♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 9 yıldır sürdürülen Gümüşlük Festival Akademisi’nde geçtiğimiz akşam bir konser ve sertifika töreni vardı. Bu yıl da eğitimlerini tamamlayan keman masterclass sınıfı öğrencileri, Rus kemancı Olga Matinova’dan aldıkları bir haftalık ustalık sınıfının ardından dün akşam bir konser vererek hünerlerini sergilediler.
GFA Earthbag Mini Hall’de gerçekleşen ve 4 genç yeteneğin katıldığı konseri çok sayıda klasik müziksever izledi. Üç Türk, bir Hollandı öğrenciden oluşan keman ustalık sınıfı öğrencileri, sahnede ikişer eser seslendirdi. 2006 yılından bu yana festival bünyesinde gerçekleştirilen GFA, 400’e yakın mezun verdi ve 10 öğrencinin yurt dışında eğitimini sürdürmesine ve burs kazanmasına olanak sağladı.
Genç kemancılar beğeni topladı
Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde yer alan Earthbag Mini Hall’de, öğretmenleri Olga Martinova’nın katılımıyla gerçekleşen konserde genç kemancılar Bach, Mozart, Tchaikovsky ve Dvorak gibi bestecilerin eserlerine yer verdi. Konser sonunda sertifikalarını alan öğrenciler gelecek için ümit vaat ettiler. Öğrencilerinin performansından çok memnun olduğunu dile getiren Rus kemancı Olga Martinova, aynı zamanda ABD, Canada, İngiltere, Hollanda, İsrael ve Rusya’da sayısız masterclasslar vermiş bir eğitimci ve 1986 yılından beri Rotterdam Codarts'ın klasik küzik bölümünde keman eğitimi vermekte.
Öğrencilerden keman şöleni
Konserde ilk olarak sahneye gelen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Aslı Ayben Özdemir, programına F. Amirov’un “Elegie” adlı eseriyle başladı. Genç kemancı ardından H. Wieniawski’nin “Violin Concerto no.2 op.22” adlı eserinden birinci bölümü seslendirdi. Masterclass konserinde ikinci sırada sahneye gelen Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Nihan Nur Yüksel, ilk olarak J.S. Bach’ın “Partita no.2 Sarabende” isimli eserini, ardından W.A. Mozart’ın “3 no’lu Sol Majör Konçertosu”ndan “3. Bölüm”ü seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı öğrecisi Belemir Baran, önce P.I. Tchaikovsky’nin “Melodie op.42 no.3” isimli eserini, ardından A. Dvorak’ın, “La minör op.53 Keman Konçertosu”nun “Final” bölümünü seslendirdi. Programda son olarak sahneye çıkan Codarts University for the Arts in Rotterdam’dan Hollandalı öğrenci Sigurjon Freyrsson, ilk önce W.A.Mozart’ın “5 no’lu Keman Konçertosu”nun “Allegro” ve “Aperto” bölümlerini, ardından da E. Ysaye’nin “4 Numaralı Sonatı”ndan “Allemanda”, “Sarabanda” ve “Finale” bölümlerini seslendirdi. Öğrencilere piyano ile Zümrüt Alieva eşlik etti.
Antik taş ocağında kaçırılmaması gereken bir konser
Festival sahnesinde bir sonraki konser Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda 10 Ağustos Pazar akşamı gerçekleşecek. Gecede Soprano Çimen Seymen ve Piyanist Mirella Gardelli, C. Monteverdi ve J. Haydn’ın eserleriyle klasik müzikseverlerin karşısında olacak. Antik taş ocağındaki bu konserde, Antik Mitoloji ile klasik müzik birbirine hitap edecek. Girit prensesi Arianna'nin efsanesi, iki büyük bestecinin, Monteverdi ve Haydn'ın yapıtları ile dile getirilecek. Barok Tragedya ve Dramatik Kantat tarzında sahnelenecek olan konserin ikinci bölümündeki İngilizce Kanzonetler ise şiir ile müziğin en yakınlaştığı anlara sahit olacak.
Festivalde sonraki konserler
10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano
12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye)
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano; Cihat Aşkın, Keman; Dorukhan Doruk, Çello
Konserlerin başlama saati 21:00’dir.
Adres; Koyunbaba mevkii, Antik taşocağı, Gümüşkaya sitesi 1. bölge sahili.
İletişim
0 537 656 71 27
0 532 163 17 65
www.facebook.com/gumuslukfestival