ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği'nin kuruluşu yolunda çok önemli kararlar alınarak önemli adımlar atıldı. 09.04.2015


Türk müzik eğitimcilerinin meslek kuruluşu MÜZED'in girişimiyle 2014 Nisanında gerçekleştirilen İpek Yolunda Müzik Kültürü ve Müzik Eğitimi Bölgesel Konferansının ve kıtalar arası ISME 2018 33. Dünya Konferansının İstanbul'da yapılması kararının alınmasından sonra geride bıraktığımız hafta Türk Dünyası müzik eğitimcilerinin  ufkunu, uluslar arası örgütlülüğünü ve dayanışmasını geliştiren çok önemli gelişmeler yaşandı.

MÜZED'in, TÜRKSOY,'un Türk Dünyası ülkelerinden gelen konservatuvar rektörlerinin, Abant
İzzet Baysal Üniversitesi Rektörünün, Türkiye üniversiteleri müzik eğitimi yüksek kurum yöneticilerinin katılımıyla "TÜRK DÜNYASI MÜZİK EĞİTİMİ BİRLİĞİ" adında bir bölgesel sanat, eğitim örgütünün kuruluşu yolunda önemli kararlar alındı, adımlar atıldı.

Türk Dünyası Müzik E
ğitimi Birliğinin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde;  3 Nisan 2015  Cuma günü Ankara TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) binasında bir toplantı yapıldı. Toplantıda TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, AİBÜ Rektörü Prof .Dr. Hayri Coşkun ve MÜZED Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ali Uçan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ali Uçan'ın konuşmasında Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliğinin amacı ve yapacağı çalışmalar şu sözlerle vurgulandı:

"Türk Dünyası Müzik E
ğitimi Birliği, Türk Dünyası ülkeleri, toplumları ve toplulukları müzik eğitimcileri arasında; sağlıklı ve düzenli bir iletişim-etkileşim ve kalıcı bir mesleksel birliktelik sağlamak, etkili ve verimli bir dayanışma, işbirliği ve ortak çalışma fırsat ve olanakları yaratmak, ortak çalışmalar yapmak, ortak etkinlikler düzenlemek ve ortak yayımlar gerçekleştirmek; Türk dünyası ülkeleri, toplumları ve toplulukları müzik eğitimcilerini belirli aralıklarla buluşturup yöresel, ulusal ve uluslararası müzik eğitimi sorunlarını saptamak, görüşmek, tartışmak, olası çözüm önerileri geliştirmek ve paylaşmak; Türk Dünyası ülkeleri, toplumları ve topluluklarının müzik kültürü ve müzik eğitimi alanında sahip oldukları çeşitli fırsat, olanak ve seçeneklerden birbirlerini yararlandırmak; Türk Dünyası ülkeleri, toplumları ve toplulukları arasında müzik kültürü ve müzik eğitimi alanında gerçekleştirilecek düzenli buluşma, ortak çalışma ve etkinlikler yoluyla kardeşliğin, kültürdaşğın, ulusdaşğın ve ülküdaşğın daha da güçlenmesine katkıda bulunmak amaç ve hedeflerini gerçekleştirmeye çalışacaktır."

Şef Elnara Kerimova yönetimindeki Orfeon Oda Korosu seslendirdiği güzel koro yapıtlarıyla, katılımcılara coşkulu dakikalar yaşattı. Konser sonrası, Türk Cumhuriyetlerinden gelen Konservatuvar rektörleri söz aldılar ve kurulacak Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliğinin önemine vurgu yaptılar. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda "Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği"nin Başkanlığına TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Genel Sekreterliğine ise AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı ve MÜZED Uluslar arası İlişkiler Sekreteri  Prof.Dr Uğur Alpagut seçildi. Prof. Dr. Ali Uçan, Birliğin Onursal Başkanlığına getirildi.

TÜRKSOY tarafından verilen ak
şam yemeğinden sonra konukların tümü AİBÜ'nün ev sahipliğinde Bolu'ya geldiler. 04 Nisan 2015 Cumartesi Rektörlüğün verdiği öğlen yemeğine Türksoy Genel sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Dünyasından gelen konuk Rektörler Siyavuş Kerimi ( Azerbaycan Ulusal Konservatuvarı Rektörü), Farah Aliyeva (Azerbaycan Devlet Kültür ve İnce Sanat Üniversitesi Rektörü), Muratbek Begaliyev (Kırgızistan Kalıy Moldobasanov Kırgız Ulusal Konservatuvarı Rektörü), Alsu Enikeeva (RF Tataristan Kazan Devlet Kültür ve Sanatlar Üniversitesi Sanat Kültürü ve Tasarım Fakültesi Dekanı) ve akşam verilen muhteşem konser nedeniyle davet edilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları katıldılar.

Yemek sonrasında TÜRKSOY ve Rektörlerle yapılan toplantı sonucunda A
İBÜ Rektörü ile diğer ülkelerin Rektörleri arasında çok sayıda ikili anlaşmalar yapıldı.

Şef Rengim Gökmen yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının muhteşem konserini AİBÜ'nün 1200 kişilik Bordo konser salonunun kapasitesinin çok üzerinde  2000'e  yaklaşan seyirci kitlesi izledi. Ayakta alkışlanan konserde Rengim Gökmen yaptığı kısa konuşmasında "Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği"nin  kuruluşunun önemini vurguladı;  TÜRKSOY, AİBÜ ve Bolu hakkında anlamlı sözler söyledi.


Tüm Haberler