♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Sanatçılar sahneye gelmeden önce programa göz gezdirdim. Geniş ve iddialı bir program vardı elimde. Şöyle ki: E.ELGAR’ın ‚‘Salut d’Amour‘‘ zu vier Händen, W.A.MOZART`in „SONATE“ zu vier Händen in D-Dur – Allegro -Andante – Allegro molto, J.Christian BACH`in „Rondo“ zu vier Händen, F.LISZT`in „Liebestraum“ in As-Dur (Arr.Dr.Hakan Tezonar), J.Sebastian BACH`in „Preludium und Fugo Nr.4 in cis-Moll BWV 849“.
-ARA-
Yıllardır evli olan ve başarılarıyla konserler veren klasik müziğin aranan isimleri, Ezgi + Dr.Hakan Tezonar sahnedeki yerlerini almak üzere göründüklerinde alkışlara tebessümle saygi ile karşılık vererek piyano başına ikili(4 el) olarak oturdular.
Konsere E.Elgar’ın ``Salut d’Amou``eseriyle başladılar (dört el). Icranın bitiminde, sanatçı çift izleyicilerden büyük alkış aldı. Dört ele göre bestelenmiş olan ikinci eser; W.A.Mozart ‚ın ‘‘ Sonate D-Dur – Allegro - Andante – Allegro molto‘‘ sonatıydı. İlk bölümde (allegro) tonlar uyumlu ağır olaraki , ikinci bölümde (Andante) neredeyse yürüyüş hızında melodiler geldi kulağımıza ve son bölüm (Allegro molto) ritm ve tonlar hızlanarak iyice yükseldi. Bu güzel icrada çok alkışlandı. Selamlamadan sonra sanatçılarımız, J.Christian Bach’ın ‘‘Rondo‘‘(dört el)sunu üçüncü eser olarak hakkını vererek icra ettiler. Yine alkıslar uzun sürdü. Sırada Dr.Hakan Tezonar’ın arrajmanı olarak F.Liszt’in ‘‘Liebestraum in As-Dur‘‘ eseri var. Tezonarların dört elinin parmakları, tuşlar üzerinde dolaştıkça klasik müziği canlı dinlemenin zevkine kendimizi kaptırmışız. Alışılmış bitiş tuşlarının salona yaydığı son tonla birlikte uzun alkışlar yine salonda dalgalandı. Aradan evvelki son eser J.Sebastian Bach‘ın dört ele bestelediği „Preludium und Fugo Nr.4 in cis-Moll BWV 849“ eseri.
Dört elle piyano eseri çalınırken; parmak sayısı haliyle ikiye katlanıyor. İki insana ait bu parmakların ahenk içinde hareket etmesi son derece önemlidir. Sanatçılar ikiye katlanmış sesin kontrol altında tutulması için çok dikkatli olmak zorundadırlar. Farklı karakterler, farklı duyguları olan iki kişinin bir birlik oluşturması gerekir. Tezonar çifti bu noktada çok başarılı. Bu başarının ana koşulu, ayni anda ve ayni şekilde müzik düşünebiliyor olmanızdır. Günlük hayattaki mükemmel uyumu müziğe de yansıttıkları görülen çiftin hünerli parmaklarının tuşlarla ilişkisi, bizlere uyumlu tonlar olarak ulaştı. Sanatcılar yine uzun uzun alkışlandı. Konsere ara verildi.
İkinci bölümde Dr. Hakan Tezonar tek başına piyanoda yerini aldı. M.RAVEL`in „Gaspard de la Nuit“ – Ondine – Le Gibet – Scarbo. Klasik müzik meraklıları bilirler. Bu eser oldukça zor ve iddialı bir bestedir. özellikle üç notalı akordların hızlı tekrarında sağ el için teknik açıdan büyük zorluklar içerir. Hakan Tezonar, müziğin söylemek istediği anlama kendini vererek eseri başarı ile dinleyicilere sundu. Alkışlar dinmek bilmedi. Sanatçı son olarak Piyano başında kendine özgü Improvisation müzik çalarak konseri sona erdirdi. Alkışlaş….alkıslar…. esliginde sahneden ayrıldı. Muhteşem bir geceydi. Salondan ayrılan dinleyicilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Fotoğraflar: Ewald Müller
Wiesbaden: Ayhan Azak