♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İyi prodüksiyonlara ev sahipliği yapan ve ateş pahası bilet fiyatlarına rağmen her temsilinde salonu dolduran Zorlu Center, Royal Opera House prodüksiyonu, La Boheme'i getirdi ama koroya para ödememek için kapı kapı dolaşıp bedava söyleyecek koro ardılar.
Profesyonel korolardan "bedava olmaz" cevabı aldıktan sonra amatör ve yarı amatör koroların kapısını çalan Zorlu Center, sonunda bugüne kadar bizi çeşitli alanlarda gururlandıran fakat operacı olmayan Boğaziçi Caz Korosu'ndan "evet" cevabı aldı.
95 TL ile 350 TL arasında satılan biletler karşılığında dün gece sahnede sergilenen temsil özetle, "bedavaya getirilmeye çalışılan" bir işten başka bir şey değildir.
Zorlu Center'ın ne kadar "küçük hesap" peşinde olduğunu anlamak zor değil ama Boğaziçi Caz Korosu'nun etik anlayışı da ayrı bir konu...
Anlaşılamaz türden hem de...
Yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye'yi temsil etmiş, yarışmalarda dereceler kazanmış, gerek ana akım medyada gerek sosyal medyada adını duyurmuş bir koronun şefine ahlaki olarak, çok daha omurgalı bir duruş sergilemek ve mesela, "Tabii ki biz de çok isteriz, fakat bu konunun uzmanı değiliz. altından kalkabileceğimizi düşünsek bile, opera sanatçılarından oluşmuş bir koronun bu işi üstlenmesi daha doğru olur" demek yakışmaz mıydı?
Boğaziçi Caz Korosu'ndan önce teklif götürülen başka amatör veya yarı amatör koroları duruşlarından ve aldıkları kararlardan dolayı kutluyoruz.
Boğaziçi Caz Korosu'na şunu da hatırlatmak istiyoruz: Geçmişte yaptıklarınızla gurur duymamız, opera sanatçılarının emeğini hiç etmenizi desteklememiz anlamına gelmiyor.
Zorlu Center'de sahneye konulan Royal Opera House prodüksiyonu, La Boheme bir TÜSAK denemesidir.
Zorlu Center'de sahneye konulan Royal Opera House prodüksiyonu, La Boheme, büyük prodüksiyonların da devlet desteği olmadan yapılabileceğinin denemesidir. Bu denemenin başarılı olduğunun; siyasi iktidarın devlet bütçesine yük olarak gördüğü, öyle yılda A kadrosu maaşı ve dört ikramiye, iki teşvik ile turne ve sair harcırahlarla, devlet güvencesi olmadan da bu işin yapabileceğinin "delillendirilmesidir".
Zorlu Center'in resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak The Times'ın manşeti hemen yer almış: "Çok iyi bir provanın ardından sahnelenen La Boheme, asla başarısız olmadı, olamaz!"
Bu manşet, yaptıklarının başarısızlığı sanki peşinen vurgulanacağını bilenlerin suçluluk duygusuyla kendini aklama manşeti gibi duruyor.
Yaptıkları iyi işlerden dolayı hep takdir ettiğimiz Boğaziçi Caz Korusu, Zorlu Center'de sahneye konulan Royal Opera House prodüksiyonu, La Boheme'de, bal gibi kullanılmışlardır..
Evet kullanılmışlardır ve bir çok işsiz sanatçının geleceğine mani olarak sahnede görev almışlardır. Ancak, onların sesi alışa geldiğimiz opera sesinden uzak seslerdir. O nedenle kimi dinleyicilerin onların seslerini yadırgamaları gayet doğaldır.
Bu da gösteriyor ki her şeyde olduğu gibi, TÜSAK'la birlikte sahnelerimizde yeni, belki de hiç olmayan ve ilk kez denenen bir opera sahneleme ve söyleme anlayışı yerleştirilmeye çalışılmaktadır.
TÜSAK resmen yasalaşmamış olsa da artık fiilen son aşamasına kadar uygulanmaktadır. Günde elli lira gibi komik bir ücrete çalışan orkestra sanatçıları, oyuncular ve şancılar, on bin Euro telif ücretleriyle fiyatı belirlenen eserlerde görev almaktadırlar.
Bu klasik sanatların eğitimini alan sanatçı adaylarına, sanatçılara haksızlıktır.
Mavi Nota