney ve Akdeniz müziklerini aynı potada eritirken Flamenko ruhunu elektronik müzikle birleştiren grubun müziği duygusallık, Flamenko tutkusu, 3/4'lük tempo, tangolar, rumbalar ve elektronik chill out'un mutlu bir birlikteliğinden meydana geliyor. 2002’de çıkan ilk albümleri Flamenco Chill'den sonra tüm dünyada hızlı bir şekilde hayran kitlesi artan Chambao, Mayıs 2012'de çıkan ve kendiyle aynı adı taşıyan son albümleriyle 10 yıllarında özlerini korumaya devam ediyor.
12 KASIM 2013 – 20.00 – İŞ SANAT
LILA DOWNS: Latin Caz şarkılarıyla başladığı kariyerini Meksika uygarlıklarının geleneksel şarkılarıyla zenginleştiren, unutulmaz Frida filminin Oscar adayı şarkısı "Burn it Blue" ile hafızalara kazınan, Zapotekler, Mikstekler, Mayalar ve Nahualar gibi uygarlıkların zengin şarkılarını dünya müziğine tekrar kazandıran Meksikalı Diva Lila Downs yepyeni albümü 'Pecados y Milagros'un dünya turnesi kapsamında 20 Kasım'da İş Sanat'ta.Latin Grammy ödülü aldığı albümü Una Sangre ve Shake Away'in şarkılarından Tortilla Soup filminde kullanılan meşhur "Perhaps Perhaps Perhaps" yorumuna, son stüdyo albümü Shake Away'de yeralan İngilizce şarkılardan canlı performanslarında söylediği Fransızca şarkılara kadar yorumladığı her şarkıyı büyüleyici kıldığı etkileyici sesiyle, kendi köklerine olan bağlılığı ile dikkat çeken dünyaca ünlü yıldız 20 Kasım'da İstanbul'da. "Shake Down" için Santana'nın ünlü şarkısı "Black Magic Woman"'da sesi ve gitarıyla eşlik eden Raul Midon,2009 yılında kaybettiğimiz Arjantinli Diva Mercedes Sosa ve ünlü İspanyol flamenko grubu Chambao'nun solisti La Mari gibi isimlerle yaptığı düetlerle de büyük ilgi gören Lila Downs kariyerinin en güzel şarkılarını, Meksika'nın köklerini ve geleneğini 20 Kasım'da İş Sanat'a getiriyor!
20 KASIM 2013 – 20.00 – İŞ SANAT
CHAMBAO Hakkında
“Chambao” ismi İspanya’nın güneyinden, Malaga’dan geliyor. Çatısı palmiye yapraklarından, bambulardan yapılan ve ahşap sopalarla desteklenen kumsal barakalara gönderme yapılıyor. Sardalya pişiren balıkçıları güneyin kuvvetli rüzgarlarından ve yakıcı güneşten korumak için yapılan sığınaklar.
Dalgaların sesi, pürüzsüz bir kum, arkadaşlar ve müzik…“Chambao” sadece deniz kenarında kilimler ve minderlerle döşenmiş, şenlik ateşiyle aydınlanan bir çadırdan ibaret değil, hayatta olmanın basit keyfinin esas olduğu yer.
Chill out‘u diğer elektronik müziklerden ayıran, gürültülü trans ritimlerinin yerine yavaş bir tempoda, global toplumların çıldırtıcı ve başdöndüren hızından uzaklaştırıyor olması.
Chambao şehvetin, flamenko tutkusunun, 3/ 4 temponun, tangoların, rumbaların ve elektronik chill out müziklerinin mutluluk hissi veren bir füzyonuyla ortaya çıkıyor.
2001 senesinde Mari (vokal) iki komşusuyla, kuzenler Daniel Casañ (besteci ve gitarist) ve Eduardo Casañ (besteci ve gitarist) ile tanışmış, beraber Pedregalejos banliyösünde, Málaga’da müzik yapmaya başlamışlar.
