♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İsviçreli piyanist Cédric Pescia'nın müzikal yaşamı tıpkı bir İsviçre saatini andırıyor. Ayrı ayrı çalışan her bir mekanizma bütünün mükemmelliğine hizmet ediyor... Pescia'nın farklı alanlardan damıtılmış bilgi ve becerileri onun piyanizmini zenginleştiriyor. Konser piyanistliği, jüri üyeliği, piyano profesörlüğü ve festival yönetmenliği gibi her biri ayrı bir beceri, ilgi ve zaman isteyen alanlardaki aktif çalışmaları sanatçının müziğe bağışlanmış hayatının en önemli göstergeleri. Pescia'yı özel kılan ise, tüm bunları genç yaşında bir arada yapabiliyor olması. İsviçreli sanatçının İstanbul Resitalleri öncesindeki durakları Almanya, Rusya ve Norveç.
Lozan (İsviçre) doğumlu Cédric Pescia, Lozan Konservatuarı'nda, Christian Favre'dan aldığı piyano derslerine Cenevre Konservatuarı'nda Dominique Merlet ile devam etti. Konservatuarda "Premier Prix de Virtuosite" ile onurlandırılan sanatçı müzik eğitimini Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nde Wilhelm Kempff'in öğrencilerinden Alman piyano hocası Klaus Hellwig ile tamamladı.
Pierre-Laurent Aimard, Daniel Barenboim, Henri Barda, Dietrich Fischer-Dieskau, Ivan Klansky ve Christian Zacharias ile müzik çalışmaları devam eden Pescia, 2003- 2006 yılları arasında İtalya'daki dünyaca ünlü Lake Como Uluslararası Piyano Akademisinden davet alarak Dimitri Bashkirov, Leon Fleisher ve Andreas Staier gibi önemli isimlerle birlikte çalışma fırsatı buldu. 2002'de, Amerika'da düzenlenen Gina Bachauer Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Altın Madalya" kazanarak "Birinci" oldu; 2005 ve 2007'de Vevey'de düzenlenen Clara Haskil Competition'a jüri üyesi olarak davet edildi.
Pescia, Almanya, İsviçre, Fransa, Avusturya ağırlıklı olmak üzere Avrupa'dan uzak doğuya, Güney Amerika 'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bir coğrafyada resital ve konserler veriyor. İstanbul Resitalleri'nden önce sahneye çıktığı salonlar arasında, Berlin Konzerthaus (Berlin), Hamburg Musikhalle (Hamburg), Mozarteum (Salzburg), Carnegie Hall (New York), Oriental Art Center (Şangay), Wigmore Hall (Londra) ve Tonhalle (Zürih) gibi klasik müziğin uluslararası platformdaki önemli adresleri yer alıyor. Davet aldığı festivaller arasında ise Prague Spring Festivali, Lucerne Festivali, Menuhin Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali ve Davos Festivali gibi festivaller gösterilebilir. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise Milano Giuseppe Verdi Senfoni Orkestrası, Utah Senfoni, Bonn Filarmoni Orkestrası, Camerata Bern Orkestrası, Suisse Romande Orkestrası, Göttinger Senfoni Orkestrası, Lozan Oda Orkestrası, İtalyan Svizzera Orkestrası ve Berlin Senfoni Orkestrası gibi saygın orkestralar yer alıyor.
Keman virtüözü Nurit Stark ile birlikte oda müziği çalışmaları yapan Cédric Pescia aynı zamanda kurucu üyeleri arasında yer aldığı Lozan Oda Müziği konserler dizisi olan "Ensemble enScene"in artistik direktörlüğünü de yürütüyor. Dünyaca prestijli İtalya'daki "Accademia Pianistica Internazionale"de verdiği masterclass'ların yanı sıra 2012'den beri de Cenevre'deki Haute Ecole de Musique'e piyano profesörü olarak yer alıyor. Lozan'da"Bourse de la Fondation Leenaards" ödülü kazanan Cedric Pescia 2007'de "Prix Musique de la Fondation Vaudoise pour la culture" ile onurlandırıldı.
Cédric Pescia'nın basından olağanüstü övgüler alan kayıtları Claves Records ve Aeon plak şirketleri tarafından yayınlanıyor. İlk solo albümü 2004 yılında yayınlanan Pescia'nın albüm kayıtları arasında Bach'ın "Goldberg Varyasyonları", Schumann'ın solo piyano için tüm çalışmaları, Fransız bestecilerden Couperin, Messiaen ve Debussy, Busoni ve Beethoven'ın piyano sonatları bulunuyor. Bugüne kadar yayınlanmış sekiz albümü bulunan sanatçı 2012'de yayınlanan son albümünde ise John Cage seslendirdi. Cédric Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge - L'art de la Fugue albümü 28 Ocak'ta piyasaya çıkıyor.
17 OCAK 2014 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'