ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Sahne bakanlığa tahsis edildi! 18.07.2014


Devlet Tiyatrolarına (DT) bağlı Akün ve Şinaşi sahnelerinin ihale ile satışa çıkarılmasına tepkiler sürerken, şimdi de Ankara’nın tarihi konser ve müzikal etkinlik salonu Operet binasının kullanımının sınırlanması gündeme geldi. Yapılacak etkinlikler için DÖSİMM ve belediye sahnelerinin adres gösterildiğini belirten Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, zaten sıkışık programa sahip bu salonlarda eser sergilemek bir yana, prova almanın bile sorun olduğunu söyledi.

 

Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü bünyesinde bulunan tarihi Operet Sahnesinin 2014- 2015 sanat sezonu itibariyle kültürel, bilimsel, sanatsal etkinliklere kapatılacağı iddiası doğrulandı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, kültürel, bilimsel, sanatsal etkinliklere kısıtlamalar getirdiklerini ve sahnenin sadece bakanlığın özel törenleri için kullanılacağını bildirdi.

 

‘TARİHİ DOKU’ GEREKÇESİ

Yavuz Demirkaya, Ankara’nın en eski tarihi konser ve opera salonuna ilişkin iddiayı dilekçeyle Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne sordu. Yavuz Demirkaya dilekçede, Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulunun almış olduğu 19 Şubat 2014 tarihli kararın gerekçesini sordu. Dilekçeye Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç imzasıyla yanıt verildi. Yanıtta, “Sanatsal anlamda Ankara’nın tarihi dokusuyla en seçkin salonlarında biri olan Ankara Resim ve Heykel Müzesi  ‘Operet Sahnesi’ bugüne kadar bakanlığımızın sanata verdiği destek kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere tahsis edilmekteydi. Ancak, Ankara Resim ve Heykel Müzesinin tarihi dokusu da göz önüne alınarak bu tarihi mekana daha fazla zarar vermemek adına bakanlığımıza bağlı koro ve topluluklar dahil 2014-2015  sanat sezonunda kültürel, bilimsel ve sanatsal etkinliklere sınırlamalar getirilerek sadece Bakanlığımızca düzenlenecek özel törenler için kullanılması kabul edilmiştir” denildi.

 

‘SALON VARKEN, KİRA VERMEK ANLAMSIZ’

Dilekçeye verilen yanıtta, müzikal ve opera konserleri için alternatif yer olarak, DÖSİMM ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonları gösterildi. Yanıtta, protokol gereği perşembe ve cuma günleri bu salonların DT tarafından kullanılabileceği ifade edildi. Ancak bu yanıt sendikayı tatmin etmedi. Gazetemize konuşan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, asıl amacın ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi. DÖSİMM ve Ankara Büyükşehir Belediyesi salonlarının, iddianın aksine her istenildiğinde kullanılamadığını belirten Demirkaya, mevcut bir salon varken, DÖSİMM ve belediye salonlarına kira verilmesinin anlamsız bulduğunu dile getirdi.

 

‘TÜM SALONLAR KAMULAŞTIRILSIN’

Yavuz Demirkaya, operet sahnesinde yapılan müzikal etkinliklerin her sahnede yapılamadığına da dikkat çekti. Sorunun sadece eserleri sergilemek olmadığını, her bir oyun ve konserin kendi provalarının da olduğunu hatırlatan Demirkaya, “Örnek gösterilen bütün yerlerde zaten sıkışık bir program var. Hangi arada bu etkinlikler yapılacak. Bir iki grup değil ki, bir sürü plan yapılıyor. Her grubun kendine göre plan programları kendi salonlarında yapılır” dedi. Demirkaya, tüm salonların satılmasına, özel kullanımına karşı olduklarını ve salonların kamulaştırılmasını istediklerini söyledi.

DHA

Tüm Haberler