Hemen arkasından Henrik Takkenberg (yapımcı) ile tanışıp ilk albümleri Chambao Flamenco Chill’e adım atmak üzere kısa bir süre sonra bir araya gelmişler. Chambao hissettiği şekilde kendi müzikleriyle birlikte başka grup ve sanatçıların da müziklerini bir double CD olarak sunmuş.
Müziklerinde flamenko füzyon ve enstrümantal elektronik ambient müziklerin birlikteliği sayesinde hem kozmopolit hem de İspanyol bir müzik konsepti ortaya koyuyorlar.
2003 senesinde ilk solo albümleri “Endorfinas en la Mente”yi yayınlayan Chambao’nun ilk albümlerinin yapımcılığını, 2005 senesinde “Pokito a Poko” albümünün de yapımcılığını üstlenen Bob Benozzo gerçekleştirmiş. Bu noktadan sonra "La Mari", Chambao’nun dümenini ele almış.
La Mari şarkı sözlerini tutku ve inançla buluşturuyor "azar azar, ihtiyacımız olan sadece yürümüş olmak için yürümek değil, yol aldıkça gelişmek”.
Kariyeri ilerlerken La Mari bir yandan da farklı gruplarla ve uluslararası sanatçılarla çeşitli projelerde bir araya gelme şansı yakalamış. Cesaria Évora, Mojo Project ve Ricky Martin gibi dünyaca isimler dışında en ünlü İspanyol flamenko yıldızları Enrique Morente, El Bicho, Estrella Morente, ve Javier Ruibal gibi sanatçılarla da kayıtlar gerçekleştirmiş.
Con Otro Aire (2007) albümüyle La Mari yapımcılık işinin içine tamamen girerken, Bob Benozzo, Ale Acosta (dj ve gitar) ve Roberto Cantero (flüt ve saksafon) güçlü bir takım haline gelmişler. Albümleri Akdeniz köklerini korurken, Doğu’dan Batı’ya ve Kuzey’den Güney’e uzanıyor.
Albümlerinde yenilikçi, etnik müzikleri şarkıların sözleri yoluyla La Mari’yi etkileyen, endişelendiren ya da hayran bırakan meselelerle buluşuyor ve sanatçı ekliyor…"Müzik aşk, özgürlük gibi duygulara en yakın hislerle dolu… Kelimelerle tarif etmesi de güç, ya da bir kalıba sokmak da zor ancak insanoğlunun zihninin almayacağı etiketler koyma eğilimi de var”.
2009 senesinde Chambao Arjantin’in güneybatısındaki Patagonya’da Perito Moreno buzuluna giderek çevre bilinçliliği amaçlı seyircisiz verdiği konserle de dikkatleri çekmeyi başarmış.
Grup iklim değişimine ve doğaya karşı işlenen diğer suçlara dikkat çekmek için düşünülen alanda Detalles ve Caprichos de colores şarkılarını seslendirmiş.
Chambao aslında bu konserle dinleyiciyi artık bambaşka bir dünya yaratmanın sadece mümkün olmadığını, ayrıca gerekli de olduğunu düşlemeye, inanmaya ve bilinçli olmaya davet etmek istemiş. Grup düş gibi dünyalar yaratan ve dinleyeni yakalayan ritimler ve şiirsel dokunuşlar uyandıran duygu ve hislerle şarkılar sunmayı sürdürüyor.
Grup, 8 Mayıs 2012’de yayınlanan albümleri "Chambao" ile de özlerini korurken, güney ve tüm Akdeniz’i bir potada eritip, hayal gücüne yelken açan, çağdaş, köklü ve daha global bir müzik yakalamayı da başarıyor. Albüm grubun oluşumunun 10. yılına geldiği için ayrıca özel bir anlam kazanmış.
La Mari "Doğuştan itibaren aldığın her nefes, her duygu, her düşünce ve her deneyim seni değiştiriyor ve aldığı tüm deneyimlerden kendini bulmak ve keyfini çıkarmak önemli” diyor.
