ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 33 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği operanın ikinci perdesinde bazı sanatçıların türbanla sahnede yer alması, izleyicilerden bazılarının tepkisine neden oldu. 18.02.2015


Antalya Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan besteci Gioacchino Rossini'nin, konusu itibariyle Avrupa sanatında 'Türk' etkisinin önemli bir örneği olarak dikkat çeken 2 perdelik 'İtalya'da Bir Türk' adlı komik opera eserini sahneledi. 19'uncu yüzyıla ait eserin prömiyeri, dün saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Eserin ikinci perdesinde sanatçılardan 2'sinin ba
şlarında türban ve tesettür kıyafetle sahnede yer alması, bazı izleyicilerin sessiz tepkisine neden oldu. İzleyicilerden bazıları, "Eserde Türk erkeği kıro, Türk kadını ise türbanlı tanıtılıyor. Türban opera sahnesine kadar girdi" söylemiyle salonu terk etti.


Emekli rejisör Mehmet Ergüven'in yorumuyla hazırlanan eserin ilk bölümünde salondan ayrılan bazı izleyiciler, fuayedeki Antalya Devlet Opera ve Balesi'ne ait anı defterine de tepkilerini yazılı olarak aktardı. Bir izleyici, "1814 yılında kaleme alınmı
ş bu eserin ilk sahneye konuluş koreografisi esas alınmalıydı. Eseri günümüze adapte etme gayreti anlamsız ve G. Rossini'ye haksızlık olmuş" sözlerine yer verdi.

 

Anı defterine daha sert sözler yazan bir izleyici ise "Sanata kirli eller, kirli ruhlar uzandı. Güzel eserleri mahvetmeye hakkınız yok. Türk kadını ve Türk erkeğinin tarifi bu mudur? Yazıklar olsun sizlere" dedi. Bir başka izleyici de "Bir Türk kadını olarak ne kendime, ne de erkeklerimize böylesi kıyafetleri yakıştıramadım. Biz bu değiliz. Sürekli gelen bir izleyici olarak 2'nci perdeyi seyretmiyorum. Yazık olmuş" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Rejisör Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu 'İtalya'da Bir Türk'ün orkestra şefliği Gaetano Solıman ile Ömer Yöndem, koro şefliğini ise Mahir Seyrek üstlendi. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı da Müfit Özbek imzasını taşıyor. Eserde, Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden konuk sanatçılar da sahne alıyor. 19. yüzyıl başlarında İtalya'nın en önemli bestecisi kabul edilen Gioacchino Rossini'nin eseri, orijinal dili olan İtalyanca sahneleniyor.


Eser, 19 Şubat Perşembe saat 20.00'de ve 21
Şubat Cumartesi saat 15.00'de tekrarlanacak.

ODATV

Tüm Haberler