ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1964
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Yeni Türkü'den 29 Ekim Cumhuriyet Konseri... 24.10.2014


Yılların eskitemediği grup Yeni Türkü 29 Ekim’de unutulmayacak bir Cumhuriyet Bayramı Konseri ile Akasya Acıbadem'de. Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu, Serdar Barçın ve Furkan Bilgili hem yepyeni şarkılar hem de klasik Yeni Türkü repertuarıyla Akasya Acıbadem’de. Hepiniz davetlisiniz…


YEN
İ TÜRKÜ Hakkında

Topluluk 1979 yılında ilk albümleri Buğdayın Türküsü'nü LP formatında çıkardı. Bu albüm topluluğun ilk dönemi olarak değerlendirilebilir. Sonrasında topluluğa Murat Buket, Tuğrul Bayrak, Eftal Küçük ve Tuncer Tercan katıldı. Topluluğun asıl çıkışını sağlayan ikinci albümleri olan Akdeniz Akdeniz 1983 yılında piyasaya çıktı ve grup Türkiye çapında tanındı. 1983'ün ikinci yarısında Film Müzikleri ve 1985'te Çekirdek Sanat Evi Resitali albümleri piyasaya çıktı. Bu yılın sonunda toplulukta bağlama çalan opera sanatçısı Tuncer Tercan ve buzuki, kemençe ve gitar çalan Eftal Küçük Yeni Türkü'den ayrıldı. Ayrılanlardan Eftal Küçük, aynı yıl Tolga Çandar, Erkan Oban ve Bahadır Suda'yla birlikte özgün müzik topluluğu "Çağdaş Türkü"yü kurdu ve bu toplulukla 1986'da "Bekle Beni" ve 1987'de "Delikanlıya" adlı albümleri yaptı. 1987 sonunda topluluğun dağılmasıyla asıl mesleği olan elektrik-elektronik mühendisliğine döndü ve 1987'de EMT mühendislik firmasını kurdu.

 

1985 yılında topluluğa aslen mimar olan Fuat Oburoğlu ile makine mühendisi olan Cengiz Onural katıldı. 1986'da Günebakan albümü çıktı. Aynı yılın sonunda Zerrin Atakan geçici olarak topluluktan ayrıldı. Ertesi yıl Günebakan albümünün devam albümü olan Dünyanın Kapıları adlı albüm çıktı. Dünyanın kapıları albümü sadece kaset ve LP formatında yayımlandı.

 

1988 yılında çıkan Yeşilmişik albümünden sonra topluluk içindeki anlaşmazlıklar su yüzüne çıkmaya başladı. Bu nedenle Yeni Türkü'de solo vokal yapan Zerrin Atakan topluluktan kesin olarak ayrıldı ve 1989'da, 1975'te evlendiği Selim Atakan'dan boşandı. 1989'da toplulukta blok flüt, flüt ve klarnet çalan Fuat Oburoğlu Selim Atakan'la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle geçici olarak Yeni Türkü'den ayrıldı ve topluluğa Halis Bütünley ile Tayfun Duygulu dâhil oldu.

 

Yeni Türkü, 1990'da Vira Vira albümünü, ertesi yıl Rumeli Konseri albümünü çıkardı. Topluluk bu albümde, önceki albümlerdeki sevilen şarkılarına ek olarak ilk albümleri Buğdayın Türküsünden 4 parçaya yer verdi: Buğdayın Türküsü, Bekçi Kâzım Türküsü, Özgürlük (ilk versiyonundaki sondan önceki iki mısrası çıkarılarak) ve Mapushane Kapısı. Bu albümden sonra topluluk üyelerinden Yeni Türkü'nün kurucularından Selim Atakan, bas gitar çalan Tuğrul Bayrak, solo vokal yapan ve davul çalan Halis Bütünley ve klarnet çalan Tayfun Duygulu topluluktan ayrıldı; Fuat Oburoğlu topluluğa yeniden dâhil oldu. 1991'de topluluktan ayrılanlardan Tayfun Duygulu, Aralık 1992'den itibaren beş adet solo albüm yaptı.

