ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 34 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gümüşlük’te festivalin konuğu Trio Milhaud idi 13.08.2014


Genç nesil klasikçilerin dikkat çeken üçlüsü “Trio Milhaud”, 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Bosch’un etkinlik sponsorluğunda Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerle buluştu.

 

İki Fransız ve bir Türk müzisyenden oluşan Trio Milhaud, festival sahnesinde Joseph Haydn, Claude Debussy ve Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin eserlerini seslendirdi. Trio Milhaud’nun üyeleri, bireysel başarılarıyla ve kazandıkları pek çok ödülle genç, yetenekli birer sanatçı olarak dikkat çekiyor. Viyolonselist Nil Kocamangil, Piyanist Philippe Hattat ve kemancı François Pineau-Benois’dan oluşan Trio Milhaud, sahnedeki performanslarıyla festival izleyicisinden büyük alkış topladı.

 

Bosch’un etkinlik sponsorluğu ile gerçekleşen konserde ilk olarak J. Haydn’ın, “Piyanolu Trio no.39 sol majör, Hob.XV:25 (Çingene)” adlı eserini seslendiren trio, bu eserde “Andante—Poco adagio, cantabile—Rondo a l'Ongarese: Presto” bölümlerini icra etti. Ardından C. Debussy’nin “Piyanolu Trio sol majör” isimli eseri festival izleyicisiyle buluştu. Bu eser, “Andante con molto allegro —Scherzo. Moderato con allegro—Intermezzo. Andante espressivo—Finale. Appassionato” başlıklarını içeriyordu. Programın ikinci yarısında ise Trio Milhaud, F. Mendelssohn-Bartholdy’nin “Piyanolu Trio no.2 do minör” adlı eserini seslendirdi. Üçlünün icra ettiği eser, “Allegro energico e fuoco—Andante espressivo—Scherzo. Molto Allegro quasi Presto—Finale. Allegro, appassionato” başlıklarını taşıyordu. Trio Milhaud, daha sonra bis yaparak tekrar sahneye geldi ve finalde çaldıkları eserin 2. Bölümünü çalarak geceyi sonlandırdı.

 

Üç yetenekli genç müzisyen

Yaşayan en önemli viyolonselcilerden bir olarak kabul edilen Gary Hoffman’ın “Hiç bir şüphe yok ki önünde parlak bir geleceği olan, enstrümantal ustalık ve müzikal duyarlılık sahibi, çok yetenekli ve zeki bir genç çelist” diye tanımladığı Nil Kocamangil, 2006 yılından bu yana katıldığı çeşitli uluslararası ve ulusal yarışmalardan birçok başarı ve birincilik ödülleriyle döndü. Bir oda müziği tutkunu olan Kocamangil, dünyanın en önemli salonlarında verdiği konserler dışında birçok festivalde de yer aldı. Sanatçı özel bir destek ile 1830 yapımı İtalyan yapımı bir viyolonsel kullanıyor. 

 

Piyanist Philippe Hattat, genç yaşına rağmen profesyonel müzisyen olarak önemli bir sahne tecrübesine sahip. Oda müziğinde performanslar sergileyen sanatçı, Fransa’nın önde gelen şefleriyle çalıştı, korolar da eşlikçilik yaptı. Philippe Hattat, beste yapmanın yanı sıra org, çembalo ve çello çalıyor; Gregoryen şana ve özellikle etnomüzikolojiye ilgi duyuyor. Bilimle, özellikle hayat ve insani bilimlerle, felsefe ve karşılaştırmalı dilbilimleriyle de ilgileniyor.

 

Kazandığı pek çok ödülle genç yetenekli bir sanatçı olarak ismini duyuran Trio’nun kemancısı François Pineau-Benois, başta UFAM Uluslararası Keman Yarışması birincilik ödülü olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Pineau-Benois, aynı zamanda çeşitli ülkelerde düzenlenen birçok keman masterclass’ına katıldı.

 

Festivalin kapanış konseri

15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano; Cihat Aşkın, Keman; Dorukhan Doruk, Çello

 

Konserlerin başlama saati 21:00’dir.

Adres; Koyunbaba mevkii, Antik taşocağı, Gümüşkaya sitesi 1. bölge sahili.

Tüm Haberler