♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kısa adı MÜZED olan Müzik Eğitimcileri Derneği, TÜRKSOY ve Türk Dünyası ülkelerinden gelen konservatuvar rektörlerinin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörünün, Türkiye üniversiteleri müzik eğitimi yüksek kurum yöneticilerinin katılımıyla "Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği" adında bir bölgesel sanat, eğitim örgütünün kuruluşu yolunda önemli olarak nitelendirilen bir çalışma gerçekleştirilerek, bu yolda hazırlanan bildiri yayımlanmıştı.
Bu bildiriye göre ortak hareket edilecek olan Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği kurulmuş oluyordu.
Ankara Bach Korosu sanatçılarından ve Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Ümit Gültekin kişisel Facebook sayfasından sözkonusu bu birliktelik ile ilgili sert bir açıklama yaptı.
Açıklama aynen şöyle:
Özgür bir dünyada yaşıyoruz. Dileyen evrenin derinliklerinden kozmik ses timbrelerini kompoze etmenin yolunu arar; dileyen de kımız içip iki telli tamburasını tıngırdatarak müziksel akınlarda akıncılığa öykünür. Şurası gerçektir ki, Türkiye'nin müzik eğitimi ses sistemini onikili tempare sistemden çıkarıp, makamsal sisteme kaydırmaktan, müzik eğitimine geleneksel komalı çalgıları sokmaktan, okul ezgilerini tonalden makamsala aşırmaktan tarih önünde sabıkası olanlar; standardizasyondan ırak bir müzik dünyasının kapılarını ardına değin açmaktan yüksünmeyeceklerdir. Sessel üretimi Arşın Mal Alan'dan öteye gitmeyen çorak yaratıcılığın Türkiye'nin müzik eğitimi sistemine yararı değil, zararı dokunacaktır.
Dr. Ümit Gültekin
Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği ile ilgili haberi okumak için: http://www.mavi-nota.com/index.php?link=duyurular&no=3079