La Mari “10. yılı kutlamak dışında Chambao’nun 5.stüdyo albümü olarak, bu albüm benim için bir dönemi de kapatıyor, yeni kişisel ve profesyonel bir dönem açarak aslında hiçbir şeyin öfkelenecek ya da telaş edilecek kadar önemli olmadığını da hissettiriyor” diyor.
Carlos Raya’nın (2010 En İyi Yapımcı, 2011 En İyi Ses Teknisyeni ödüllü) aranjelerini ve yapımcılığını gerçekleştirdiği albümde gitarlarda Quique González, Fito ve Fitipaldis, M-Clan eşlik ediyor. Chambao’nun zengin müzikleri ve orijinalliği albümde yine öne çıkıyor.
Albümün açılış şarkısı "Al Aire" ile Josemi Carmona’nın gitar girişi, Flamenko ruhunu ve bulería tarzını tüm doğallığı ile verirken, Chucho Valdes’in piyanosu ve bas gitarda Carles Benavent albümü zenginleştiriyor.
2013’te Chambao Dünya Turnesi’ne devam ederken, grubun 10. yılını en büyük hitleriyle sımsıcak ve elektronik müziğin de işin içinde olduğu özel gösterilerle kutluyor.
Müzik "canlı bir varlık ve tıpkı bir canlı gibi gelişmeli, büyümeli ve çevreye adapte olmalı” diyen La Mari ile birlikte Chambao’nun müzikal önerisi gelenekselle teknolojik yenilikler arasında uyumlu bir işbirliği yakalamak oluyor ve grup şarkı sözleri ile müzikal bir saflık yaratıyor.
Müziklere ek olarak, Chambao ayrıca anlamlı bir hayata duyulan arzunun manifestosu.
10 yıl sonra da Chambao yolculuğuna devam ederken, havadaki, güneşteki ve denizdeki tuzun kokusu müzikle ve hayatla ilerliyor.
Ödüller: Chambao Flamenco Chill, altın plak & Endorfinas en la mente, 3 platin plak & Chambao Puro, altın plak & Caminando 2001- 2006, platin plak & Pokito a poko, 4 platin plak & Con otro aire, 3 platin plak & Chambao en el fin del mundo, altın plak & Premios Ondas Ödülü- Endorfinas en la mente- 2003 & Latin Grammy adaylığı- Ricky Martin düeti Tu Recuerdo- 2004
DİSKOGRAFİ
LILA DOWNS Hakkında
Lila Downs 19 yaşında kabarelerde şarkı söyleyebilmek için köyünden kaçan Mikstek yerlisi Anastasia Sanchez’le, onu şarkı söylerken izlediğinde aşık olan Minnesota- doğumlu, İskoç asıllı Amerikalı profesör, Allen Downs’ın kızı.
Lila Downs, binlerce kilometre yükseklikteki Tlaxiaco’nun cennet gibi dağ kasabası Oaxaca’da dünyaya gelmiş. Hatırladığı ilk şarkılar annesinin sesinden, Lola Beltrán'ın kalpten söylediği ranchera’lar ve babasının söylediği Woody Guthrie şarkısı ''This Land Is Your Land.''
Sınırları bulanık, çok kültürlülük içindeki yetiştirilme tarzı Downs’a haklarından mahrum edilen işçi sınıfını destekleyen ve farklı kültürleri kucaklayan bir dünya görüşü vermiş. Sonuç olarak Downs her iki sınırın en yenilikçi MezoAmerikan müzikleri yorumcusu haline gelmiş.
Şarkı sözleriyle entelektüel, duyarlı ve müzikleriyle hayat dolu Lila Downs’un, pan- Latin çizgideki tarzı ayrıca Amerikan folk müziklerini, caz, blues ve rock tarzlarını da buluşturuyor. Zengin müzikal çizgisi olan müzisyenleriyle oluşturduğu ekibi “La Misteriosa”’da dünya müziklerini sevenlerin hayranlığını toplamayı sürdürüyor.
Buğulu sesi ve izleyiciyi bir mıknatıs gibi çeken performanslarıyla tanınan Downs, herhangi bir türle kategorize edilerek sınırlandırılamayacak zenginlikte ve kendine has bir tarz yaratıyor.
