ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gümüşlük Trio’dan muhteşem bir veda konseri 16.08.2014


Bodrum’un doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan kasabası Gümüşlük’te gerçekleştirilen 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Kemancı Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk’tan oluşan “Gümüşlük Trio” konseri ile sezona harika bir kapanış yaptı. Önümüzdeki yıla kadar festivale veda edilirken, sahnede üstün bir performans sergileyen trio, klasik müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşattı. 

 

J.S. Bach, J. Brahms ve A.A. Saygun’un eserlerini seslendiren Gümüşlük Trio, iki saati aşkın bir süre sahnede kaldı. Çok yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen ve Bosch’un destekleriyle gerçekleşen konser büyük beğeni topladı.

 

“Bu ışıltı hep sürsün”

Konser öncesi bir konuşma yapan Festival Direktörü Lon Briet, tüm sponsorlara ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sanat, doğasındaki maneviyat, üstün şuur ve bilgiyle, medeniyetlerin çağdaşlaşma sürecine ışık tutmuş; üretilen eserler ise icra edildikçe ya da sergilendikçe toplumların aydınlığını sürekli kılmıştır. Bu bakımdan yaptığımız işin doğruluğuna inanarak, sanata ve toplumsal aydınlanmaya inanmış destekçilerimizle, daha nice yıllar boyu sahnemizde bu ışıltının sürmesini ve siz değerli sanatseverleri aramızda görmeyi diliyoruz” dedi. 

 

Bach, Saygun ve Brahms’lı gece

Bosch’un sponsorluğunda gerçekleşen konserin ilk yarısında trio, Edward Elgar'ın “Salut d'amour” adlı eserini basın için seslendirdi. Ardından sanatçılar sırayla sahneye geldi. İlk olarak sahneye gelen, adı dünya çapında isim yapmış keman virtüözleriyle birlikte anılan Cihat Aşkın, J.S. Bach’ın “Partita no 2 in d minor, -Chaconne” adlı eserini seslendirdi. Ardından sahnede yerini alan,  Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni” seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, yine J.S. Bach’tan “Suite for solo cello no 4 in E flat major;  - Prelude - Courante – Sarabande” adlı eseri ve A.A. Saygun’un “Partita for Solo Cello Op.31;  - Allegretto” isimli eserini icra etti. Gecenin ilk yarısında son olarak sahneye Gülsin Onay geldi. Bugüne kadar 5 kıta ve 68 ülkede dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyiciyle buluşan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın da ilk seslendirdiği eser yine J.S. Bach’tan, “Partita no1 in B flat major” adlı eser oldu. Bu eser “Praeludium - Allemande – Corrente – Sarabande - Menuet I - Menuet II – Gigue” bölümlerinden meydana geliyordu. Piyanist Gülsin Onay daha sonra A.A. Saygun’dan “12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45; - Prelude No. 2” adlı eserle gecenin ilk bölümünü sonlandırdı. Gecenin ikinci yarısında sahneye birlikte çıkan üçlü, Johannes Brahms’ın, “Piano Trio no.1 in B major, op.8” adlı eserini seslendirdi; eser, “Allegro con brio, Scherzo: allegro molto, Adagio ve Allegro” bölümleriyle, klasik müzikseverlerle buluştu. İzleyicinin yoğun isteği üzerine sahneye geri gelen trio, bis yaparak bu defa Sezar Cui'nin “Orientale” adlı eserini seslendirdi.

 

Gecenin sonunda duygularını ifade eden festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi, “Sürprizlerle dolu bir 12. Yıl olacak, dopdolu bir program hazırlıyoruz, hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz”. Konserin ardından sanatçılar CD’lerini imzaladı.

 

Dünyanın en uzun ve yoğun programa sahip festivali

Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Devecioğlu ve Neoyapı üstleniyordu. Bu yıl da ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen birbirinden değerli sanatçıları konuk eden festival, bir ayı aşkın süre boyunca klasik müzikseverlere unutulmaz konserler yaşattı. Ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve yoğun programa sahip festivali olan ayrıca bünyesinde uluslararası bir müzik akademisi ve uluslararası bir piyano yarışması barındıran Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl ortalama 15 bin klasik müzikseveri konuk ediyor.

Tüm Haberler