ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 34 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türk Müziğinin önemli değerlerinden Süheyla Altmışdört ile Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri çerçevesinde bir söyleşi yapıldı. 25.02.2014


Merkezi Ankara'da bulunan Trabzon Vakfı ve Kültür Derneği tarafından her yıl 20 - 24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl  Ankara Atatürk Kültür Merkezi alt salonda 21. Şubat 2014 Cuma günü saat: 17.00'de, Trabzonlu müzisyen ve akademisyen Süheyla Altmışdört ile bir söyleşi düzenlendi.

Söyle
şiyi gazetemizin editörü, müzisyen ve ses rejisörü Müfit Semih Baylan hazırladı ve sundu.

Söyle
şiye İstanbul'dan gelip katılan Akademisyen ve Müzisyen Süheyla Altmışdört, böyle bir programın hazırlanmasından son derece mutlu olduğunu vurgulayarak bu konudaki mutluluğunu dile getirdi.

Süheyla Altmı
şdört'ün, mesleğindeki başarısı, öğrencileri, 43 yıl çalıştırdığı İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi Korosu'ndaki yöneticiliği ve Trabzon'daki yaşamının konu edildiği söyleşide sunulan videoda, Süheyla Altmışdört'ün yönettiği koro ile bir konseri sunuldu.

Geni
ş bir davetli kitlesinin izlediği söyleşinin kimi bölümlerinde değerli müzisyen ve akademisyen Süheyla Altmışdört, dinleyicilerin arasında bulunan tanıdığı kişilerle karşılıklı sohbet ederek programın daha bir canlı olmasına katkıda bulundu.

Ekinlik programı gere
ği, 30 dakika süren söyleşide Süheyla Altmışdört'ün müziğimize olan katkısı önemle vurgulandı.

Süheyla Altmı
şdört kimdir?

Türk müzi
ği eğitimcisi ve koro şefi. 1927 yılında Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra, müzik tahsiline devam etmek için 1948'de İstanbul'a geldi ve aynı yıl girdiği İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Müziği bölümünü 1954 yılında bitirdi. Hocaları arasında Fulya Akaydın, Şefik Gürmeriç, Münir Nureddin Selçuk ve Mesud Cemil anılabilir. Konservatuarı bitirdikten sonra aynı yerde eğitimci olarak görev aldı. Hem Türk Halk Müziği hem de Klasik Türk Müziği alanlarında hocalık ve koro yöneticiliği yaptı. 1963 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu yani kısa adıyla Üniversite Korosu'nu çalıştırdı ve yönetti. Bu koro ile çok sayıda konser verdi. İstanbul Radyosu'nda uzun yıllar boyunca aylık radyo konserleri verdi. Çok sayıda televizyon konserlerini de idare etti. Yüksek öğrenim gören binlerce Türk gencinin sağlam bir Klasik Türk Mûsikîsi bilgi, kültür ve zevkine sahip olmasını sağladı. Özellikle Kültür Bakanlığı İstanbul Klasik Türk Musikisi Korosu'nda çok sayıda öğrencisi yetişmiş sanatçı olarak görev aldı. Yetiştirdiği öğrenciler, Türkiye'nin her yanında konservatuar kuruluşlarına önayak oldu ve devlet korolarında solist, şef ve idareci olarak önemli görevler üstlendi. Piyasayı tercih eden öğrencileri arasında, Bülent Ersoy, Onur Akay, Coşkun Sabah gibi ünlü isimler yer almaktadır. Süheyla Altmışdört, 2005 yılında Üniversite Korosu'nda 42 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılarak görevi Elif Ahıs'a devretmiştir.

 

Süheyla Altmışdört ayrıca kuruluşundan beri Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Türk Müziği Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta, öğrenciler yetiştirmektedir. Çeşitli dönemlerde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Eyüp Mûsıkî Vakfı, Beşiktaş Mûsıkî Derneği korolarını çalıştırmıştır. Bir süre Florence Nightingale Yüksek Hemşirelik Okulu'nda Türk Müziği dersleri vermiştir.

Tüm Haberler