ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 32 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


"Bilmiş Çocuğun Şarkıları" albümü yayında... 25.04.2014


Çocukluğumuzda öğrendiğimiz şarkılar gölgeden bile daha sıkı takip eder yaşamımızı. Fakat hepimiz genellikle zorla ezberletilmiş, çocuk dünyası ile alakası bulunmayan şiirleri ve şarkıları hatırlarız. Bunu eleştirmek ve daha da önemlisi değiştirmenin zamanı bizlerin çocukluğu açısından çoktan geçmiştir belki ama yeni neslin yeni dilini ve toplumsal ihtiyaçlarının kesişme noktasında bestelenen çocuk şarkılarına olan ihtiyaç hâlâ derinlerde durmaktır. 


Çocukların sokaklarda özgürce ko
şabilmesinin ve oyunlar oynayabilmesinin başşmanı olan sömürü ve savaş sistemi kendi karanlık kültürünü çocuk şarkılarına da sürekli olarak aşılar. Özgürlük ve eşitliğin acil bir ihtiyaç olduğunun, istatistiklerden dahi rahatlıkla görüldüğü bu zamanda bizim çocuklarımızın kendi dünyaları içerisinde özgürlük ve eşitliğe söyleyebileceği şarkılar olmalı.


İ
zmir Müzisyenler Derneği olarak, kurulduğumuz günden beri hayatın her alanına, tüm toplumsallıklara müzik katmaya çalıştık. Bizi takip edenler bilirler, bir gün MS Hastaları derneğinde, ertesinde Huzurevi'nde, çocuk ıslah evlerinden çocuk hastanelerine, hakkını arayan işçilerin eylemlerinden, demokrasi isteyen milyonların taleplerini Gezi'de müziklemeye, mahallelerde kurslar yapmaktan, çocuk koroları kurmaya kadar pek çok 'gerekli ama yeterli olmayan' fiili yerine getirdik. Kimileri bunların gereksiz olduğunu söyledi, durdu. Fakat bugün, hepsinin mutlu bir hayat düşümüzde bize geri döneceğine eminiz.


'Bilmi
ş Çocuğun Şarkıları', Halkevleri'nin yoksul mahallelerde yürüttüğü Yaz Okulu çalışmalarında kullanılmak üzere 20 şarkılık bir repertuvar olarak hazırlandı. Şarkılar 1 yıllık bir süre içerisinde okullarda, mahallelerde, cemevlerinde ve derneklerde çocuklarla yapılan çalışmalarda öğretildi. Çocuklardan alınan dönüşler sonucu seçildi ve yeniden düzenlendi. Hareketlerin eşlik ettiği bu şarkılar 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde binlerin karşısına çıktı.


1980'de kurulan ve darbeyle birlikte da
ğılan Fatsa Çocuk Korosu'nun kültürel ve toplumsal mirasına pek çok çocuk korosu sahip çıktı. Fakat şimdiye dek, bilebildiğimiz kadarıyla, bütünlüklü bir 'çocukların güncel dilinde, toplumsal içerikli' albüm ortaya çıkarılmadı. Dolayısıyla büyük bir toplumsal ihtiyaca denk geldiğini söylemek yanlış olmaz.


İş
te Buca Halkevi Çocuk Korosu'nun seslendirdiği bu albümde, 'Bomba Yapan Bay Bilgin' ile bomba dolu dünyayı yaratanlardan hesap soruluyor; 'Kalem Kâğıt' ile ırk, din, dil ayırt etmeksizin tüm çocukların aynı dilde gülebileceği bir dünya özlemine sarılınıyor; 'Her Yer Par Olsa'da özgürce oynama talebi önde; Çocukların en çok sevdiği şarkı 'Şubadap'ta sorgulamaya, 'Düş'te alışılmadık düşler kurmaya çocukça selam çakılıyor; 'Uzaylı Arkadaşım'da yabancılığa bir panzehir hazırlanıyor.


Bu çalı
şmaya başta Halkevleri olmak üzere, müzik grupları Praksis ve melodiKA, koro çalışmalarına destek olan Beril Yörükhan, şarkı sözlerini kaleme alan ya da şiirlerini şarkılaştırmamıza izin veren Nursel Çetin, Eşref Karadağ, Gülsüm Cengiz, Selda Uzunkaya, İzmir Çocuk Atölyesi ve Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu'nun ayrı ayrı çok değerli katkıları oldu.


Bu albüm 23 Nisan'ı sava
ş, sömürü ve istismar nedeniyle kutlayamayan çocuklara ithafen, tüm dünya çocuklarına İzmir Müzisyenler Derneği'nin bir armağanıdır. 


www.bilmiscocuk.org


Tüm Haberler