 

Yeni Türkü, 1992'de Aşk Yeniden, 1994'te Külhani Şarkılar, 1995 yılında Süper Baba - Film Müzikleri ve 1996'da bir seçki olan Her Dem Yeni albümlerini ve yine 1996'daTelli Telli şarkısının dört remiksinin bulunduğu Telli Telli (Remixes) teklisini çıkardı. 1996'da topluluğa Erdinç Şenol katıldı. Külhani Şarkılar albümünden sonra Derya Köroğlu ve Erkin Hadimoğlu dışındaki üyelerin 1997'de Yeni Türkü'den ayrılmasıyla şu anki kadro oluştu. Ayrılan bu üyeler, Yedikule şarkısını seslendiren ve Külhani Şarkılar albümünde vokal yapan topluluğun flütçüsü ve klarnetçisi Fuat Oburoğlu, klasik kemençecisi ve gitaristi Cengiz Onural ile udisi, gitaristi ve vokalisti Murat Buket'ti. Ayrılan üyelerden Cengiz Onural, film müzikleri yapan İncesaz ve Aria topluluklarının kurucusu oldu. İnce Saz'la 1999-2009 arasında yedi albüm çıkardı. Murat Buket, Cengiz Onural'ın kurduğu "İncesaz"ın ilk üç albümünde bulunduktan sonra topluluktan ayrıldı. Fuat Oburoğlu, 2001'de Erden Çelik'le Durup Dururken topluluğunu kurdu. Bu topluluğa 2003'te Tuğrul Bayrak katıldı ve sözkonusu topluluk 2007'de "Yeryüzüne Merdiven" adlı albümünü yayımladı.

 

1999'da Yeni Türkü, Yeni albümünü çıkardı. Topluluk, gitarda ve solo vokalde Derya Köroğlu'dan, klavyeli çalgılarda Erkin Hadimoğlu'ndan, basta Raci Pişmişoğlu'ndan, klasik kemençede Furkan Bilgi'den, udta Fatih Ahıskalı'dan, davulda Erdinç Şenol'dan oluşuyordu. Yeni Türkü'nün sahne performansının doruğa ulaşğı bu dönemde topluluk Türkiye'de yılda ellinin üzerinde konser verirken, son 10 yılda sadece ABD'nin otuz iki eyaletinde 100den fazla konser vermişti. 2001'de flüt ve saksafonda Serdar Barçın, 2006'da davulda Bahadır Tanrıvermiş, 2007'de bas gitarda Sezer Alemdar topluluğa katılırken adı geçen tarihlerden 2006'da Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol topluluktan ayrıldı.

 

Yeni Türkü'nün, "Buğdayın Türküsü", "Film Müzikleri", "Çekirdek Sanat Evi Resitali" ve "Yeni" albümleri ile "Telli Telli (Remixes)" teklisi dışındaki tüm kayıtları 2003'teKoleksiyon, 2004'te Koleksiyon 2, 2006'da Koleksiyon 3 ve 2008'de Koleksiyon 4 adlarıyla bir araya getirilerek DMC (Doğan Music Company) tarafından tekrar yayımlandı.

 

Yeni Türkü 2012 yılında, Şimdi ve Sonra adını taşıyan yeni bir stüdyo albümüyle dinleyicilerinin huzuruna çıktı. 10 şarkıdan oluşan yeni albümde çoğunluğu Derya Köroğlu bestesi olmakla birlikte Manos Loizos, Stelios Fotiadis, Erkin Hadimoğlu'nun isimleri müziklerde yer alıyor. Şarkıların sözlerinde ise geniş bir kadro mevcut; Can Yücel, Yılmaz Erdoğan, Cengiz Onural, Meral Özbek, Ümmüşen, Funda Çetin, Turgay Fişekçi ve Derya Köroğlu. Özel kapak tasarımı ile dikkat çeken Şimdi ve Sonra albümü öncesinde gruba ud ve kanunda Timur Sarıca katılıp Fatih Ahıskalı ayrılmıştır.

Tüm Haberler