♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15 Ağustos Cuma akşamı Piyanist Gülsin Onay, Kemancı Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk’tan oluşan Gümüşlük Trio konseri ile sahnesini bir sonraki yıla kadar kapatıyor.
Bu yıl da ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen birbirinden değerli sanatçıları konuk eden festival, bir ayı aşkın süre boyunca klasik müzikseverlere unutulmaz konserler yaşattı. Ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve yoğun programa sahip festivali olan ayrıca bünyesinde uluslararası bir müzik akademisi ve uluslararası bir piyano yarışması barındıran Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl otalama 15 bin klasik müzikseveri konuk ediyor. Enstrümanında virtüözlük sıfatına ulaşmış müzisyenlerin yanı sıra klasik müzik çevrelerince dünya çapında gelecek vaat eden genç yetenekleri de ağırlayan festival sahnesi, 15 Ağustos Cuma akşamı yine iki büyük ustayı ve bir genç yeteneği daha Gümüşlük Trio adıyla ve Bosch’un destekleriyle klasik müzik tutkunlarıyla buluşturacak. Üçlü, festival sahnesinde J.S. Bach, J. Brahms ve A.A. Saygun’un eserlerini seslendirecek.
Seslendirilecek eserler
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin 11 yıldır sanat danışmanlığını da yapan ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay ve daha önce de festivalin konukları arasında yer alan keman virtüözü Cihat Aşkın, başarıları ve kazandığı ödüllerle viyolenselin genç ismi Dorukhan Doruk, Bosch’un sponsorluğunda gerçekleşecek konserin ilk yarısında sırayla sahneye gelecekler. İlk olarak sahneye gelecek olan Cihat Aşkın, J.S. Bach’ın “Partita no 2 in d minor, -Chaconne” adlı eserini seslendirecek. Ardından sahnede yerini alacak olan Dorukhan Doruk, yine J.S. Bach’tan “Suite for solo cello no 4 in E flat major; - Prelude - Courante – Sarabande” adlı eseri ve A.A. Saygun’un “Partita for Solo Cello Op.31; - Allegretto” isimli eserini icra edecek. İlk bölümde son olarak sahneye gelecek olan Gülsin Onay’ın da ilk seslendireceği eser yine J.S. Bach’tan, “Partita no1 in B flat major” adlı eser olacak. Bu eser “Praeludium - Allemande – Corrente – Sarabande - Menuet I - Menuet II – Gigue” bölümlerden meydana geliyor. Piyanist Gülsin Onay daha sonra A.A. Saygun’dan “12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45; - Prelude No. 2” adlı eserle gecenin ilk bölümünü sonlandıracak. Gecenin ikinci yarısında sahneye birlikte çıkacak olan üçlü, Johannes Brahms’ın, “Piano Trio no.1 in B major, op.8” adlı eserini seslendirecek; eser, “Allegro con brio, Scherzo: allegro molto, Adagio ve Allegro” bölümleriyle klasik müzikseverlerle buluşacak.
Sanat elçimiz ve ülkenin gururu
Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi.
Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir.
Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden
Cihat Aşkın’ın yeteneği çok küçük yaşlarında keşfedildi ve eğitimini yurt dışında çok seçkin hocalardan aldı. 1999’dan 2012’ye dek Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucusu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmüş olan Aşkın, 2008-2012 yılları arasında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü görevini yerine getirdi. Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanımlanan Aşkın; Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da bulunan birçok sanat merkezinde konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı.
Menuhin ve Flesch yarışmaları dâhil birçok ödülün sahibi olan Aşkın, 2002’de Roma Foyer des Artistes ve 2009’da The J. F. Kennedy Center for the Performing Arts - Gold Medal ödüllerine layık görüldü. Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.
“Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçildi
Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, Türkiye’de, yurt dışında seçkin orkestralar eşliğinde viyolonsel repertuarının zorlu eserlerini seslendirdi.
Verbier Festivali, Scheswig-Holstein Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali, Uluslararası Eskişehir Festivali, Rutesheim Cello Festivali gibi saygın festivallerde ve Viyana Konzerthaus, Zurich Tonhalle, Cenevre Victoria Hall gibi Avrupa'nın önemli salonlarında solo ve oda müziği konserleri vermiş olan Doruk, Yo-Yo Ma, Gary Hoffman, David Geringas, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Jens Peter Maintz, Torleif Thédeen, Antonio Meneses gibi dünyaca ünlü çellistlerle çeşitli uzmanlık kurslarında çalıştı. Almanya’daki 4 yıllık öğrenimi boyunca DAAD bursuna layık görülen sanatçı, yine Almanya’da bursiyeri olduğu çeşitli vakıfların desteğiyle birçok solo ve oda müziği konseri vermesinin yanısıra 2013 yılında Seiji Ozawa Uluslararası Akademisi’ne katılmıştır. Doruk, 19. yüzyıl “Lupot” yapımı bir viyolonsel ile çalmaktadır.
Sponsorlar
Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Devecioğlu ve Neoyapı üstleniyor.
Festivalin kapanış konseri
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano; Cihat Aşkın, Keman; Dorukhan Doruk, Çello
Konserlerin başlama saati 21:00’dir.
Adres; Koyunbaba mevkii, Antik taşocağı, Gümüşkaya sitesi 1. bölge sahili.
İletişim
0 537 656 71 27
0 532 163 17 65
www.facebook.com/gumuslukfestival