♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Caz müziğin en karakteristik seslerinden biri olan flüt caz tarihinde esas enstrümanı flüt olarak anılan müzisyen sayısının azlığıyla dikkat çeken bir enstrüman aynı zamanda. Durum, ülkemizde daha da az sayıda müzisyen anlamına geliyor tahmin edeceğiniz gibi. Son günlerde duyduğumuz en güzel haberlerden biri bu naif enstrümandan geldi. Flütist Eren Coşkuner ülkemizde az sayıda ana enstrüman olarak kullanılan flüt temelli caz albümlerinden birini kaydetti. Az sayıda derken gerçekten az sayıda olduğunun altını iyice çizelim, bir elin parmakları kadar dahi değil. Bu açıdan Eren Coşkuner`in albümü kendi tarzında ayrıcalıklı bir çalışma.
1981 yılında doğan Eren Coşkuner müzik hayatına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Flüt Bölümü’nde başlayarak eğitimine Almanya’nın Köln Müzik Akademisi’nde devam etti. Eğitimi süresince aldığı Klasik Müzik eğitiminin yanı sıra etnik müziklere duyduğu ilgi kendisini Jazz müziği ile tanıştırdı ve bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırarak bir çok improvizasyon, çalgı tekniği ve jazz müziği teorisi dersleri aldı.
Çeşitli etkinlik ve önemli festivallerde yer alan Eren Coşkuner, Gri Plak etiketiyle yayınlanan ilk albümü ile birlikte flüt ile alışıla gelmişin dışında caz müziğinde farklı bir misyon edinme arzusundadır.
Albümüne The Long Way adını veren Eren Coşkuner Türk caz tarihine de geçecek kaydını Babajim Stüdyoları`nda yaptı. Albümde yer alan dokuz parçanın yedisi sanatçının bestesi. Diğer iki bestenin biri ortak bir çalışma, diğeri ise Ercüment Orkut`a ait. Eren Coşkuner`e kayıtlarda basta Eylem Pelit, davulda Ediz Hafızoğlu eşlik ederken Şenova Ülker`de flugelhornuyla kayıtlarda eşlik eden müzisyenler arasında yer aldı.
Flütü kendi caz sahnemize aktif biçimde kazandırmak amacında olan Coşkuner müzik hayatına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Flüt Bölümü'nde başladı ve Almanya'nın Köln Müzik Akademisi`nde devam etti. Eğitimi süresince aldığı klasik eğitimin yanı sıra etnik müziklere duyduğu ilgi kendisini cazla ile tanıştırdı ve bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırarak bir çok improvizasyon, çalgı tekniği ve caz teorisi dersleri aldı.
Bir çok önemli grup ile festivallerde çalan Eren Coşkuner Gri Plak etiketiyle yayınlanan ilk albümüyle, etnik müziklerle de etkileşim kurarak flüt ile caz müziğinde alışılagelmiş seslerin dışında farklı bir misyon edinme arzusunu gerçekleştirmeye çalışıyor.
Flütü, değişik renk yelpazesiyle alışılmışın dışında bir ses olarak Türk cazına kazandırmak gibi bir misyon üstlenen Eren Coşkuner’in müzikal yolculuğuna hepinizi davet ediyoruz.