♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun kuruluşunun 25.yılında Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak bestecilerinden çok kıymetli bir Türk büyüğü, Türk Batı Müziğinin öncü ismi Cemal Reşit Rey’in eserlerinden oluşan bir seçki repertuarla Cemal Reşit Rey Konser Salonu sahnesinde uzun süre hafızlardan silinmeyecek bir konser gerçekleştirecek.
Bestecinin 2.Senfonisinin, Üç Anadolu Türküsü ve Keman Konçertosunun seslendirileceği konserin solist sanatçıları dünyaca ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü solist sanatçısı Feryal Türkoğlu.
18 Ekim 2014 Saat: 20.00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu İstanbul
Rengim GÖKMEN, Orkestra Şefi
Solistler;
Cihat AŞKIN, Keman
Feryal TÜRKOĞLU, Soprano
PROGRAM
Cemal Reşit REY Keman Konçertosu
Cemal Reşit REY Üç Anadolu Türküsü
Cemal Reşit REY 2. Senfoni
CİHAT AŞKIN
İstanbul’da doğdu. Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara kaydı yaptırıldı. Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun oldu. 12 yaşında ilk resitalini veren Aşkın, 15 yaşına geldiğinde tüm Paganini Kaprisler’i çalıyordu. Müzik eğitimine Londra’da bulunan Royal College of Music’de Rodney Friend ve The City Univercity’de Yfrah Neaman ile devam etti. Ustalar, Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay ile kısa süreli çalışmaları olan Aşkın, Mastır ve Doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ’de 1998’de Doçent, 2006’da Profesör unvanlarını aldı. Aynı çatı altında, 1999’dan 2012’ye dek Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucusu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmüş olan Aşkın, 2008-2012 yılları arasında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü görevini yerine getirdi.
Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan ve tanıtılan Aşkın; Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da bulunan birçok sanat merkezinde konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı. Bulgaristan, Sirbistan, Polonya, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası yarışmalara jüri üyesi olarak davet edildi.
Kalan Müzik sanatçısı olan Aşkın, değerli bestecilerimiz U.C.Erkin ve N.K.Akses’e ait konçertoların ilk CD kaydını gerçekleştirdi. Çağdaş Türk eserlerinin yanı sıra, besteleri kendisine ait olan birçok eseri albüm haline getirdi. 2006 yılında, dünya keman literatüründe bir ilk olan Kreutzer 42 Etüd albümü yayınlandı. Keman ve başka enstrümanlar için aranjmanlar ve film müzikleri ile ilgili çalışmalar yaptı, radyo ve TV kayıtları gerçekleştirdi. Kalan Müzik’in yanı sıra Warner Classics ve CPO firmaları ile çalıştı.
Menuhin ve Flesch yarışmaları dâhil birçok ödülün sahibi olan Aşkın, 2002’de Roma Foyer des Artistes ve 2009’da The J. F. Kennedy Center for the Performing Arts - Gold Medal ödüllerine layık görüldü. İstanbul Oda Orkestrası ve 2007 Mart ayında Aşkın Ensemble oda müziği topluluğunu kurarak, günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek üzere yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye başladı.
Tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ismini verdiği projesini 2004 yılında hayata geçiren Aşkın, Türkiye’nin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen nice yetenekli çocuğun eğitimi ve gelişimini desteklemek için keman ustalık sınıfları ve mini konserler düzenlemeye başladı. CAKA, Andante’nin düzenlediği 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Klasik Müzik Etkinliği ödülüne layık görüldü. Sanatçı, 1999-2010 yılları arasında İsrail’de bulunan Keshet Eilon Keman Ustalık Sınıfları fakülte üyesi olarak görev yapmıştır.
Basın tarafından “Bu toprağın kemancısı” olarak onurlandırılan sanatçıya, Yalçın Tura, Ertuğrul Oğuz Fırat, Arda Ardaşes Agoşyan ve Oğuzhan Balcı, kendi besteledikleri keman konçertolarını ithaf etmişlerdir.
Sanatçı, konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.
FERYAL TÜRKOĞLU (SOPRANO)
1987-1988 döneminde Ankara Devlet Konservatuvarı Şan-Opera Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde (Ankara) solist sanatçı olarak göreve başladı. 1994 yılında yılın en başarılı kadın sanatçısı seçildi. Polonya'nın Lodz Operası'nda Perili Köşk, Azerbaycan Bakü Operası'nda ve Rigoletto Opera'sında başrol oynadı. Ayrıca Almanya'nın çeşitli kentlerinde resitaller verdi. Ankara ve İzmir Senfoni Orkestraları'yla birçok konserler yaptı.
Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde; Maskeli Balo (Oscar), Carmen (Micaela), Saraydan Kız Kaçırma (Konstanze) rollerini seslendirdi; ayrıca 20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Jose Cura ile Gala Konser gerçekleştirdi.
İstanbul Opera Festivali Gala Konseri'ni yine Jose Cura ile birlikte gerçekleştirdi. 1999 yılında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrası ile Viyana'da, Konserthaus Konser Salonu'nda 'Mehterden Alaturkaya´ adı altında bir konser yaptı.
Aya İrini ve Efes Antik Tiyatro ve Saint Antonine Kilisesİ'nde 'Pergolesi Stabat Mater' adlı eseri İstanbul Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdi. 2007 yılında Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Mario Frangoulis ile birlikte Gala Konser yaptı.
2009 yılında Adana Valiliği'nce organize edilen 'Senfoni ile İlahiler´ konserini gerçekleştirdi.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü´nde; CARMEN, YARASA, ALAYIN KIZI, LA TRAVIATA, ÇARDAŞ PRENSESİ, SARAYDAN KIZ KAÇIRMA, DON GIOVANNI, SİHİRLİ FLÜT, GIANNI SCHICCHI, AKILLI KIZ, RIGOLETTO, ALİ BABA ve KIRK HARAMİLER, ŞEN DUL, AŞK İKSİRİ, MAHAGONNY, MASKELİ BALO, SEVİL BERBERİ, IL TROVATORE, TOSCA, IDOMENEO, MACBETH, TANNHAUSER adlı opera ve operetlerde başrol oynadı. Halen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü solist sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.
http://www.crrkonsersalonu.org/