ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 35 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Sivil Toplum Örgütlerinden basın açıklaması 28.10.2014


Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü'ne Nejat Birecik'in atanmasından sonra Devlet Tiyatrosu ve diğer sanat kurumlarında içten içe gelişen protesto, dün (27.10.2014) Ankara'da Opera binasının önüne taştı ve söz konusu kurumların sanatçıları ile çalışanlarının  üyesi olduğu sivil toplum örgütlerinin organizasyonu sonucu gerçekleştirilen protesto eyleminin ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklaması
şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI

 

Şu sırada anda Devlet Tiyatroları’nın atanmış bir Genel Müdürü yoktur. Çünkü son yasal Genel Müdür Ağustos ayında üçlü kararname ile görevden alınmış, yerine de bir başkası atanmamıştır. YERİNE imza atılacak bir Genel Müdür olmadığına göre, herhangi bir kişinin Genel Müdür yerine imza atması düşünülemez. Oysaki 22.Ekim 2014 tarih ve 18400177-903.02-1475 sayı ile yayınlanan yazının altına, Genel Müdürlük görevini yürütmekle görevlendirildiğini iddia eden kişi, GENEL MÜDÜR YERİNE DİYE İMZA ATMIŞTIR.

 

Aslında bu girişimin tek amacı Devlet Tiyatroları çalışanlarını provoke etmektir. Onları tepki verecekleri bir kişi ile karşı karşıya getirip, bu haksız işleme karşı yapılacak her eylemi ve ağızlarından çıkacak her söylemi Devlet Tiyatroları çalışanları aleyhine kullanmaktır. Kamuoyuna, “İşte, bakın saygın sanatçı dedikleriniz nasıl davranıyorlar,” diyebilmektir.

 

Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Tabi ki bu susacağımız, eylemsizlik içine gireceğimiz anlamına gelmiyor. Ama her girişimimizi yasal sınırlar içinde ve sanatımıza yakışır biçimde yapacağız.

 

Genel Müdür YERİNE imza atan kişi bilindiği gibi TÜSAK tuzağının HEVESKÂR TAŞERONUDUR.

 

Bu tuzağı savunmak adına Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı TÜM Sanat Toplulukları, Sanat Eğitimi veren Konservatuvarlar ile bu tuzağın karşısına çıkan her kesime, her kişiye, her ortamda söz ve davranışlarıyla hakaret etmekten çekinmemiştir.

 

Bu kişi, bu tuzağı gündeme getiren Bakanlık yetkililerini KORUMA görevi üstlenmiştir.

 

Ayrıca kurum çalışanlarını meslek ve poziyonlarıyla bağdaşmayan hukuk dışı bir uygulamayla kurum dışı kadrolara atayarak tüm çalışanlara gözdağı verilmek istenmektedir.

 

Ortadoğu bataklığında insanların boğazlarının kesildiği, toplu kıyımların yapıldığı bir ortamda ayakta kalmamızın en önemli sebeplerinden biri, insan olmanın erdemini sürekli hatırlatan bu sanat kurumlardır. İşte şimdi bu kurumlar TÜSAK adlı yasayla yok edilmek isteniyor. Üstelik TÜSAK yasası çıkmadan fiili olarak etkinleştirilmeye çalışılıyor.

 

TÜSAK ne?

Tüm ÖDENEKLİ SANAT KURUMLARINI yok etme projesi.

 

TÜSAK ne?

Tüm ÖDENEKLİ SANAT KURUMLARI’nın var olan yasalarını yok etme projesi.

 

TÜSAK ne?

Aslında kurumları sıfırlamayı amaçlayan yaklaşımları “erken emeklilik” gibi, “arttırılmış emeklilik ikramiyesi” gibi havuçların arkasına saklayan bir tuzak.

 

TÜSAK ne?

Savunan heveskâr taşeronlarınca “artık uygulanmayacak, artık askıya alındı” söylemleriyle gözlerden kaçırılmaya çalışılan bir tuzak.

 

TÜSAK ne?

Toplumu sanatsız bırakıp, karanlığa mahkûm etme projesi.

 

TÜSAK ne?

Tüm sanatsal etkinlikleri, hükumetlerin iki dudağı arasına hapsetme projesi.

 

TÜSAK ne?

Tüm sanatsal etkinlikleri hükümetin sansürüne tâbi kılma projesi.

 

TÜSAK ne?

Tüm sanatsal etkinlikleri taşeronlaştırıp, içini boşaltma projesi.

 

Cumhuriyetin dişinden tırnağından arttırdıkları ile kurduğu, Anadolu’da yaygınlaştırdığı, görevi toplumu aydınlatmak, sosyalleştirmek, demokratlaştırmak, özgür düşünce sahibi kılmak, çağdaşlaştırmak, kısacası Mustafa Kemal’in deyişi ile, “Muassır medeniyetler seviyesine çıkartmak” olan tüm sanat kurumlarını ve onların yeşerdiği ortamı yok edecek kanun tasarısı taslağı.

 

İşte bu TUZAĞIN başta gelen savunucularından olan kişi, şimdi Devlet Tiyatroları’nın başına getirilmek isteniyor. Neden mi?


Yukarıda sıraladıklarımızı uygulamaya koymak için…

 

İşte böyle bir kişi ile idari sorumluluk paylaşmak, bir anlamda aynı uygulamalara ortak olmak değil midir?


Bu ki
şi ile çalışmak, bu kurumu zayıflatmak değil midir?


Biz hiçbir arkada
şımızı bu konumda görmek istemeyiz. Bu yüzden, şimdilik, seçilmiş temsilciler dışında bütün sanatçı ve teknik yöneticilerin konumlarını bir kez daha gözden geçirmeleri doğru olacaktır.


Bütün sözle
şmeli çalışanların, hizmet sözleşmelerinde belirtilen görevlerin dışında görev kabul etmemeleri, bir takım mazaretlerin arkasına sığınmamaları kurumumuzun geleceği adına en doğru davranış olacaktır.

 

Sorumuz Kültür ve Turizm Bakanlığına;


Devlet Tiyatroları içinde kurumu tanıyan, kurumun i
şleyişini ve geleneklerini bilen onca liyakat sahibi varken NEDEN BU KİŞİYİ ATAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

 

Son sözümüz HEVESKÂR TAŞERONA:


Hak etmedi
ğiniz o makamı derhal terk edin.

 

Saygılarımızla. 27.10.2014

 

Kültür Sanat Sen, DETİS, TOMEB, TOBAV, İŞTİSAN,

OPERA SOLİSTLERİ DERNEĞİ, TİYATRO PLATFORMU

Tüm Haberler