ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Karadeniz müzikleri çok sesli korosu kuruluyor... 18.02.2014


Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin müzik kültürlerine ilişkin olarak günümüzde sürdürülmekte olan karşılaştırmalı çalışmalar önemli sonuçlar vermeye başlamıştır. Buna göre, ülkemizin Doğu Karadeniz Bölgesi ile Kafkasya, Kuzey Karadeniz coğrafyası ve Balkanlar arasındaki müzik etkileşimlerinin tarihsel süreçte önemli ölçüde yaşanmış olduğu görülmektedir. Bu sonuçlardan biri de geleneksel çokseslilik yapılarının ortaklıkları ve farklılıkları ile ilgilidir. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin karakteristik çalgıları olan kemençe ve tulum gibi çalgıların çoksesli yapıda olmaları, ancak buna rağmen vokal türlerde çoksesliliğin bölgenin önemli bölümünde kullanılmaması yine ilgi çekici bir husustur.


Kurulması planlanan koro, kemençe ve tulumun çokseslili
ğinden esinlenerek, vokal türlerde farklı çokseslilik yöntemlerinin kullanıldığı bir repertuarı seslendirecektir. Aynı zamanda bölge müziklerinin yoğun duygular barındırması, Karadeniz gibi zaman zaman durgun, zaman zaman hırçın ve bir anda dalgalanabilen coşkun yapısının yarattığı doğallığın işlenebilmesi ve dinleyiciye yansıtılabilmesi için koro mevcudunun en az 100 kişiden oluşturulması planlanmaktadır.


Koro elemanları için nota bilme
şartı bulunmakla birlikte, konservatuar öğrencileri, üniversitemizin diğer birimlerindeki öğrenciler ve şehirden katılmak isteyenlere açık olacaktır.


Koro
şefliği Doç. Dr. Abdullah Akat tarafından yapılacak olup, başta Yrd. Doç. Ayşegül Ergene, Yrd. Doç. Dr. Tuncer Önder, Arş. Gör. Emrah Ergene olmak üzere konservatuar bünyesindeki diğer bir çok öğretim elemanından faydalanılacaktır.


Koronun öncelikli amacı Karadeniz havzası müziklerinin bahsedilen bu geni
ş coğrafyadaki geçmişten gelen çokseslilik bağlarını yeni yöntem ve tekniklerle seslendirerek ortaya koymaktır. Bunun yanı sıra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na sürekliliği bulunan bir koro oluşturmak, konservatuarı bu yolla Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin  diğer birimleriyle ve Trabzon şehriyle yakınlaştırmak, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bulunduğu bölgenin müziğini araştıran, derleyen, arşivleyen ve sahneleyen bir anlayışla katkı vermek, düzenlenecek etkinlikler ile bölge halkının sosyal yaşam olanaklarını arttırmak amaçlanmaktadır.


Kurulması planlanan korunun yılda en az bir konser etkinli
ği düzenlemesi, uluslararası koro festivallerine ve yarışmalara katılım göstermesi, yakın gelecekte başlayacak olan "Horon Müzikali" projesinin alt yapısını oluşturması, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirebilen etkinliklerle Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin kültür-sanat alanında katkı vermesi, bölgede kültür turizminin gelişimine destek vermesi hedeflenmektedir.


Koroya ba
şvurular devam etmekte olup son başvuru tarihi 21 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimidir. Koroya başvuracak adayların solfej ve nota bilgisine sahip olmaları gerekmektedir


Fatih E
ğitim Fakültesi Kampüsü, KTÜ devlet Konservatuarı Sekreterliği
Tel: 0462 248 36 06 muzikoloji@ktu.edu.tr

Merkez Kampüs, KTÜ Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Tel: 0462 377 25 24 serap_cengiz_55@hotmail.com

Tüm Haberler