Lila Downs 2004 yılında Latin Grammy Ödülü kazanan albümü “Una Sangre” ve 2008’de yine Grammy adaylığı getiren albümü “Shake Away” ile dünyanın çeşitli yerlerinden aldığı performans ödülleriyle de yıllardır Müzik Endüstrisi’nin itibarını kazanmış bir dünya müziği yıldızı olarak biliniyor.
Son albümü "Pecados y Milagros" albümüyle de Meksika listelerinde satış 1 numarası olan ve albüm yayınlanır yayınlanmaz platin plak satışlarını geride bırakan Lila Downs, albümünü Amerika’da da piyasaya çıkardıktan sonra “En İyi Folk Albüm” ve “En İyi Yerel Meksika Müzikleri” kategorilerinde Latin Grammy ödüllerini toplamış.
Pecados y Milagros (Günahlar & Mucizeler) albümü modern zamanların günah kavramını ve Lila Down’un deneyimleri üzerinden anne oluşuyla birlikte ( tam bir “mucize” olarak tanımlıyor) inançlarla ilgili duygularını müziklerle aktarıyor. Albüm hazırlanırken, müziklere ek olarak özel sipariş edilmiş yağlı boya resimler düşünülmüş ve 15 Meksikalı ressam, küratör Demián Flores’in önderliğinde Downs’la işbirliği yapmış.
Bu özel güzel sanatlar ve müzik işbirliği, MUNAL Güzel Sanatlar Müzesi sayesinde México City’de sergilenirken, yağlı boya tablolar ve müziklerin birlikteliği izleyicilere sunulmuş.
Dünyanın en ünlü sahnelerinde konserler veren Downs, yine dünyaca ünlü festivallerin konuğu olmaya da devam ediyor. Dalai Lama gibi Tibet Budizmindeki dini figürlerin katıldığı Kutsal Müzikler Festivali, WOMAD, Montreal Caz Festivali, San Francisco Caz Festivali bu festivallerden sadece birkaçı. Başkan Barack Obama için düzenlenen özel bir geceden, 2011 Pan Amerikan Oyunları ve 2012 Latin Grammy’leri gecesine kadar çok özel gecelerde de sahne alan Downs’ı, unutulmaz Hollywood sinema macerası olan Salma Hayek filmi “Frida” ile de sinemaseverler çok yakından tanıyor. Filmin şarkılarından biri Oscar adayı olan “Burn It Blue” şarkısını Lila Downs Oscar Ödül gecesinde de söyleyerek Akademi Ödülleri gecesinde canlı yayında şarkı söyleyen ilk Meksikalı yıldız olmuştu.
“Tortilla Soup” “Real Women Have Curves” “The Three Burials of Melquiades Estrada” Carlos Saura'nın “Fados” filmi ve “Mariachi Gringo” gibi filmlerde de şarkıları yer alan sanatçı, “Mariachi Gringo” filminde yine rol almış ve şarkı söylemişti. Meksika’nın zengin müzik tarihini anlatan belgesel “Hecho en Mexico” ile de beyaz ekranlara konuk olan yıldız son olarak “Deseo” adlı sinema filminde de yine bir şarkıcıyı canlandırıyor.
Lila Downs ayrıca Amerika’nın en prestijli ödüllerinden biri olan United States Artists Fellowship Ödülü’nün de sahibi.
DİSKOGRAFİ
Pecados y Milagros (2012) – Latin Grammy- Grammy
Lila Downs y La Misteriosa En Paris - Live A FIP ( 2010)
Shake Away/Ojo De Culebra (2008)
The Very Best Of El Alma de Lila Downs CD+DVD (2008)
La Cantina (2006)
Una Sangre (One Blood) (2004)
Border (La Línea) (2001)
Tree of Life (Yutu tata) (2000)
La Sandunga (1999)
Azuláo: En Vivo con Lila Downs (1996)
Ofrenda (1994)
Biletler Biletix'de!
www.biletix.com
Biletix Çağrı Merkezi (0 216 556 98 00)