♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İzmir'in Selçuk ilçesi yakınlarındaki Çamlık Köyü'nde bulunan Yedi Bilgeler Avlusu'nda konser vermek üzere Türkiye'ye gelecek olan Dünyanın yaşayan en önemli tromboncusu Raul de Souza kendini şöyle anlattı:
“Babam rahipti. Ben orkestra müziği dinleyerek büyüdüm. Tuba, saksofon ve trombon seslerini çok sevdim. 14 yaşında bir tekstil fabrikasına girdim. Kısa bir süre sonra da kovuldum. Çünkü çalışmak yerine tuvaletlerde trombon çalıyordum.”
“1957 yılında en iyi tromboncu seçilerek ödüllendirildim. Çok mutluydum ama bazı müzisyenler tarafından boykot edildim. Çok genç ve başarılı olduğumdan sanıyorum. Fakat o sıralarda hava kuvvetlerine askere alındım. İşime geldi, çünkü para kazanmak zorundaydım.”
“Saksofonu çok seviyordum ama maddi sıkıntılar nedeniyle babam ancak bir trombon alabilmişti. 1958’de hava kuvvetlerine girdim ve Brezilya’nın güneyine gittim. Oraya maddiyat için gelen başka müzisyenler de vardı. Orada 10 ay kaldım ve orkestrada trombon çalmaya başladım.”
“Yaşadıklarımı düşündükçe benim için ne kadar yapıcı ve manevi açıdan zenginleştirici olduğunu görüyorum. Ben alaylıydım. Fakat çok çalıştım ve hep daha ileri giderek müzisyenlerle iletişim kurma çabasını gösterdim. Tutkulu müzik esprisi ve yeni sesler bulmak arzusu içinde doğdu ‘Souzabone’. Bu bir kromatik do trombonu”.
Raul de Souza
Caz Konseri
6 Ekim 2014 Pazartesi, Saat: 21.30
Selçuk/İzmir Çamlık Köyü Yedi Bilgiler Avlusu