ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 49 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması... 15.07.2014


Ankara'da bir arkadaşının evinde 30 Kasım 2011 gecesi geçirdiği kalp krizi sonucu 28 yaşında kaybettiğimiz çelist Benyamin Sönmez anısına "Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması" adıyla bir yarışma düzenlendi. Yarışma ile ilgili ayrıntılar şöyle:

Seçiciler Kurulu

Prof. Natalia Gutman
Mehmet Sönmez
Oğuzhan Kavruk
Münif Akalın
Melih Kara
Hakkı Öztürk
Orhun Orhon


Tarih:15-17 Eylül 2014
Yer: Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu

Yarışma Repertuarı

1.Popper op.73 veya Piatti kaprisler'den bir tane kendi tercihiniz
2. Adnan Saygun 'Partita' 4. bölüm
3. Bach Suit'lerden herhangi birisinden üç bölüm (Bir bölümünün 'Sarabande' olması zorunludur)

 

Aşağıdaki konçertolardan birinin tamamı piyano eşliğinde seslendirilecektir

Saint Saens
Schuman
Haydn (Do Majör)
Çaykovski 'Bir rokoko teması üzerine çeşitlemeler"
Şostakoviç Konçerto No:1
Elgar
Lalo
Dvorak

Elemeler: 16 Eylül 2014 Salı
Final 18. Eylül 2014 Perşembe


Yarışma Koşulları, Başvuru Şartları
1. Yarı
şma, 26 yaş ve altı (1988 doğumlular dahil) Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarına ve Türkiye’de halen öğrenim gören bütün yabancı uyruklu öğrencilere açıktır.

 
2. Başvurular sadece e- posta yoluyla yapılacaktır. mehmetsonmez78@gmail.com

 
3. Başvuru için microsof word ekli bir dosyaya kısa bir öz geçmişin, iletişim bilgilerinin ve yarışmada çalınacak repertuarın yazılması yeterlidir.

 
4. Yarışmacılar Fethiye’ye kendi imkanlarıyla gelmek zorundadırlar. Talep eden yarışmacılar Benyamin Sönmez’in ailesi ve festival komitesinin ayarlayacağı pansiyon veya apartlarda oda ve kahvaltı imkanından ücretsiz olarak faydalanabilirler.

 
5. Finale kalan yarışmacılar için piyanist ücretsiz olarak ayarlanmıştır. (Gökhan Aybulus) Yine de kendi piyanistiyle gelmek isteyen yarışmacılar olursa bunun başvuruda belirtilmesi rica olunur.

 
6. 18 yaş altındaki yarışmacılar, yarışma komitesinin sorumluluk alma yetkisi olmadığı için velilerinin yazılı izni olmadan yarışmaya katılamazlar.

 
7. Son başvuru tarihi: 15 Ağustos 2014


Ödül

1.lik 6000 TL para ödülünün yanı sıra, 2014/15 konser sezonunda Ankara Gençlik Filarmoni Orkestrası eşliğinde bir konser ve 4. Fethiye Klasik Müzik Festivali (2015) ana konser mekanında bir konser.

2.lik 4000 TL para ödülünün yanı sıra 4. Fethiye Klasik Müzik Festivali (2015) ana konser mekanında bir konser.

3.lük 2000 TL

Mansiyon 500 TL



Benyamin Sönmez hakkında

Geç ya
şta uluslararası üne kavuşan Türk çellist Benyamin Sönmez, “Viyolenselin Paganinisi”, “Çellonun prensi”, “Çellonun Sultanı” gibi isimlerle anılmıştır.

 
Kontrbas sanatçısı Mehmet Sönmez’in kardeşidir.

 
1983 yılında Almanya’nın Bremen kentinde dünyaya geldi. Babası, müzik grubu ile düğünlerde çalan bir müzisyendi ve oğluna müzik sevgisi aşıladı. Üç yaşında Almanya'dan ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. Çocukluğu Konya'nın Akşehir ilçesinde geçti.

 
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı kontrbas bölümünde okuyan ağabeyi Mehmet Sönmez’in teşviki ile ilk defa 13 yaşında iken konservatuar sınavlarına girdi. Sınavı ikinci denemesinde kazanarak 14 yaşında okula kabul edildi ve Nuray Eşen’le viyolensel çalışmaya başladı. 17 yaşında iken katıldığı bir ulusal yarışmada birinci oldu.

 
18 yaşında iken Stutgart Müzik Yüksekokulu’na giderek ünlü Rus çello solisti ve pedagog Natalia Gutman’ın sınıfına kabul edildi. Ankara’daki okulunu bırakan Sönmez, eğitimine Almanya’da devam edebilmek için Kültür Bakanlığı’nın bursunu kazandı ama iktidar değişikliği sonucu bursu iptal edilince kendi imkanları ile Almanya’da yaşayarak Natalie Gutman ile çalışmayı sürdürdü. Bir sanatseverin desteği sayesinde Moskova’ya giderek Gutman’la çalışmalarına Çaykosvki Konservatuarı’nda devam etti. Konservatuar yıllarında pek çok uluslararası yarışmaya katılarak ödüller kazandı. Moskova’dan sonra Almanya’ya dönüp Heinrich Schiff’le çalıştı.

 
Mistlislav Rostropovich, David Geringas, Philippe Muller, Alexander Rudin, Stevan Popov, Frans Helmerson ve Anner Bylsma gibi sanatçıların ustalık sınıflarına katılarak kendini geliştirdi. Repertuvarında Şostakoviç, Şnitke, Prokofyev, Debussy, Poulenc, Rahmaninov, Britten, Kodaly, Cassado gibi modern dönem bestecilere ağırlık verdi. Kurucusu olduğu Camerata Barocco toplulugu ile konserler veren sanatçı; piyanist Oxana Uablonskaya ile resitaller vermiş ve pek çok ulusal orkestra ile birlikte solist olarak çalmıştır.

 
Sanatçı, Ankara'da kaldığı evde kalp krizi geçirerek 30 Kasım 2011 tarihinde 28 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde defnedildi.

 
Anısını yaşatmak için bir ulusal çello yarışması düzenlenmiştir.

http://www.benyaminsonmez.com/


Tüm Haberler