♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İktidar oyunları ile rejisörlüğe ulaşmış birisi değilim. Çok şükür, iktidara uzak ya da karşı olduğum zamanlarda da hep aranan, istenen, beklenen bir yönetmen oldum. Bu alanda bir başarım varsa eğer, asla koltuklara endeksli değildir. Esas olan toplumsal ve sanatsal sorumluluğumdur; o bağlamda koltuğum da portatiftir. İşte bu anlayışla Devlet Tiyatrolarının çeşitli yönetim dönemlerinde oyun sahneledim. “Kurumumdur, ocağımdır, yuvamdır, yurdumdur, sanatımdır, mesleğimdir, bir katkım olacaksa esirgeyemem” diye düşündüm hep…
RİCA:
Ama gün, artık o gün değil… Gecikmeden Devlet Tiyatrolarının çeşitli makamlarında ve bölgelerinde oyun sahnelemem için arayan, istekte bulunan sanatçı dostlarıma buradan teşekkür edeyim. Beni bağışlasınlar…
GEREKÇE:
Nejat (yoksa Necat mı?) Birecik adında biri, bir biçimde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmuş. Kimdir diye bakıyorum: Kamuoyunda tiyatrocu olarak meçhul, iktidar yandaşlığı ile oldukça meşhur ve sanat kurumlarımızı yoketme projesi TÜSAK’ın tetikçisi olduğunu saklamayacak kadar da zihnen mefluç birisi olduğu anlaşılıyor.
Eh, hayatımın büyük bir bölümünü adadığım o kurum üzerindeki aymazlık artık bu raddeye vardığına göre, ben de kendimce gereğini düşündüm. Bir kere daha “Hele bir dur bakalım, icraatını görelim, önyargılı olmayalım” demeyeceğim.
KARAR:
1. Çevirdiğim oyunlar üzerinde gardiyanlık yapma hakkım olmadığını bilirim. Böyle bir davranış, yazarlarına karşı hukukî ve ahlakî dayanaktan yoksun kalır. Ancak yazmış olduğum oyunlarla, uyarlamalarımın bu dönemde Devlet Tiyatrolarında oynanmasına izin vermeyeceğim.
2. Şu dönemde Devlet Tiyatrolarında oyun sahnelemeyeceğim.
Bu tarihsel kesitte, üstüme düşen görevin bu olduğunu düşünüyorum. Duyurmuş olayım ki, belki başkalarının da uykusu kaçar…
SONSÖZ:
Unutmayın ki tiyatro aşkı ve ahlâkı, bizim varlık nedenimizdir. Ve biz elden çıkarmadıkça, onu bizlerden kimse alamaz!
Yücel Erten