ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 68 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


''Türkü Ana'' Zehra Bilir toprağa verildi. 04.07.2007


İstanbul'da vefat eden, ''Türkü Ana'' olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Zehra Bilir, toprağa verildi.

Bilir için Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine oğlu Ergün, gelini Ayşe, torunları Zehra Rengin, Ali Bilir ve diğer yakınları ile sanatçılar Müjdat Gezen, Alaattin Palandöken, Onur Şan, Ali Gürlü, illüzyonist Sermet Erkin ve Prof. Dr. Orhan Kural katıldı.

Törende konuşan Ergün Bilir, annesiyle ölümünden 10 dakika önce telefonla konuştuğunu belirterek, görüşmenin ardından annesinin, hasta bakıcıları yanına çağırdığını anlattı. Annesinin hasta bakıcılar ile birlikte aralarında sanatçının ''en esaslı'' türküsü olarak tanımladığı ''Tiridine Bandım''ın da aralarında bulunduğu türküler söylediğini, ardından biri hariç tüm hasta bakıcıları dışarı çıkarttığını belirten Bilir, ellerinden tuttuğu hasta bakıcısının kulağına ''Ben şimdi öleceğim'' dediğini aktardı.

Ergün Bilir, 28 Haziran'da 94 yaşındayken ölen Zehra Bilir'in cenazesinin neden bu kadar bekletildiğinin sorulması üzerine, annesinin doğum yeri olan Arapgir'den gelecek kişiler olduğunu ve uzun süre mezar yeri bulamadıklarını anlattı. Bilir, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Zehra Bilir'in huzurevine yerleştirilmesinde olduğu gibi bu konuda da yardımcı olduğunu ve mezar yerinin bulunduğunu söyledi.

Duygularını dile getiren Alaattin Palandöken de 1954 yılında Zehra Bilir ile birlikte çalıştıklarını dile getirerek, ''Zeki Müren ne ise Zehra Bilir de aynıdır. Böyle bir sanatçı kolay kolay gelmez. O kadar sevdirdi ki türkülerimizi, bugünlere kadar geldi.

Hepimiz üzgünüz'' dedi.Ali Gürlü, Zehra Bilir ile çok özel anıları olduğunu belirterek, ''Türk Halk Müziğinin temel taşlarının en başında gelenlerden bir tanesiydi. Yeri kolay kolay dolmayacak. Onun emanetini bizler taşıyacağız'' diye konuştu.

Müjdat Gezen ise ''Türk Halk Müziği çok büyük ismini kaybetti. Son 10 yılda hemen hemen her gün görüştüğüm akrabadan öte bir yakınımdı. Türk Halk Müziğine gönül verenlerin başı sağ olsun'' dedi.

Onur Şan da, Zehra Bilir'in sanata çok önem veren bir kişi olduğunu ifade ederek, ''Biraz daha değerlerimize sarılmamız ve sahip çıkmamız gerek diye düşünüyorum'' dedi.

Zehra Bilir'in cenazesi Zincirlikuyu Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bilir'in mezarına Arapgir'den getirilen toprak atıldı.

Törenin ardından annesinin vasiyeti üzerine bir konuşma yapan Ergün Bilir, annesinin 1,5 yıl önce kendisine ''Cenazeme gelecek olanlara teşekkür ediyorum. Ben orada olmayacağım ama gönlüm onlarla'' dediğini aktarırken, gözyaşlarına hakim olamadı.
 


Tüm Haberler